KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

CHP li Vekiller Birlik ve Beraberlik Çayında !

CHP li Vekiller Birlik ve Beraberlik Çayında !

15 Ocak 2012 Saat: 22:42
CHP li Vekiller Birlik ve Beraberlik Çayında !
CHP li Vekiller Birlik ve Beraberlik Çayında !
DAYIOĞLU KASABI


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel, Sakine Öz’ün katıldığı Akhisar Kadın Kollarının Otel Tütün Kışlık Büyük salonunda düzenlediği Birlik Beraberlik ve Dayanışma çayında buluştu. Betül Karanfil ve Tuğrul Köprülü’nün sunuculuğunu yaptığı dayanışma çayı programı saat 13:00’te başladı. Birlik Beraberlik ve Dayanışma çayına, CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel, Sakine Öz, Akhisar İlçe başkanı A.Vehbi Bakırlıoğlu, Turgutlu CHP İlçe başkanı Vahit Doğrucu, Saruhanlı CHP İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, CHP Manisa Kadın Kolları Başkanı Fadime Özçakır, Akhisar Kadın Kolları Başkanı Leman Gider, yönetim kurulu üyeleri, ve CHP üyeleri katıldı.

 


CHP’li kadınların oldukça ilgi gösterdiği Birlik Beraberlik ve Dayanışma çayı, Kadın Kolları Başkanı Leman Gider’in açılış konuşmasıyla başladı. Kadın Kolları Başkanı Leman Gider;”Sözlerime hiçbir delil olmaksızın gözaltına alınan gazetecileri, Aydınları, bilim insanlarını selamlayarak başlamak istiyorum. Ülke olarak siyasal iktidarın halktan aldığı gücü halkın çıkarlarını korumak üzere kullanacağı yerde, kendi çıkarlarını ve yandaşlarını büyütmek için kullandığı, kendine muhalefet eden her kişiyi, kurumu veya partiyi cezalandırma, mensuplarını da korkutma üzerine kurduğu karanlık günlerden geçiyoruz. Değerli arkadaşlarım ülkemiz devrim tarihinin biz kadınlara geçmişte Nene Hatunların, Kara Fatmaların yüreklice üstlendiği ve miras bıraktığı vatanın ve halkın çıkarlarının savunulması için mücadele görevini bu karanlık günlerde yine bizlere veriyor. Buradan ülkemize ve dünyaya haykırıyoruz ki Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarını savunmak bizim için geçmişimize namus ve şeref borcu, geleceğimizin inşasında da yaşamsal bir zorunluluk ve sorumluluktur. Bu sorumluluğun ve görevin bilincinde olan Cumhuriyet Halk Partili Kadınlar olarak emeğin ve mücadelenin olduğu her yerde çağdaş, demokratik, laik bir sosyal hukuk devletimizi korumak ve partimiz ilkelerini, kadına verdiği değeri hiçbir sınıf ve görüş farkı gözetmeksizin, tüm kesimlere aktarmak için Akhisarlı kadınlarımızı bu Dayanışma Çayı aracılığıyla onurlu ve çağdaş yaşam mücadelemize omuz vermeye davet ediyoruz. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Zaman ilerledikçe, ilim geliştikçe, medeniyet dev adımlarıyla yürüdükçe; hayatın, asrın bugünkü gereklerine göre evlat yetiştirmenin güçlüklerini biliyoruz. Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye, eski devirlerdeki gibi basit değildir. Gerekli özellikleri taşıyan evlat yetiştirmek, pek çok özelliği şahıslarında taşımalarına bağlıdır. Bu sebeple kadınlarımız, hatta erkeklerden daha çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgin olmaya mecburdurlar!” sözünün ışığında ve görevimizin bilincinde olarak mücadeleyi asla bırakmayacağımızı belirtir, Gücümüzün birliğimizden geleceğini bir kez daha vurgulayarak tüm konuklarımıza saygı ve selamlarımı sunarım” dedi.


CHP İlçe Başkanı A. Vehbi Bakırlıoğlu;” Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan fezleke ile ilgili iki gün önce bir basın açıklaması yapmış ve bir durum değerlendirmesinde bulunmuştum. Bu gün Ülkemizde Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı hakkında fezleke hazırlanabiliyor. Bu gün ülkemizin muhalif aydınları, gazetecileri, bilim insanları yıllardan beri tutuklu olarak yargılanıyor. Bu gün bu ülkede “parasız eğitim istiyorum” diyen gençlerimiz aylarca cezaevinde tutulabiliyor. Bu gün insanlarımızın büyük bir kısmı açlık sınırının altında, son derece olumsuz şartlarda yaşamaya çalışıyor. Gelir dağılımındaki adaletsizlik her gün artıyor, en zengin ile en fakir arasındaki uçurum her gün biraz daha derinleşiyor. Bu ortaya koyduğumuz manzaradan da en fazla etkilenen kesim ise maalesef sizler, yani bu toplumu doğuran, büyüten, besleyen, eğiten değerli hanımefendiler oluyorsunuz. Bu manzaranın değişmesi içinde en büyük vazife daha önce Kurtuluş Savaşında olduğu gibi yine siz kadınlara düşüyor. Çünkü Türk kadını bu savaşta eşi benzeri görülmemiş bir özveri sergilemiştir. Mustafa Kemal Atatürk’te “Dünyada hiçbir milletin kadını ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim diyemez” derken bu özverinin altını çizmiştir. Ülkemizin içinde bulunduğu bu durumdan çıkması için sosyal demokrat bir iktidara yani Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarına ihtiyacı vardır. Yaptığımız seçim çalışmalarından edindiğimiz tecrübeye göre insanların oyunu alabilmenin, kendi politikalarını anlatmanın en iyi yolu o insanların elini sıkabilmek, dertlerine ve mutluluklarına ortak olabilmek, hanelerine girebilmektir. Burada da en büyük görev siz kadınlara düşmektedir. Önümüzde bizleri zor bir süreç beklemektedir. AKP yöneticilerinin de belirttiği gibi iki yıl sonra önümüze üç sandık gelebilir. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu sınavlardan başarısız çıkma gibi bir lüksümüz kalmadı. Laik, demokratik bir devlet olan Cumhuriyetimizin yerelde ve genelde bir AKP iktidarına tahammülü kalmamıştır. Bizleri hepimizi zorlu bir uğraş beklemektedir. Bu uğraşta başarılı olabilmemiz ancak birlik ve beraberliğimizi sağlayabilmemize, yönetim kurullarımızın, milletvekillerimizin, gençlik kollarımızın ve bilhassa kadın kollarımızın üstün çalışmasına bağlıdır. Benim başarıdan şüphem yok. Çünkü benim sizlere, Cumhuriyet Halk Partililere güvenim sonsuzdur. Göstereceğinize inandığım özveriye şimdiden teşekkür eder iyi eğlenceler dilerim.


CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören;” Bu gün bizim birlikteliğimizi sağlayan CHP Akhisar Kadın Kolları ve İlçe yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. 2011’de yapılan seçimlerde lokomotif kadınlarımız olmuştur. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, nereye giderseniz gidin oradaki Cumhuriyet’in kadınlarına, CHP’li kadınlarımıza benim selamımı esirgemeyin der sizlere Genel başkanımızın selamlarını getirdim. Zor bir dönemden geçiyoruz. Bizi sınayıp ta 29 Ekim’leri kaldırmayı düşünmesinler. 29 Ekim’de Cumhuriyetin doğuşu ve Cumhuriyet kadınlarının özgürlükleri vardır. İki gün önce 19 Mayıs’larında kaldırılacağını, Ankara’da sınırlı bir şekilde yapılacağını söyleyen bir Milli Eğitim Bakanı var ve genelge gönderdiğini söylüyor. 43 yıl önce bu fotoğrafta görüldüğü gibi, biz 43 yıl önce biz 19 Mayıs’ları nasıl kutladığımız bellidir. Bu günkü AKP zihniyeti, geçmiş 19 Mayıs’larda kızlarımızın etekleriyle uğraşırlardı, çünkü kafaları örümcek başlamıştı. Şimdi sudan bahanelerle, çocuklarımızın soğukta kalacağını, soğukta kalırsa hasta olacağını bahane ederek 19 mayıs2ı kaldırmaya çalışıyorlar. Kaldıramazsınız biz bu sınavı Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Türkiye’nin Kurtuluşunda verdik. Sakın bizi denemesinler, sakın bizi sınamasınlar, biz sınavlarımızı bu ülkenin kurtuluşunda verdik. AK partisi ve onun yandaşları Türkiye’deki rejimi değiştirme hastalıkları, kafalarında bulunan plan ve projeler yavaş yavaş kafalarının önüne çıkmaktadır. Biz bunlara müsaade etmeyeceğiz diyerek sözlerini tamamladı.


CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel;” böyle güzel bir organizasyonu ortaya çıkaran ve katılan herkese teşekkür ediyorum. Siyaset kolay bir iş değil, siyaset zorlu bir iş, hele işçiden, emekçiden, olmak varsa düşük gelir düzeyindeki insanların dertleriyle dertleniyorsanız siyaset sevimsiz bir iştir. CHP aday olduğumda hemen Akhisar’a geldim. Akhisarlı milletvekili olmamasından dolayı ben kendimi Akhisar’ın milletvekiliyim diyerek söz verdim. Seçimden sonra 4 ay içinde 36 günümü dolu dolu Akhisar’da geçirdim. CHP iktidara muhtaç bir parti değil, CHP Türkiye’yi kurmuş, Türkiye’de çok partili seçimi getirmiş bir partidir. İktidar partisi çok partili sistemden, partili siteme geçirmeye çalışıyor. CHP kadınları Türkiye’nin çağdaş kadınlarıdır. Be3n dün Silivri’deydim oradan sizlere selam getirdim. Silivri toplama kampındaydım, Silivri zulümhanesindeydim, milletvekili seçildiğim günden beri her zaman gittiğim Silivri Cezaevinde Mustafa Balbay ile beraberdim. 6 saat sonra karar açıklandı herkesin tutukluluk halinin devamını karar verdiler. Mustafa Balbay, bana geç oldu, Manisa’ya gitme dedi, ama ben Akhisar kadın kollarının seçimi var dedim, benden çok selam söyle dedi. Kuru kuruya selam olmaz dedim, Manisa’nın en önemli kalelerinden olan Akhisar’ın kadın kollarına gidip, Balbay dışarı çıktığında TBMM yeminini ettikten sonra ilk ciddi toplantısını Kadın Kollarının düzenlediği bir toplantıda yapacağını söz verdi. Bende sizlere bunu burada açılıyorum. 19 Mayıs törenleri ilk kez 1916 yılında yapıldığını ve Atatürk’ün de çok önem verdiği Selim Sırrı Tarcan önderliğinde İstanbul’da idman bayramı olarak kutlandı. Her yıl mayıs ayının üçüncü Cuma günü kutlanıyordu. Sene 1938 yılına geldiğinde idman bayramı 19 Mayıs gününe geldi. Atatürk o zaman 19 Mayısları Gençlik ve Spor Bayramı olarak her sene törenlerle stadyumlarda kutlayalım dedi. Ey AKP, ey bilgisiz AKP, ey çağ dışı AKP, ey tarih bilmez AKP, sen Atatürk’e laf uzatıp, onu bu soru ile onu Hitlere benzeteceksen, bir bak bakalım Selim Sırrı Tarcan Türkiye’de ilk kez bu töreni ne zaman kutlamış, Atatürk neden bu bayramı gençlerimize Gençlik ve Spor bayramı olarak kutlamış desin. Biz kürsülerde AKP’ye o Meclisi ve komisyonlarda dar ediyoruz, dar etmeye de devam ediyoruz. Önümüzdeki dönem CHP kongreleri dönemi ondan önce her mahallede, sandıklar kurulacak, seçimler yapılacak bu partinin kaderini belirleyen el koyacak sizlersiniz diyerek sözlerini tamamladı.


CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz;” Hepimizi bir arada tuttukları için kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Bu gün kadın Kollarının düzenlediği Birlik Beraberlik ve Dayanışma gününde bulunmaktan çok mutlu oldum. Sizlerin her zaman yaptığını davetler ve toplantılarınıza katıldık, çünkü bunun sözünü vermiştik, yerine getiriyoruz bundan sonrada getireceğiz. Türkiye’de sizler gibi çalışkan, üretken, başarılı olan ve toplumda başı çekecek hanımlara ihtiyaç olduğunu görüyorum. Bu ülkede her gün kadınların canına kıyılıyor. Kocalar, nişanlılar, babalar, ağabeyler bıkmadan usanmadan her gün can alıyor. Bunlar bizlere medya aracılığıyla bizlere ulaşanlar, ya bizlerde iletilmeyenler, söylenmeyenler, kapalı kapılar ardında binlerce kadınlar kocalarından dayak yiyor, aile içi şiddet görüyor. 2011 yılında yapılan bir araştırmada Manisa kadına şiddet olarak en başta gelmiştir. CHP kadınlar çok bilinçli oldukları için Aile içi şiddete karşı olduklarını biliyoruz ve örnek olmak zorundayız. Bu iktidar kadınların sorunlarını çözemiyorlar. Çünkü önlem alıyormuş gibi, görünüp önlem almıyorlar. Önemli olan bu zihniyetin değişmesidir. Onun için daha çok, sığınma evi, korunma evi, erkeklerden uzaklaştırması gibi şeyler açılması gereklidir. Bütün kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmen bir Türkiye özlemi içindeyiz diyerek sözlerini tamamladı.

-----

-----








































































 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız