KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
ÖZKAYMAK PAZAR
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Boş Reklam Alanı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
AKM
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar aktel
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
KOLAY GIDA

Güncel

Çiftçi Eğitimleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

Çiftçi Eğitimleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

19 Şubat 2013 Saat: 17:26
Çiftçi Eğitimleri Hız Kesmeden Devam Ediyor
Çiftçi Eğitimleri Hız Kesmeden Devam Ediyor
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü köy ve beldelerde görevli  ziraat mühendisleri  aracılığı ile çiftçi eğitim toplantılarına devam ediyor. İlçe Müdürü Mehmet Akif Şenyürek kış aylarında çiftçi eğitim çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirterek çiftçi toplantıları ve kurslar düzenlemek suretiyle çiftçilerin bilgi eksikliklerini tamamlayıcı eğitimler verdiklerini söyledi.

Ballıca beldesinde düzenlenen  eğitim toplantısında ziraat mühendisi Erdem Burhan  toprak ve yaprak analizine dayalı gübreleme, gübre çeşitleri ve gübrelerin verilme şekilleri,  zeytinde budama metodları, zeytin hastalıklarından dal kanseri ve halkalı lekeye karşı mücadele ve tarımsal desteklemeleri anlattı.

Başlamış köyünde ziraat mühendisi Mustafa Bayram tarafından çiftçilere zeytin ağacında budama demonstrasyonu gösterildi, budamanın amaçları, faydaları, temel prensipleri ve budama teknikleri konusunda pratik bilgiler verildi. Budamanın aslında bir tür ışık yönetimi olduğunu belirten mühendis Bayram, "zeytin fidanlarına dikim yılından itibaren verilecek düzgün taç yapısının verim çağında ve ekonomik ömrün uzun olmasında önemi olduğunu; yaşlı ağaçlarda ise taç/kök oranının korunması gerektiğini; kaliteli ve pazar payı yüksek meyvelerin genç dallar üzerinde oluştuğunu belirtti.

Kayalıoğlu beldesinde ziraat mühendisi Mustafa Tasın hububat hastalık ve zararlıları ile mücadele konusunun yanında, hububatta üst gübreleme ve yabancı ot mücadelesi hakkında çiftçilere eğitim verdi. 

Yeğenoba köyünde ise ziraat mühendisi Gökhan Sarıkavak ahır dezenfeksiyonu ve sağım hijyeni konulu toplantıda hayvan yetiştiricilerine büyükbaş ve küçükbaş hayvanların sağımı sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar, ön sağım, sağım aletlerinin ve memelerin dezenfeksiyonu, Mastitis hastalığı ve ekonomik önemi, Mastitisten korunma yöntemleri, ahırların havalandırılmasının ve aydınlatılmasının önemi, ahırların dezenfeksiyonu konularında eğitim verdi.