KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Çiftçi Mağdur. Kayıkla Budama Yaptılar.

Çiftçi Mağdur. Kayıkla Budama Yaptılar.

28 Nisan 2012 Saat: 18:10
Çiftçi Mağdur. Kayıkla Budama Yaptılar.
Çiftçi Mağdur. Kayıkla Budama Yaptılar.
DAYIOĞLU KASABI


Güzelköy'deki üreticiler, Gediz Nehri'nin taşması sonucu arazileri su altında kaldığı için bağlarda kayıklara binerek ilaçlama yapıyor.

Güzelköy Köy Muhtarı Arif Akbulut, köydeki üreticilerle su altında kalan arazileri inceledikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, köyün, merkeze 2 kilometre mesafede, 10 bin dönüm ekili araziye sahip olduğunu söyledi.

Yaklaşık 300 nüfuslu köyde 2 aydan bu yana 600 dönüme yakın üzüm bağının taşkın suyu altında olduğunu anlatan Muhtar Akbulut, çiftçilerin bağlarını kayıklara binerek ilaçladığını, araziye giden yolların da su altında kaldığını söyledi.

Manisa Özel İdaresi Genel Sekreterliği, DSİ ve Valilik makamında dilekçeyle müracaat ederek durumu bildirdiğini anlatan Muhtar Akbulut, "Demirköprü Barajı'nın suyu fazla olduğundan dolayı kapakları açıldı, araziler su altında kaldı. Vatandaşımız bağına, bahçesine giremiyor, yollarımıza malzeme dökülse hiç olmazsa bağa bahçeye gidiş rahatlayacak" dedi.

Akbulut, köyde inceleme yapılarak hasarın tespit edilmesi gerektiğini bildirdi.

Arazilerinin büyük kısmının su altında kaldığını anlatan Zehra Tutar

"Bağlarımıza kayıkla girerek budama ve ilaçlama işlemlerini yaptık. Mağdur durumdayız" dedi.

Çiftçi Hasan Ege de bağında kayıkla ilaçlama yaptığını belirterek, "82 dönüm arazim var, 8 metre kuru bir yerim yok. Suyun içerisinde bağımı ilaçladım. Her şeyi suyun içinde yapıyoruz. Bunlar bize artı maliyet getiriyor, beraberinde de hastalık getiriyor. Ne yapacağız bilemiyoruz" diye konuştu.

-Ziraat Odası Başkanı Sorman-

Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arazilerin bir daha su altında kalmaması için kesin çözümün Gediz Nehri'nin ıslah edilmesi olduğunu vurguladı.

Sorman, "Gediz Nehri'nin yatağı dışına çıkmasına, sadece Demirköprü Barajı'ndan salınan sular sebep olmamıştır. Gediz Nehri'ni besleyen diğer çayların da aşırı yağıştan dolayı nehre su taşımasının etkisi büyük. Kesin çözüm Gediz Nehri'nin biran önce ıslah edilmesi. Bağlarda kayıkla yapılan ilaçlama, asmanın bedeninden yapraklara çıkan haşerelerin yok edilmesi açısından önem taşıyor" dedi.

-----

-----

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız