KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Çıkan yeni iş kanunundan haberiniz var mı?

Çıkan yeni iş kanunundan haberiniz var mı?

15 Aralık 2012 Saat: 15:50
Çıkan yeni iş kanunundan haberiniz var mı?
Çıkan yeni iş kanunundan haberiniz var mı?
DAYIOĞLU KASABI


6331 sayılı yeni iş kanuna göre kamu ve özel sektör ayrımı olmaksızın bütün işyerleri iş sağlığı güvenliği kanunu kapsamına girmesiyle, Akhisar’da iş güvenliği konusunda destek vermek amacıyla e arkadaş Evren Coşan, Serdar Paşalı ve Hakan Uslu bir araya gelerek, Paşa mahallesi 126 Sokak numara 3’te  İsguv.com bürosunu açtı.

Yeni İş Kanuna Göre İşveren Yükümlülükleri hakkında bilgi veren İsguv.com sorumlusu Evren Coşan;”6331 sayılı yeni iş kanuna göre kamu ve özel sektör ayrımı olmaksızın bütün işyerleri iş sağlığı güvenliği kanunu kapsamına giriyor. Bu kanunla işveren, öncelikle çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliği açısından, işyerlerindeki bütün tehlikeleri tespit etmekle yükümlü olacak. Bu tehlikeleri tespit ettikten sonra gereken her türlü önlemi almak yükümlülüğü işverene açık bir şekilde tanımlanmış vaziyette. Tüm işverenlere,  işyerlerinde risk değerlendirmesi yapma zorunluluğu getirildi. Artık Türkiye’de kanun kapsamına giren tüm işyerleri risk değerlendirmesi yapmak zorunda olacaklar. Bunun akabinde işverenlere  bütün işçilerine iş güvenliği yönünden eğitim vermek zorunluluğu getirildi. Burada bir sayı sınırlaması yok; yani bir kişi çalıştıran işveren de, binlerce kişi çalıştıran işveren de işçilerine eğitim vermek, gereken  tedbirleri almak, gereken araç  gereç donanımları sağlamak, risk analizi yapmak, acil durum planı hazırlamak zorunda. Kanunda her bir hüküm için tanımlanmış idari para cezaları da mevcut. Örneğin risk analizi yaptırmamanın cezası tespit edilen ay için 3000 TL; aykırılığın devam ettiği her ay için 4500 TL iken; çalışanlarına iş güvenliği eğitimi aldırmamanın cezası çalışan başına 1000 TL olarak belirlenmiş durumda.  Kanunun tamamı ve daha ayrıntılı bilgi için www.isguv.org sitesinden bilgi alınabilir” dedi.

Misyonumuz

Evren Coşan;”İlçemizde tüm işverenlere iş güvenliği konusunda destek vermek, yaptığımız tanıtımlar ve çalışmalar ile iş güvenliği kültürünün benimsenmesine öncülük etmek; tüm işçilerin iş kazalarının yaşanmadığı; gerekli tedbirleri alınmış güvenli işyerlerinde güvenle çalışabilmelerini sağlamaktır” dedi.







 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız