KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Cumhurbaşkanına Faks Çektiler!

Akhisar Eğitim-İş Temsilciliği Cumhurbaşkanı Gül’e faks çekti. 4+4+4 yasasının onaylanmaması yönünde PTT aracılığı ile Cumhurbaşkanı’na faks çekildi.

5 Nisan 2012 Saat: 11:59
Cumhurbaşkanına Faks Çektiler!
Cumhurbaşkanına Faks Çektiler!
DAYIOĞLU KASABI


 

Akhisar Eğitim-İş Temsilciliği Cumhurbaşkanı Gül’e faks çekti. 4+4+4 yasasının onaylanmaması yönünde PTT aracılığı ile Cumhurbaşkanı’na faks çekildi. Faks çektikten sonra PTT önünde basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasını  Eğitim-İş Akhisar ilçe temsilciliği yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Pekel okudu.

 

Mehmet Pekel okuduğu basın açıklamasını tam metni;

 

BASINA VE KAMUOYUNA

 

Değerli basın mensupları, siyasi partilerin değerli temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının değerli üyeleri, değerli halkımız. TBMM’de kabul edilen 4+4+4 ucube eğitim yasası cumhurbaşkanına gönderildi. Eğitim iş sendikası olarak, cumhurbaşkanının bu yasayı onaylamamasını istiyoruz. Ülke çapında tüm sendika örgütlerimizle birlikte bu isteğimizi cumhurbaşkanına fakslıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanı,

 

Yasama, yürütme ve yargı erklerinin tek elde toplandığı günümüzün tüm otoriter rejimleri, türlü siyasi manüplasyonlarla şekillendirilen sandık sonuçlarına atıf yaparak rejimlerinin adının demokrasi olduğunu iddia ederler. Yasama,  yürütme ve yargı erklerinin tek elde toplandığı ülkemizde de “ileri demokrasi” yalanıyla her geçen gün daha da koyulaşan otoriter bir yönetim biçimi hüküm sürmektedir. Sekiz yıllık kesintisiz eğitim sistemini parçalara bölerek işlevsiz hale getiren düzenleme işte böyle bir siyasal iklimde onay için huzurunuza geldi. Milli Eğitim Bakanlığı da devre dışı bırakılarak, eğitim bilimi yok sayılarak 5  adet AKP

milletvekili  tarafından sunulan,  bilimsel ve pedagojik kaygılardan daha çok ideolojik kaygılarla hazırlanmış olan 4+4+4 Zorunlu Kesintili Eğitim Yasa Teklifi, kamuoyunun, bilim insanlarının, demokratik kitle örgütlerinin ve eğitim işkolundaki sendikaların tepkilerine rağmen sayın başbakanın  “Kore’den veya İran’dan sizden hayırlı haberler bekliyorum;  Salıdan pazara bu iş biter.” buyruğu ile yoğun bir mesai harcanarak kabul edilmiştir.

 

Eğitim İş Sendikası olarak teklifin bilimsel niteliğini ortaya koyan raporumuzu ve görüşlerimizi basın yayın kuruluşları ile ve TBMM Eğitim Komisyonu üyeleri ile paylaşmış olsak da, iktidar partisinin eğitim bilimini dışlayan dayatmacı tutumu nedeniyle girişimimiz sonuçsuz kalmıştır. Şahsınıza, düzenlemenin çağdaş eğitim bilimiyle örtüşmeyen sakatlıklarından bahsetmek anlamsız olacaktır. Zira Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamının huzuruna gelen eğitim sisteminin bilimsel değerini tespit ettirebilme yeteneğine sahip olduğuna kuşku yoktur. 4+4+4 olarak ifade edilen kesintili eğitim sistemi toplumsal huzurumuzu ve uygarlık mücadelemizi paramparça edecektir.  Teknik olarak tüm ulusun birlik ve bütünlüğünü gözetmekle yükümlü olduğunuz düşünüldüğünde, eğitim sistemimize yıkım getiren,  ulusumuza ve ülkemize hiçbir katkısı olmayan, Fatih projesini, Kamu İhale Yasasının dışında bırakarak birilerine rant sağlayan, eğitimi piyasalaştıran bu yasanın tarafınızca meclise iade edilmesi olağan dışı bir görüntü ortaya koymayacaktır. Ancak huzurunuzdaki düzenlemeyi veto etmeyeceğinize yönelik kesinlik düzeyindeki genel kabul yaşananların en trajik yanlarından bir tanesini oluşturmaktadır.İşbu satırları kaleme almaktaki amacımıza gelince, Sadece tarihe not düşme çabasından ibarettir. Saygılarımızla. Akhisar Eğitim- İş Temsilciliği

-----

-----







 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız