KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Darbe Araştırma Komisyonu Ahmet Er'i Dinledi

Darbe Araştırma Komisyonu Ahmet Eri Dinledi

11 Haziran 2012 Saat: 16:56
Darbe Araştırma Komisyonu Ahmet Er'i Dinledi
Darbe Araştırma Komisyonu Ahmet Er'i Dinledi
DAYIOĞLU KASABI

Darbe ve Muhtarı Alt Komisyonu üyeleri 1960 darbesi ve 71 muhtıraları ile ilgili Manisa ili Akhisar ilçesi Sünnetçiler Köyünde ikamet eden Ahmet Er’i evinde dinledi. Darbe ve Muhtıra Araştırma Alt Komisyon Başkanı İstanbul AK Parti Milletvekili Enver Yılmaz, üyeler, Manisa AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ, Erzurum AK Parti Milletvekili Cengiz Yivilioğlu, İstanbul AK Parti Milletvekili Şirin Ünal, Afyonkarahisar CHP Milletvekili Ahmet Toptaş ve Ankara MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, 1960 darbesi ve 71 muhtırası ile ilgili 1960 Milli Birlik Komitesi Üyesi Ahmet Er’i Manisa ili Akhisar İlçesi Sünnetçiler Köyünde ikamet ettiği evinde saat 13.30 da ziyaret ederek yaklaşık 1 buçuk saat görüşme yaptı.

Türkiye’nin Kültür istilasından kurtulamadığına vurgu yapan Ahmer Er yaptığı açıklamada; “Anavatanımızı düşman istilasından kurtardık, fakat milletimiz kültür istilasından kurtaramadık. Biz Lise talebesiyken tüm bunları düşünüyorduk. Teğmen rütbesindeyken Tanrı Dağı yayın evini açtık. Bu yayınevinde milli ve manevi konuşları işleyen kişileri bulduk ve kitaplarını bastırdık. Bu kitaplar subaylara ve öğrenciler dağıtıldı. Şimdi burada bir İsmet İnönü’nün hatasını söylüyorum. Biz daha lise talebesiyken kültür istilasının farkına vardık. Aynı dönemde harp akademisindeyken batıya ait eserler batı kültürüne ait eserler bizlere dağıtıldı. İçeriklerine baktığımızda çok tanrılı dinlere ait eserler vardı. Bu da batı kültür istilasına bir davetti. Bu zamanlarda yunus ermeye ait 5 bin sayfalık eser vardı. Ve paramız olmadığı için bu kitabı bastıramadık. İşte tüm bunlar bir kültür seferberliğini gerektiriyordu.

27 MAYIS DARBESİNE GİRİŞ

Biz o zaman kıtalarda subaydık, gördük ki Türkiye’de partiler arası kavga şiddetlendi. İsmet İnönü; “sizi bende kurtaramam” dediği gibi şartlar tamamlanınca darbe meşru olduğunu söyledi. Bu çok korkunçtu. Sayın rahmetli İnönü’yü ordu içinde tutan gurup ürkekti. Yüzde 90’nı onun emrindeydi. Bu grup içersinden bize istihbarat geldi. 1. Ordu’da bir kurmay yüzbaşı o subaylar Demokrat partinin elinden alıp, İsmet Paşaya teslim edecekler haberi geldi. Biz de bunun üzerine bu görüşe karşı olduğumuz için Türkeş ve arkadaşları olarak bir gurup halinde bu hareketin içine girdik. Evet, bizim hareketimiz kültür hareketiydi. Ama sonradan hızlanan ihtilal grupları mecburen bizi bu hareketin içine itmiştir” dedi.

Yapılan toplantı sonrası konuşan Komisyon Başkanı Enver Yılmaz Basın mensuplarına “halen devam eden sürece ilişkin sayın Er’in bilgilerine başvurduk. Kendisi kesinlikle darbeci ve muhtıracı olmadığını altını özellikle çizdi. Zira 60 ihtilalinde kendisinin daha sonra katılım gösteren bir ekip ile beraber hareket ettiğini belirtti. Bu çerçevede somut örnekler ve yaşanmış bir takım olayları bizlere anlattı ve özellikle de 1960 ve 71 özelinde darbeyi yapanların ekonomik mal varlıklarının araştırılması konusunda ısrarcı oldu. Biz de komisyon olarak 1960-71 ve sonraki darbelere yönelik darbeyi yapanların ekonomik durumları ile ilgili teferruatlı bir çalışmayı inşallah Ankara’ya döndüğümüzde yazışmaları yapmak suretiyle gerçekleştireceğiz. Bizler açısından faydalı, güzel bir görüşme oldu. Sayın Er’in sağlığının müsaade ettiği doğrultuda bütün arkadaşlarımız daha önce Er’in anılarına istinaden hazırladığı soruları ve bir takım somut olayları da gündeme getirdik. Bizce faydalı bir görüşme oldu, bundan sonraki günlerde de Çarşamba günü inşallah Ankara’da yaşayan bir başka Milli Birlik Komitesi üyesi ki bizlerdeki bilgiler 5 Milli Birlik Komitesi üyesinin yaşadığına yönelik, Ankara ve İstanbul dışındaki tek üye Sayın Ahmet Er’di, biz de bu amaçla buraya geldik görüşmelerimiz ve çalışmalarımız bizim açımızdan faydalı olmuştur. Kendisine bize göstermiş olduğu bu misafirperlik için teşekkür ettik. Bu çerçevede çalışmalarımızı bugün itibari ile tamamlamış oluyoruz” dedi.

Komisyon üyeleri toplantı öncesi Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın konuğu olarak Köfteci Ramiz’de öğle yemeğinin ardından Sünnetçiler Köyüne hareket etti.

Ahmet Er Kimdir?

İlk okulu doğduğu köyde bitirmiş, orta okulu Akhisar'da tamamlamış, 1947 yılında Bursa Işıklar Askeri Lisesi'nden mezun olmuş ve aynı yıl Kara Harp Okulu'na girmiştir. 1950 yılında Kara Harp Okulu'ndan Teğmen rütbesi ile orduya ve jandarma sınıfına katılan Ahmet Er, memleketin birçok yerlerinde ordunun çeşitli kademelerinde görev ifa etmiştir.

27 Mayıs 1960 harekatı içinde de görev alan Ahmet Er, Milli Birlik Komitesi üyesi olarak hizmet etmiştir. Daha sonra otuz sekiz kişilik Milli Birlik Komitesi üyeleri arasında meydana gelen itilaf sonucu yurt dışına gönderilen "Ondörtler" grubu arasında yer almış ve 13 Kasım 1960'da Libya Büyükelçiliği Devlet Müşavirliği'ne atanmıştır. 1962'de yurda dönmüş ve doğduğu köye yerleşmiştir.

31 Mart 1965'te Alpaslan Türkeş'le birlikte CKMP'de siyasete atılan Ahmet Er, CKMP'nin 1969 Şubat ayında Adana'daki kongresinde MHP'ye dönüşümüyle birlikte, bu partinin 12 Eylül darbesine kadar Genel Başkan Yardımcılığı'nı yürüttü. 12 Eylül'den sonra, cuntanın mahkemelerinde yargılanan Er, yapmış olduğu tarihi bir savunmayla darbecilere meydan okudu.

Tahliye olduktan sonra uzun bir dönem siyasetin dışında kaldı. Sadece milli İslami değerlere bağlı ülkücü gençliğin yetişmesi amacıyla düzenlenen konferanslara konuşmacı olarak katıldı.

7 Temmuz 1992'de MÇP'den ayrılan Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının kurdukları Büyük Birlik Partisi'nde tekrar siyasete geren Ahmet Er, partinin "Kurucular Kurulu" üyeleri arasında yer aldı. Uzun bir dönem bu partinin Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Er, sağlık şartları sebebiyle bugün aktif siyasetin dışında olmakla birlikte Büyük Birlik Partisi 3.Olağanüstü Büyük Kurultayı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olarak Türk siyasetçilerine rehber olmaya devam etmektedir. Şairler-Yazarlar-Sanatseverler Derneği üyesi olan Ahmet Er, Türk-İslam kültür ve medeniyeti üzerindeki inceleme ve araştırmalarına devam etmektedir.





Darbe Ve Muhtıraları Ahmet Er’i Dinledi







 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız