KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Daşöz, Şehit Aileleri ile İftarda

Daşöz, Şehit Aileleri ile İftarda

16 Ağustos 2012 Saat: 14:52
Daşöz, Şehit Aileleri ile İftarda
Daşöz, Şehit Aileleri ile İftarda
DAYIOĞLU KASABI

Vali Halil İbrahim Daşöz ve eşi Nilgün Daşöz, Manisa Valiliği İl Özel İdaresi tarafındanManisa merkez ve ilçelerindeki şehit yakınları ve gaziler onuruna düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri ve gaziler ile buluştu.

Sultan Kafe’de düzenlenen iftar yemeğine Vali Halil İbrahim Daşöz ve eşi Nilgün Daşöz, eşleriyle birlikte 1.Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Doğru,Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, bazı daire müdürleri, şehit yakını ve gaziler ile gazi yakınları olmak üzere yaklaşık bin kişi katıldı.

Vali Daşöz ve eşi Nülgün Daşöz, iftar yemeğinden önce bütün masalara tek tek dolaşarak şehit yakını, gaziler ve gazi yakınlarının ramazanlarını kutlayıp, onlarla sohbet etti.

İftar öncesi Kuranı Kerim okundu. Akşam ezanının okunmasından sonra, İl Müftüsü Sinan Cihan’ın yaptığı iftar duasının ardından Vali Daşöz, şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarıyla birlikte orucunu açtı.

Yemekte konuşan Vali Daşöz, “Bugünkü misafirlerimiz şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz ve gazilerimizin yakınları çok özel insanlar. Onlar vatan uğruna, hürriyet uğruna, din uğruna canlarını feda eden insanlarımız. İnancımızda şehitlik en yüce manevi mertebedir. Şehitlerimiz Allah’ın katında ve milletimizin gönlünde en yüce mertebedeki insanlardır. Gazilerimizde şehit olmak için yola çıkmış, ülke savunmasında canını, kanını ortaya koymuş gazilik nuruyla nurlanmış insanlardır. Devlet olarak, millet olarak, şehit yakınlarımıza, gazilerimize bir kutsal emanet gibi sahip olmalıyız ve onları kucaklamalıyız. Şehitlerimize asla borcumuzu ödeyemeyiz. Onlar için yapabileceğimiz en güzel iş onlar için dua etmek, onların canları pahasına bizlere emanet ettiği bu kutsal vatanı bütün gücümüzle, canımızla, terimizle yüceltmektir. Gazilerimizi, şehitlerimizin yakınlarını bağrımıza basmaktır. Manisa merkez dahil 16 ilçemizden şehit yakınımızın aileleri, gazilerimiz ve gazi aileleriyle birlikteyiz. Ramazanın sona yaklaştığı bir iftar yemeğinde Manisa protokolü olarak birlikte olmanın mutluluğunu ve bahtiyarlığını yaşıyoruz”dedi.

Ramazan ayının kardeşlik duygularının, birlik beraberlik duygularının, dayanışma duygularının en doruğa çıktı bir ay olduğunu belirten Vali Daşöz, “Manisa’da Ramazan ayımız bütün kutsiyetiyle kutlanıyor ve yaşanıyor. Dün,‘Bin aydan daha hayırlı bir ay’ dediğimiz Kadir Gecesi’ni idrak ettik. YaklaşanRamazan Bayramı’nı birlikte sağlık, mutluluk, bahtiyarlık içerisinde idrak edeceğiz. Şimdiden Manisa’mızın Ramazan Bayramını tebrik ediyorum”şeklinde konuştu.

Devlet olarak ellerinden geldiğince şehit aileleri ve gazilere yakın olmaya çalıştıklarını, ancak il, ilçe ve köylerin durumu dikkate alındığında bu görevi tam hakkıyla yerine getiremeyebildiklerini belirten Vali Daşöz, “Şehit yakınları ve gazilerimiz çok gururlu ve özel insanlar. En ufak bir sorununuz olduğunda devletimizin bütün yetkililerine, başta Kaymakamlarımız olmak üzere, askeri ve mülki idare birimlerimize, şehit gazi derneklerimize mutlaka başvurmanızı özellikle rica ediyorum. Devletimiz son zamanlarda önemli düzenlemeler yapıyor. Bu gelişmeleri takip etmek için Valiliğimize bağlı Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğümüzle irtibat halinde olunuz”diye konuştu.

Yemekten sonra şehit aileleri ve gazilere günün anısına çeşitli hediyeler verildi.

------------------------------reklam-------------------------------

------------------------------reklam-------------------------------













 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız