KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Demokrat Parti Eski Genel Başkanı Soylu; Yeni Anayasa’nın Yolunu Çizdi

Demokrat Parti Eski Genel Başkanı Soylu; Yeni Anayasa’nın Yolunu Çizdi

2 Haziran 2012 Saat: 18:40
Demokrat Parti Eski Genel Başkanı Soylu; Yeni Anayasa’nın Yolunu Çizdi
Demokrat Parti Eski Genel Başkanı Soylu; Yeni Anayasa’nın Yolunu Çizdi
DAYIOĞLU KASABI


Akhisar Hamle Eğitim Gönüllüleri Derneği (HEGDER) ve Akhisar Meslek Yüksek Okulu, tarafından düzenlenen“Nasıl Bir Anayasa” konulu konferansa Demokrat Parti (DP) eski Genel Başkanı Süleyman Soylu katıldı. Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda düzenlenen programa, Akhisar İlçe emniyet Müdürü Abdurrahman Yolcu, ilçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri  ve vatandaşlar katıldı.


Program HEGDER Başkanı Hakan Özkan yapmış olduğu açılış konuşmasıyla başladı. Özkan konuşmasında; “bu programı düzenlerken HEGDER olarak tek amacımız vardı; toplumun yeni bir anayasaya olan ihtiyacının seslendirilmesi. Peki bu anayasa nasıl olmalı ve nasıl hazırlanmalıydı? İşte hepimizin kafasında olan bu soruların cevap bulabilmesi için yeni anayasanın hazırlanması sürecinde aktif bir rol alarak milletimizi bu konuda aydınlatmaya çalışan Süleyman Soylu beyi davet etmeyi düşündük. Davetimize icabet edip Akhisar’a gelme nezaketini gösteren Süleyman Bey’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.


Süleyman Soylu, nasıl bir Anayasa konulu konferansta yaptığı konuşmada, Yeni Anayasanın kucaklayıcı olması gerektiğini ve eşit yaşama imkânı vermesi gerektiğini söyledi. Kardeşlik mutabakatının  iyi bir şekilde tesis edilmesi gerekir. Yepyeni bir dünyanın içerisindeyiz. Eğer Türkiye bu yeni Dünyada yer almak istiyorsa elbette ki eski Türkiye alışkanlıklarını bırakmalı, daha geniş bir ufukla ve vizyonlave illaki bu coğrafyanın bize bıraktığı nimetleri de bilerek gerçekleştirebilme şansına sahip olabilir.


Bugün Türkiye’de yeni anayasanın yapılması konusunda yüzde 96 temsili olan bir meclisin meşruiyet problemi yoktur diyen Soylu, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi bir kurucu meclis hüviyetindedir. Seçime giderken de Anayasal öncelikleri ortaya koyarak gitmişlerdir. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa yapma meşruiyetine sahiptir. İkincisi kimlikler meselesidir. 21. yüzyıldayız bu yüzyıl tek tipleştirici bir yüzyıl değildir. Tam tersi üstün zenginliklerin korunması gereken bir yüzyıldır. Türkiye önünde duran Kürt, Alevi ve cinsiyet meselelerini halletmelidir. Türkiye, bunların üzerinden yeni bir süreç ortaya koymalı ve tüm zenginliklerimizi korumalıdır. Kimse kendi dininden dolayı sıkıntı çekmemeli ve kimliğini gizlememelidir. Din ve vicdan özgürlüğünün teminat altına alındığı bir anayasa yapılmalıdır.


Yeni anayasada asıl amacın ikiye ayrılması gerektiğini belirten Soylu, birincisi aidiyet ve mutluluk için yazılmalıdır.Başörtülü kadınla başörtüsüz kadında kendisine ait hissedecek. Üç yaşındaki çocukta 25 yaşındaki adamda 80 yaşındaki insanda kendisini bu anayasaya ait hissedecek. Kürt’te, Gürcü’de, Türk’te, Çerkez’de, Boşnak’ta kendini bu Anayasaya ait hissedecek. Ait hissetmenin ötesinde mutlu olacak, mutlu edecek. Güçlü devlete karşı güçsüz bireyi muhafaza eden ve önceleyen bir Anayasa olmalıdır. Anayasalar Kutsal metinler değildir değişebilirler” dedi.


Ayrıca Soylu, Türkiye'de başkanlık sisteminin tartışılmaya başlandığını ve yeni Dünya düzeninin Türkiye'de başkanlık sistemini getireceğini belirtti.


Programın sonunda Süleyman Soylu’ya katkılarından dolayı plaket ve hediye takdim edildi.



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız