KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Dev Öğrenci Amfitiyatrosu Temeli Törenle Atıldı

Dev Öğrenci Amfitiyatrosu Temeli Törenle Atıldı

14 Aralık 2012 Saat: 11:15
Dev Öğrenci Amfitiyatrosu Temeli Törenle Atıldı
Dev Öğrenci Amfitiyatrosu Temeli Törenle Atıldı
DAYIOĞLU KASABI



251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında yapılacak olan 251 Dev Öğrenci Amfitiyatrosu temel atma töreni Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet Konser alanı yanında törenle temeli atıldı. Sunuculuğunu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Zeliha Nur Yıldırım ve Namık Oğul Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Gülenç’in yaptığı Dev Öğrenci Amfitiyatrosu temel atma töreni Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

Akhisar Zeynep Gülin Öngör Kız Meslek Lisesi, öğrencisi Meltem Gürdük, 251 bin dev öğrenci projesi öğrencileri adına açılış konuşması yaptı. Amasya 65 bin dev öğrenci projesi öğrencisi Amasya Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Nur Alp arkadaşları adına Amasya’da yaptıkları anlattı. Türk Hava Kurumu (THK)Akhisar ilçe başkanlığı tarafından temel atma töreni için Akhisar’a gelen Motorlu Yamaç Paraşüt sporcusu Orhan Özlülbaş, paraşüt ile havada gösterileri törene ayrı bir renk katarken Belediye başkanı Salih Hızlı, THK Motorlu Yamaç Paraşüt sporcusu Orhan Özlülbaş’a çeşitli hediyeler verdi.
Daha sonra Akhisarlı Müzik öğretmenleri tarafından hazırlanan konseri tören katılanlar tarafından çok beğenildi. Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, konser sonunda müzik öğretmenlerini tebrik ederek çiçek verdi.

Manisa Valisi Daşöz yaptığı konuşmada “Burada konuşma düzeneği belki düşündüğümüzden biraz farklı, biz daha önce değerli kaymakamımız, değerli belediye başkanımız aramızda konuştuk. Ve dedik ki bugün sadece öğrenciler konuşacak, sadece çocuklar konuşacak. Şimdi buna bir açıklık getirmek amacıyla konuşuyorum. Bu zarif davranışlarından dolayı değerli belediye başkanımıza değerli kaymakamımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Biz büyükler genelde konuşuyoruz. Evde, çarşıda kahvede her yerde konuşuyoruz.protokol konuşmalarını sık yapıyoruz. Tabi bugün özellikle belediye başkanımız ve kaymakamımızın konuşmaya çok hakları vardı. Ama bazen susmakta konuşmak anlamına gelir. Üstelik bugün sadece öğrenciler konuşsunlar bugünü doya doya yaşasınlar. Onlar boş durmadılar çok büyük sürprizler yaptılar. Gerçekten ben bizim emniyetimizin istihbaratına çok güveniyordum ama oraya bile atlamış. Dün Amasyalılar gelmiş hiç haberimiz yok. Evet Amasya’dan çok özel konuklarımız var. Değerli öğretmenlerimiz değerli öğrencilerimiz konuk olarak gelmişler. Amasya Akhisar büyüklüğünde bir ilimiz. Nüfusu yüz bindir. Bu çoçuklar ve öğrenciler orada bir destan yazdılar. Bilim Sanat Merkezi yapıldı, 251.000 Dev Öğrenci Dünya Çocukları Sevgi Ormanı Projesi kuruldu. Akhisarlı öğrencilerle Amasyalı öğrenciler kendi aralarındaki köprüyü kurdular.

Arkadaşlar bir şeyi paylaşmak istiyorum. Bir gün öğrenciler arka arkaya  telefon ile beni Akhisar’a  davet ettiler. Öğrenciler bana şöyle dediler; sayın valim size açıklayamıyoruz ama Akhisar’a gelmeniz gerekiyor. Kaymakam beyde bana aynı şeyleri söyledi. Gördes yolu üzerinde bahçeli bir eve götürdüler beni. Binbir çeşit yemek yapılmış.yemek yemek içinmi davet edildim dedim ve bana dediler ki biz Amasya’ya gittik orada iki üç gün kaldık. Öğrencilerin öğretmenlerin yaptıkları işleri gördük. Akhisar’da hemen kazma kürek hazır işe başlıyoruz dediler. Ve Akhisar bu temel atma noktasında ilk kararı alan ilçemiz oldu..Çeşitli sebeplerden dolayı daha sonra proje değişikliği oldu. Çocuklar önce planetaryum seçmişlerdi. Daha sonra değerli belediye başkanımız, kaymakamımız, çocuklarımız dediler ki; Akhisar’ın asıl ihtiyacı olan bir anfi tiyatro belediye olara bizim böyle bir projemiz var. Bu projeyi bu kapsam içinde çocuklarında katılımıyla zenginleştirebiliriz. Bu projenin yapıldığı alan Türkiye’deki en güzel alan. Ölümsüz hatıra paralara bastırıldı. Darphanede özel olarak madalyalar. Akhisar’ımızın güzel insanlarıyla bir araya gelindi. Ve o madalyalar onlar tarafından temin edildi. Ben onlara altın adamlar diyorum. Değerli arkadaşlar Akhisar gerçekten özel bir ilçe. Yaptıklarıyla konuştuklarıyla özel bir ilçe.

Bugünün ortakları sadece yarının mirasçıları değil onlar sadece sevilecek kişiler değil aynı zaman da saygı duyulacak kişiler. Emin olun bir gün Akhisar’ımız Manisa’mız turizmde marka olacaksa bunlarında çok büyük payı olacak. Ve bu çocuklarla hepimiz gurur duymalıyız. Bu projeyi doğru anlayıp doğru uyguladığımızdan emin olun yaşamımızın en önemli hatıralarını kazanmış olacağız. Amasya’dan gelen öğretmenlerimiz bunu en güzel anlatabilecek öğretmenlerimiz. Çünkü süre olarak daha uzun bir zaman yaşadılar. Bunun sonuçlarını daha iyi gözlemleme imkanı buldular. Ben bütün kalbim ile çocuklarımız için, şehrimiz için, ülkemiz için güzel olduğuna inanıyorum. bu çocukların her birinin kocaman yüreği olduğuna inanıyorum. onların sevgisi ile, onların becerisi ile hepimizin yaşamına renk geleceğine inanıyorum. ve huzurunuzda tüm 251 Bin dev öğrenciye teşekkür ediyorum. Buradan sevgilerimizi ve saygımızı iletiyorum” dedi.

Akhisar Belediye başkanı Salih Hızlı;” bugün 251 Dev öğrenci projesine katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Biz Akhisar’da birleşerek, paylaşarak yapmaya çalışıyoruz, bizim için önemli olan budur. Fiziki mekânlar ancak bu şekilde paylaşıldığında daha sonra yaşatıldığında önemlidir. Ben buradan 251 bin dev öğrenci arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bizim içinde sürpriz oldu. Öğrencilerimiz müthiş bir organizasyon hazırlamışlar. Her halde bundan sonraki açılışlarımızı öğrencilerimize yaptıracağız bu gidişle. İnşallah hep birlikte Amfitiyatromuzun açılışında da hep birlikte olacağız” dedi.

Törende konuşan İzmirli sanatçı Nazlı Çıdan;” Vali bey’in konuşmalarından çok duygulandım. Ben diyorum ki iyi ki yolumuz bizim Amasya’dan geçmiş diyorum. Sayın valimiz Halil İbrahim Daşöz’ü tanıdım. Öyle büyük yüreği var ki, öyle babacan ki, müthiş bir eş, harika bir baba, herkese sevgi dolu, herkese enerji dağıtan olağan üstü bir insan, bütün illere böyle bir vali diliyorum. Vali beyle tanışmaktan da çok mutlu oldum. Amasya’ya gittiğimiz de öyle güzel dostluklarımız oldu. 65 bin dev öğrencilerimizin misafiri olduk. Şimdi o öğretmenler benim kardeşim oldu. Her zaman haberleşiyoruz ve çok güzel şeyler paylaşıyoruz. Günümüzde güzel insan olmanın erdemlerinin yitirildiği şu günlerde hepsi öyle donanımlar ki, onlarla olmaktan çok mutluyum, çok gururluyum, çok sevinçliyim. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Törende konuşan Akhisar kaymakamı Kamil Köten;” Öğrencilerimizden bir şey alma projesi değil ve, öğrencilerimizden bir şey alma projesi olmadığı da zamanla ve şuanda olduğu gibi gözüküyor. Kitaplar da öğrencilerimize bilgi verme projesi ve ayrıca öğrencilerimizin teorik olarak eğitimin amaçları ilgili hedeflerini uygulamaya sokma projesi olduğunu söylemiştik. Bu projeyi başlattığı için Sayın valimize şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu eser için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum “dedi.

Törende konuşan Eski Belediye Başkanı Hüsnü Kahraman;” Akhisar’da sürdürülebilir hakikatten geleceğe taşınabilecek projelerden biri, Salih Hızlı başkanımız fevkalade bu konuya özen gösteriyor ve yatırımlara devam ediyor. Akhisar halkına ve çevremize bu alan İzmir Fuar’ı gibi yıllar boyu hizmet edeceğine inanıyorum. Böyle 252 bin öğrenci projesine de vesile olması hepimize ayrıca gurur veriyor. Bu konuda Sayın Valimizi, Kaymakamımızın, Belediye başkanımızın gayretlerini şükranla anıyoruz ve takdir ediyoruz. İnanıyorum ki bu hizmetlerin daha da devamı olacaktır diyerek sözlerini tamamladı


 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız