KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Sağlık

Diş Hastanesinde Kan Bağışı

Kızılay Akhisar Şubesi ile Manisa Kızılay Kan Merkezinin düzenlediği kan bağışı programında, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde çalışanları İdari binasında iki saat süre içinde kan bağışı yapıld

21 Haziran 2011 Saat: 20:53
Diş Hastanesinde Kan Bağışı
Diş Hastanesinde Kan Bağışı
DAYIOĞLU KASABI

Kızılay Akhisar Şubesi ile Manisa Kızılay Kan Merkezinin düzenlediği kan bağışı programında, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde çalışanları İdari binasında iki saat süre içinde kan bağışı yapıldı. Kan bağışını ilk başlatan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Diş Hekimi Hüseyin Tavlı oldu.

Manisa Kızılay Kan Merkezine görevli Dr. Sedat Ulusoy, hemşire Emine Kahraman, Hemşir Sadık Kılıçkaya ve ulaşım sorumlusu Bilgehan İzmirlioğlu’ndan oluşan 4 kişilik ekip iki saat süresince 20 ünite kan bağışı yapıldı.

Manisa Kızılay Kan Merkezinden Dr. Ulusoy yaptığı açıklamada “18 ile 65 yaş arasındaki sağlıklı bireyler ile 50 kilodan ağır bireyler yılda 4 defayı geçmemek üzere erkekler 2 ayda bir, bayanlar 3 ayda bir kan verebilir. Kan bağışının önemli bireysel ve toplumsal faydaları mevcuttur. Kana ihtiyaç duyabilecek kişinin şahsımız veya çok sevdiğimiz birinin olabileceğini de unutmamamız gerekir” dedi.

Kan bağışlamanın kişisel faydalarına da değinen Ulusoy;” Kan bağışının kemik iliği yağlanmasını önleyerek kan yapım fonksiyonunun devam etmesini, vücutta yeni oluşacak genç kan hücrelerinin dolaşıma katılarak vücudun daha dinç ve sağlıklı kalmasını sağladığını anlattı. Ulusoy, düzenli kan verilmesinin kandaki yüksek yağ oranını düşürdüğünü, kalp krizi olasılığını azalttığını, baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıklarının giderilmesine ve toksinlerin azaltılmasına yardımcı olduğunu kaydetti.

 


















 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız