KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Sağlık

Diş Hastanesinden 20 Ünite Kan Bağışı

Diş Hastanesinden 20 Ünite Kan Bağışı

12 Nisan 2013 Saat: 13:25
Diş Hastanesinden 20 Ünite Kan Bağışı
Diş Hastanesinden 20 Ünite Kan Bağışı
DAYIOĞLU KASABI

Kızılay Akhisar Şubesi ile Manisa Kızılay Kan Merkezinin düzenlediği kan bağışı programında, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde çalışanları İdari binasında iki saat süre içinde kan bağışı yapıldı. Kan bağışını ilk başlatan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Diş Hekimi Hüseyin Tavlı oldu.

Manisa Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal, görevli Dr. Necmettin Dönmez, hemşire Emine Bilgili Kahraman, Cansu Bağ ve ulaşım sorumlusu İsmail Arslan oluşan 5 kişilik ekip iki saat süresince 20 ünite kan bağışı yapıldı.

Sağlık bakanlığının denetiminde artık kan alımı Kızılay’a bırakıldığını söyleyen Manisa Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal;” Kızılay kan merkezileri, bölge olarak tüm vatandaşlarımızdan gönüllü kişilerden güvenli kan almak için gerekli bütün titizliği, standart kadrolarla, standart malzemeyle kaliteli ünite olarak kan bağışını sağlıyoruz. Manisa ilinde 28 özel ve resmi hastanemiz var. Bunların kan ihtiyacını karşılıyoruz. Manisa büyük bir il, 16 ilçelerimiz çok büyük, Akhisar ilçemiz bir sene içersinde 8 bin üniteyi geçen kan bağışı bulunuyor. Dolayısıyla tüm kan bağışçılarımıza, dostlarımıza hastalarımız adına, Türk Kızılay’ı adına teşekkür ediyorum. Bu yeterli mi değil, devamı mutlaka olacaktır ve her geçen gün kan sayısı artıyor. Türkiye’nin ihtiyacı bugün 2 milyon 200 bin civarındadır. Bunu Kızılay karşılamakla yükümlüdür. Her toplumda kan bağışıyla ilgili teknik bilgileri veriyoruz, vatandaş bilgileniyor, bilgilendikten sonra kan bağışı artıyor. Eskiden herkes kan bağışından korkuyordu, zira 50 kilo’nun bayanlar senede 3 defa kan verebiliyor. Erkekler hemigromin değeri 13,5 üzerindeyse senede 4 defa verebilir. Kan verme çok faydalı bir şey ki, manevi faydası var. Aldığımız bir kan 3 hastaya hayat veriyor ve sevabı çok büyüktür. Kan vermenin insana çok faydası var. Kan verdikten sonra insanda gençleşme, dinçleşme oluyor, neden kanın yenilenmesine ve kanın sulanmasına sebep oluyor. Kan ne kadar sulanırsa, ne kadar akışkan olursa, damar sertliği, kalp yetmezliği olmaz. Kan veren bir insanda kan değerleri normale iniyor, tansiyon düzeliyor, kemik iliğinin yağlanmasını önlüyor. Senede 3-4 defa kan verenlerde kalp krizinin büyük bir oranda düştüğü ilmen tespit edilmiştir. 50 kilonun üstünde, 65 yaşına her sağlıklı insan kan verebilir” dedi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız