KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Diyanet-Sen’den basın açıklaması

Diyanet-Sen’den basın açıklaması

18 Ağustos 2012 Saat: 12:01
Diyanet-Sen’den basın açıklaması
Diyanet-Sen’den basın açıklaması
DAYIOĞLU KASABI


Diyanet-Sen Akhisar İlçe Temsilciliği başkanı Sebahattin Umutlu ve yönetim kurulu üyeleri Mehmet Refik Demirel, Mehmet Dal ile birlikte Memur-Sen Temsilcilik binasında Ramazan ayı nedeniyle basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Diyanet-Sen Akhisar İlçe Temsilciliği başkanı Sebahattin Umutlu okudu.

Diyanet-Sen Akhisar İlçe Temsilciliği başkanı Sebahattin Umutlu’nun okuduğu basın açıklamasını tam metni;       

Gelişiyle bizleri sevindirdi, gelişiyle bizleri coşturdu, gelişiyle bizleri şereflendirdi. Gidişiyle de biz inan kulların gözlerinin pınarlarını dolduruyor. Gönüllerimizde bir burukluk bırakıyor, Şehri Ramazan. Gönül dünyamızın sultanı, sevgili peygamberimiz Ramazan ayının ilk 10 günü rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden azad olmak cennete doğru su misali akmak olarak tanımlıyor Şehri Ramazanı. Şehrimizde huzurlu bir Ramazan ayını geçirdik camilerimiz, kadınlı, erkekli doldu taştı. Evlerimiz bu bereketli ayın bereketiyle doldu taştı. Zenginlerimiz zekâtıyla fıtır sakalarıyla fakir, yoksul vatandaşlarımızın evlerini sevindirdi.  Oruç ibadeti vesilesiyle, fakir insanların hallerini yaşayarak hissettik. Sosyal yardımlaşmanın ne denli önemli olduğunu gördük.

Mübarek Ramazan bayramına bir adım kaldı

Cenabı Hak sıhhat afiyet versin hepimize, nice Ramazan ayında ibadet etmeyi bize nasip etsin. Sevgili inananlar! Aslen Ramazan ayının Arifesi yoktur. Arife günü sadece kurban bayramından bir gün önce olur. Ama halkımız Ramazan ayının son gününe de Arife diyor. Böyle söylemekte de Ülkemizde bir gelenek ve kültür olmuş. İşte Ramazan ayının son günü, Kabristanlara gideceğiz, Ölülerimizi ziyaret edeceğiz. Bu ziyaretlerimizi yalnız başına değil eşlerimizle, çocuklarımızla, gidelim ki onlarda büyüklerimizin , ölülerimizin yattığı yerleri bilsin, akrabalarını unutmasınlar. Mezarlara düğüne gider gibi gidilmez. Mezar ziyareti mütevazi bir halde ,mezara giderken bütün kabirlere selam verilir. Kısa süre olarak Fatiha, 11 ihlas ( Gulhüvallhü ehad) sureleri kabir ehlizet bağışlanır. Bu vesile ile cümle ölmüşlerimize Allah rahmet eylesin. Değerli arkadaşlarım Bayram bizleri biz yapan en önemli dini değerlerimizden, Ramazan bayramının asıl adı Fıtır Bayramıdır. Fakir ve gariplere sahiplenmenin getirdiği sevincin adıdır. Ramazan Bayramı Oruç tutup Teravih kılıp sonunda da bağışlanmanın adıdır. Ramazan Bayramı sevgi, muhabbetin, iyi ve güzelin paylaşılması Peygamber efendimiz buyuruyor. Yeryüzünde en faziletli ibadet insanı sevmektir. Öyleyse sevgi muhabbeti her zaman toplumda selamlaşma vesilesiyle yaygınlaştıralım. Bayramlar, sevgi muhabbet, birlik ve beraberlik açısından bir fırsattır. Bu vesile ile, görüşülmedik dost ahbab, gidilmedik akraba komşu bırakmayalım.

Mübarek Ramazan Bayramınızı tebrik eder, her gününüzün de bir Bayram havasında geçmesini niyaz eder, Hayırlı bayramlar diliyoruz.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız