KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Düşman işgalinden Kurtuluşumuzun 89.Yılı Kutlamaları !

Akhisar Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 89. Yılını Coşkuyla Kutladı

6 Eylül 2011 Saat: 18:54
Düşman işgalinden Kurtuluşumuzun 89.Yılı Kutlamaları !
Düşman işgalinden Kurtuluşumuzun 89.Yılı Kutlamaları !
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü Milli Egemenlik Meydanında coşkuyla kutlandı. Sabah saat 09.00’da Milli Egemenlik Meydanında Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan tören, 6 Eylül Tören komutanı Akhisar Ticaret Borsası Altı eylül ilköğretim okulu Beden Eğitimi Öğretmeni  Arif Zeyrek’in  komutunun ardından, Akhisar Ticaret Borsası Altı eylül ilköğretim okulu Müzik Öğretmeni Rengül Yazgan Altay, Belediye bandosuyla İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

Kaymakamlık makamında Kaymakam Mustafa Çek, Hava Meydan ve Garnizon Komutan Vekili Hava Savunma Binbaşı Abdulvahap Fırat, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, protokol sırasına göre tebrikleri kabul ettiler.

Kutlama Programını, Akhisar Ticaret Borsası Altı eylül ilköğretim okulu Türkçe Öğretmeni Fazıl Işık sundu. Saat 10.30'da başlayan kutlama programı Akhisar Ticaret Borsası Altı eylül ilköğretim okulu Müzik Öğretmeni Rengül Yazgan Altay, Belediye bandosu eşliğinde İstiklal Marşının okunmasından sonra Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Hava Meydan ve Garnizon Komutan Vekili Hava Savunma Binbaşı Abdulvahap Fırat, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı halkın kurtuluş gününü kutladı.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Belediye Başkanı Salih Hızlı yaptı. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı; “ 89 yıl önce bu gün Akhisar’ın tarihine önemli bir imza atıldı. O imzanın altında toplanan binlerce Akhisarlının gözlerinde de bu günkü özgürlük ışıltısı vardı. Bu gün aynı bayrak altında olmamızı sağlayan tüm vatan kahramanlarımızı, bize bu anlamlı günü kutlama şerefini bahşettikleri için saygıyla anıyor, sizlerle böyle anlamlı bir günde olmaktan mutluluk duyuyorum. 26 Ağustos’ta başlayan büyük taarruzla birlikte İzmir’e yürüyen Türk ordusunun ve onlara destek veren gönüllü birliklerin verdiği mücadele 5 Eylül’de neticesini ve düşman askerleri5 Eylül günü Akhisar’ı terk etti. Bakırlı saçlı Efe ve Bin tepeler üzerinden Gölmarmara yolunu izleyerek gelen 5. süvari kolordu Komutanı Fahrettin Altay paşaya bağlı muhafız bölüğünün 6 Eylül 1922 Çarşamba günü şehre girmesiyle Akhisar kurtuluşunu ilan etti. O günden bu güne 89 yıl önce bize bahşedilen bu kutsal emaneti onurla koruyacağımıza şüphem yoktur. Yaptığımız görev her ne olursa olsun bu vatana, bu vatan uğruna ölümü göze alan şehit ve gazilerimize borcumuz olduğunu unutmadan çalışmak asil görevimizdir. Bu borcun verdiği minnet ve sorumlulukla başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyor hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Akhisar kurtuluş şiirlerini Akhisar Ticaret Borsası Altı eylül ilköğretim okulu 7. sınıf öğrencisi İsmail Fatih Gergin (Ak Denize Doğru), Akhisar Ticaret Borsası Altı eylül ilköğretim okulu  7. sınıf öğrencisi Melike Güneş (Sancağa) şiirlerini okudular. Akhisar Belediyesi Halk Oyunları gösterilerinden sonra tören geçisi ile kurtuluş programı sona erdi.

6 Eylül kutlamalarına Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Hava Meydan ve Garnizon Komutan Vekili Hava Savunma Binbaşı Abdulvahap Fırat, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Askeri Erkan, Daire müdürleri, öğrenciler ve Akhisar halkı  katıldı.





























































































































Haber & Reklamlarınız için : 0236 412 79 22

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız