KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Siyaset

Dutlulu İkinci Dönemin Kapılarını Araladı

Akhisar Belediye Başkanı ve Adayı Besim Dutlulu, Atatürk (Umut) Parkı önünde gerçekleştirdiği mitinge katılan yaklaşık 7500 kişi hep bir ağızdan ‘Besim Dutlulu ile hizmetlere devam’ dedi.

29 Mart 2024 Saat: 17:52
Dutlulu İkinci Dönemin Kapılarını Araladı
Dutlulu İkinci Dönemin Kapılarını Araladı
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Dutlulu İkinci Dönemin Kapılarını Araladı
Haber Merkezi - MHA

Akhisar Belediye Başkanı ve Adayı Besim Dutlulu, Atatürk (Umut) Parkı önünde gerçekleştirdiği mitinge katılan yaklaşık 7500 kişi hep bir ağızdan ‘Besim Dutlulu ile hizmetlere devam’ dedi.

Akhisar tarihinin en kalabalık mitinglerinden birine imza atan Başkan Besim Dutlulu, Reşatbey ve Atatürk Mahallesi halk buluşmasına Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek ile çıktı. Buluşmada Manisa Milletvekili A. Vehbi Bakırlıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Başkanı Hayriye Hacet, meclis üyesi adayları ve binlerce Türkiye ve Atatürk sevdalısı vatandaş katıldı.

Miting öncesi Pazar Pazarı önünde toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ile hep birlikte miting alanına yürüdü. ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’, ‘Akhisar’ın Gururu Besim Dutlulu’, ‘Manisa’ya Gerek Ferdi Zeyrek’ sloganları ile başkan adaylarına destek veren Akhisarlılar, meydanlara sığmadı.

 “AKHİSAR, ARTIK MANİSA BÜYÜKŞEHİRDEN DE HAKKINI ALACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Başkanı Hayriye Hacet, kadın ve gençlik kolları başkanlarının yanı sıra parti yönetimi ile birlikte sahneye çıkarak kalabalığı selamladı. Parti yönetiminde Reşatbey ve Atatürk Mahallesi sakinlerinin çoğunlukta olduğuna dikkat çeken Hacet, “Her biri içinizden biri olan, sizin çocuklarınızla birlikte yönetiyoruz partimizi. Besim Başkanımıza olan sevgiyi ve inancı sahada hepimiz görüyoruz. Bu seçimi kazanacağız. İnşallah desteklerinizle Manisa’da da Ferdi Zeyrek’i başkan olarak seçeceğiz ve Akhisar, artık Manisa Büyükşehirden hakkını alacak” dedi.

AKHİSAR HALKI BESİM DUTLULU’YU BAĞRINA BASTI

AK Parti’nin işçiyi, emekliyi, çocukları hiç düşünmediğini, açlığa ve sefalete terk ettiğini ifade eden Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Belediyesi’nin ihtiyaç sahipleri için yaptığı yardımları eleştiren AK Partililere karşı sert konuştu.

15 yıl boyunca Akhisar halkına sırtını dönen, kapalı kapılar arkasında gizli işlerle belediyeyi yöneten AKP anlayışını eleştiren Bakırlıoğlu, 31 Mart akşamı tüm Türkiye’nin Manisa’da yaşanacak zaferleri konuşacağını söyledi. Bakırlıoğlu, şöyle konuştu;

“Biz, 5 yıl önce bu hizmet yolculuğuna çıkarken “Besim Dutlulu öyle bir çalışacak ki, hepiniz göreceksiniz, buna şahit olacaksınız” demiştik. Öyle de oldu. Akhisar halkı onu bağrına bastı; o da bu halk için çok çalıştı, çok mücadele etti.

“SEN HİÇ HAYATINDA, SABAHIN KARANLIĞINDA SERVİS ARACI BEKLEDİN Mİ?”

Çıkmış biri ‘2 durak 1 oturak’ yaptı diyerek aklınca belediye başkanımızı eleştiriyor. İşçilere yapılan hizmetlerle dalga geçiyor. Sen hiç hayatında, sabahın karanlığında servis aracı bekledin mi? İnsanların halini anlamadan belediyeyi yönetmek istiyorlar. Besim Dutlulu, yaptığı kapalı duraklarla işçiye, öğrenciye, tüm Akhisarlılara yardımcı oldu. İnşallah 2’inci döneminde daha fazla kaplı durak yapacak.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YAPILAN YARDIMLARLA DALGA GEÇİYORLAR

Süt dağıtmak, yemek dağıtmak, ihtiyaç sahiplerinde destek belediyecilik mi diyorlar. Tabi bunlar zengin insanlar. Onlar için bu hizmet değersiz olabilir. Ama o sütün, o yemeğin girdiği evlere git bir sor bakalım değerli mi, değersiz mi.

“DUTLULU’YA TEŞEKKÜR EDECEĞİNİZE ÇAMUR ATIYORSUNUZ”

Ne diyorlar başka asfalt attı, parklar yaptı, kreşler açtı, tarıma destek sağladı, aşevi açtı,  ihtiyaç sahiplerine yardımcı oldu, kültür ve sanatı canlandırdı. Bunlar dışında ne yaptı diyorlar.  Yahu adam çıkmış sizin 15 yılda yapamadıklarınızdan fazlasını 5 yılda yapmış. Teşekkür edeceğinize çamur atıyorsunuz. Bunlar halktan bu kadar kopuk, halkın derdini tasasını bilmeyen insanlar. Biz onlar gibi değiliz.

Akhisarlılar her zaman Atatürk’e, Türkiye Cumhuriyeti’ne, Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkmıştır. Şimdi Besim Dutlulu ile Ferdi Zeyrek’e de sahip çıkacak” şeklinde konuştu.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun sahneye çıkmasını binlerce kişi sloganları ve alkışlarıyla coşkuyla karşıladı. Besim Dutlulu şu şekilde konuştu;

“BİZ BALKAN GÖÇMENLERİNİN TA KENDİSİYİZ”

“Akhisar halkı her zaman Cumhuriyetin ve Atatürk’ün izinde olmaya devam edecek. Bu kalabalık, bu coşku, bu sevinç 31 Mart akşamı yaşayacağımız zaferin ayak sesleri. Çok güzel görünüyorsunuz; hepinizi çok seviyorum.

Atatürk ve Reşatbey Mahallelerinde çok zayıflar, halkımız bunlara yüz vermiyor; oy alamıyorlar. O yüzden ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar; balkan göçmenleri derneğinde sorun var gibi yalan ifadeler kullanıyorlar. Ya kardeşim, ben o derneğin üyesiyim, ben o derneğin kendisiyim, onlar benim kardeşim. Bizim Balkan Göçmenleri Derneğiyle ne sorunumuz olacak? Kendinize gelin.

“HERKESE KUCAĞIMIZI AÇTIK; BU ANLAYIŞLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Ama biz hiçbir derneğimizi siyasete alet etmeyiz. Siyasi çıkarlarımız için kullanmaya tenezzül bile etmeyiz. Tüm derneklerimiz, Atatürkçü Düşünce Derneği, Balkan Göçmenleri, Erzurumlular, Bitlisliler, Gördesliler, Balıkesirliler Derneği, Muhtarlar Derneği hepsi bizim kardeşimiz, abimiz,ablamız. Hepsiyle kurduğumuz güzel ilişkilerimiz var. Onlarda her siyasi partiden insan olur ve biz onlarla çok güzel geçiniriz. Bizim zaten onlardan farkımız bu. Biz belediyeyi yönetirken de partizanlık yapmadık, insanlarla beraber çalışırken de kimseyi dışlamadık. Hiç kimseye: “Sen bizden değilsin.” demedik. Herkese kucağımızı açtık; bu anlayışla çalışmaya devam edeceğiz.

Belediye başkanı oldum sokakları geziyorum; şu Reşatbey’in ara sokaklarını geziyorum,  Atatürk Mahallesi’ni dolaşıyorum. Reşatbey’de bir sokak gördüm, yürünecek gibi değil. Yaşlı teyzeler yaşıyor, tek katlı evlerinde. Dedim: “Ya kimse görmedi mi bu sokakların halini? Kimse gelmiyor mu?” Dediler ki: “Biz 15 sene belediye başkanı da görmedik, başkan yardımcısı da.” En son, Allah rahmet eylesin, bizim efsane başkanımız Bülent Ciğeroğlu atmış asfaltı o sokaklara, şimdi bize nasip oldu. Her zaman sokakta halkımızın içinde olduk, onların isteklerine hızlı çözümler ürettik.

“GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN HASI BURADA, YALANCILAR ORADA”

İstedikleri kadar desinler ki: “Asfalt atmak belediyecilik mi? Gelsinler, bilmiyorlar, Reşatbey’e gelsinler, Atatürk Mahallesi’ne gelsinler, Seyitahmet Mahallesine gelsinler; Akhisar halkı, buraların insanı: “Asfalt at.” diyor, buraların insanı: “Park yap.” diyor, buraların insanı: “Artık şu imar sorunlarını çöz.” diyor. İnşallah Ferdi Zeyrek ile büyükşehiri de kazanacağız, asfalt atmaya da, park yapmaya da, imar sorunlarını çözmeye de devam edeceğiz. Hiç merak etmeyin, gerçek belediyeciliğin hası burada, yalancılar orada. Biz yalan belediyecilik yapmıyoruz. Bizim yaptıklarımızın hepsi gerçek. Bakın gidin Cumartesi pazarına; aslanlar gibi biz yaptık. Yıllar boyu beklediler, orada bir tane pazarcımız ıslanmadan, vatandaşımız ıslanmadan çok güzel bir pazaryeri yaptık. Hepsi kapalı, üstünde spor alanları, inşallah büyükşehir ile beraber; Ferdi başkanımızın sözü var; burada ki Pazar pazarını da aynı Cumartesi pazarı gibi modern hale getireceğiz. Akhisar’ımıza  yakışan bir pazaryeri olacak.

“BU BELEDİYEYİ BATIRMIŞLARDI BİZ ÇIKARTTIK ÇOK ŞÜKÜR”

Güneş enerjisi santrali yapıp, yılda 12 milyon lira para kazanmaya başladı belediye. Belediyenin,  onların zamanında bozuk olan mali yapısını çok şükür düzeltmeye başladık. Biz geldiğimizde bütçenin yarısı kadar borç vardı. 100 milyon bütçe varsa 50 milyon borç vardı. Şimdi bütçe 1.2 milyar, borç kaldı 200 milyon. Yani bütçenin %15 - %20’si kadar. Bu belediyeyi batırmışlardı biz çıkarttık çok şükür, bu şekilde devam edeceğiz.

“HER ŞEYİ BİLİYOR EFENDİLİĞİMİZDEN SUSUYORUZ”

Dün bana bir video yolladılar AKP İlçe Başkanı konuşma yapıyor: “Ya orda beton santralinde neler oluyor” diyor. Beton santrali dediğin belediyenin kurduğu beton santrali. Köylere yaptığımız bir çok asfalt ve hayır yerini bu santralin yardımıyla yaptık. Efendim, beton santralinde ne oluyor biliyor musunuz? Beton santralinden Akhisar Belediyesi para kazanıyor. Beton santrali ile Akhisar Belediyesi hizmet yapıyor, yatırım yapıyor. Okulların bahçesine, camilerin bahçesine, istenilen yerlere beton döküyor. En önemlisi de beton santralinin ortağı bir belediye başkanı veya yardımcısı değil. Sen beton santrali ne oluyor diye soracaksan; zamanında beton santrali kurup belediyeye beton satan başkanına sor, il başkanına sor. Biz biliyoruz her şeyi de, susuyoruz efendiliğimizden, bunlar anlamıyor.

BATTI ÇIKTI KAVŞAKLAR YAPILACAK, ESKİ DEMİRYOLU GÜZELLEŞECEK

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek ile el ele verip Akhisar’ın büyükşehirden hak ettiği yatırımları alacağız. Eski demiryolunu çok güzel bir yeşil alan yapacağız. Pazar pazarını yapacağız, hastanenin önüne çok güzel bir battı-çıktı kavşak yapacağız. Yani, hizmet gelmeyen mahallelerimize hizmet gelmeye devam edecek.

“BU HİZMET SEÇİMİNDE HER GÖRÜŞTEN HALKIMIZIN DESTEĞİNİ İSTİYORUM”

Herkesin gönlünde bir siyasi parti yattığını söyleyen Başkan Dultulu, 31 Mart seçimlerinin hizmet seçimi olduğunun altını çizerek, tüm halktan destek istedi. Dutlulu; “Başka partilere gönül vermiş arkadaşlarımız mutlaka aramızda vardır, komşularınız vardır. Ben bu seçimde farklı siyasi görüşteki tüm vatandaşlarımızın desteğini istiyorum. Ama hala kararsızlar varsa onların 15 senesine bizim 5 senemize baksınlar. Bir tartsınlar, vicdanlarına bir sorsunlar. Hangi aday Akhisar için daha çok çalışacaksa, hangi aday Akhisar’ı daha çok seviyorsa, o adayı desteklesinler. Ben bu konuda çok iddialıyım. Akhisarlılar için çok çalışırım. İnşallah 31 Mart gecesi zaferimizi Milli Egemenlik Meydanı’nda coşkuyla kutlayacağız. Hepinizi çok seviyorum” dedi.




















































 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız