KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Sağlık

Eczacı Mehmet; Akhisar’da Eczaneler Cumartesi de Açık Kalmalıdır

Akhisar'da faaliyet gösteren Mehmet Eczanesi'nin sahibi ve mesul müdürü olan isim, Akhisar'da eczane çalışma saatleri ve cumartesi günleri kapalı olmasıyla ilgili yaşadığı sorunları kamuoyuyla paylaştı.

9 Eylül 2023 Saat: 19:18
Eczacı Mehmet; Akhisar’da Eczaneler Cumartesi de Açık Kalmalıdır
Eczacı Mehmet; Akhisar’da Eczaneler Cumartesi de Açık Kalmalıdır
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Eczacı Mehmet; Akhisar’da Eczaneler Cumartesi de Açık Kalmalıdır

Akhisar Haberleri COM

Akhisar'da faaliyet gösteren Mehmet Eczanesi'nin sahibi ve mesul müdürü olan isim, Akhisar'da eczane çalışma saatleri ve cumartesi günleri kapalı olmasıyla ilgili yaşadığı sorunları kamuoyuyla paylaştı. Pandemiden önce başlayan bu süreç, eczanelerin akşam saat 18:00'de kapanmasını ve cumartesi günleri hizmet verememesini içeriyordu. Bu durum özellikle Akhisar Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışanlar için işten çıkış saatine denk geliyor ve insanların ilaçlarına ulaşmasında zorluklara neden oluyordu.

İlçede nüfusu 200 bin olan 2 özel hastane ve devlet hastanesinin bulunduğu bir ortamda, cumartesi günlerinin kapalı olması nedeniyle sadece 2 nöbetçi eczanenin önünde uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu durum, eczane hizmetlerine olan talebi karşılayamamanın yanı sıra vatandaşların işgücü kaybına da neden oluyordu.

İŞTE O BASIN AÇIKLAMASI:

Akhisar Mehmet Eczanesi sahibi ve mesul müdürüyüm. Akhisar'daki eczane çalışma saatleri ve cumartesi günlerinin kapalı olması ile ilgili pandemiden önce başlayan bir süreç vardı. Burada bizim kamu yararına çalışmamıza rağmen hizmet vermemiz elimizden alınmış hem de insanların ilaca erişimiyle ilgili ciddi sorunlar oluşmuştu.

Bilindiği üzere ilçemizde kışın grip salgının yoğun ve eczane ihtiyacının çok olduğu özellikle kış döneminin büyük bir kısmı da olmak üzere eczaneler 18:00 'da kapanmakta ve cumartesi hizmet verememekteydi. Söz konusu kapanış saati olan 18:00 başta Akhisar Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere binlerce kişi için işten çıkış saatidir. Maalesef insanlar ya az olan nöbetçi eczaneyi  aramakta ya da eczane kapanış saatinden önce eczanelere yetişmeye çalışmakta, çoğu zaman işyerlerinden ekstra izinler almakta ve işgücü kayıpları yaşanmaktaydı.Hatta kapanış saatimiz geldiği için kapıdan geri çevirmek zorunda kaldığımız onlarca hasta sayabilirim.

Cumartesi günlerinin özellikle okulların açıldığı eylül ayı başta olmak üzere kapalı olması; nüfusu  200 bin olan 2 özel hastanenin öğlene kadar tam hizmet verdiği, devlet hastanesinin belli polikliniklerinin çalıştığı, bazı özel muaynanelerin çalıştığı ve hatta çevre Soma, Kırkağaç, Soma, Gördes başta olmak üzere Akhisar' geldiği bir ortamda maalesef nöbetçi sadece 2 eczanenin önünde uzun kuyruklar oluşturmaktaydı. Manisa merkez ilçeleri, Salihli, Soma, Turgutlu gibi benzer nüfusa sahip diğer yerlerde böyle bir uygulamanın olmadığını da belirtmek isterim.

Pandemiden önce tüm unsurları söylememe rağmen sanki çok yanlış bir talepte bulunuyormuşcasına ciddi bir yıpratma politikası üzerime oynanmıştır. Ben o dönem yasal haklarımı kullanabilecek olmama rağmen iyi niyetli teknisyen arkadaşlarım ve meslektaşlarımı dinleyerek anlayarak konuyu rafa kaldırmıştım.Ama daha ilk aydan her konuyu kabul etmeme rağmen Mart ayındaki 19:00 olması gereken kapanış saati 18:00 yapılmıştır.Arayıp mağduriyetimi bildirdiğimde temsilci arkadaşım ilk önce yanlışlıktan bahsedip düzelteceğini söylemesine rağmen 5 dakika sonra arayıp nereyle kiminle irtibat kurduysa olamayacağını belirmiştir.Ben bunu da sorun yapmadım bir şekilde gene iyi niyetli olarak gene kabul etim.Ama sonrasında cumartesiler kapalı olmasına rağmen ısrarlı sürdürülen her fırsatta değiştirilen kapanış saatleri yasal hakkım olan çalışma hakkımı artık ciddi anlamda elimden almıştır.Yaptığım ikili görüşmelerde, hatta Manisa Eczacı Odası'ndan zorlukla aldığım randevuyla yönetim kurulumuza da anlattığım mağduriyet maalesef çözüm bulmamıştır. Ve sonuç olarak hakkımı yargıda aramaktan başka çarem kalmamıştır.

Bunun üzerine ben de bu konuda Manisa İdare Mahkemesine başvurdum.Mahkeme talebimi haklı ve yerinde bularak, eczanelerin cumartesi günü de dahil olmak üzere akşam 19:00’a kadar açık olması gerektiğine karar verdi.Herkesin bağımsız yargının verdiği bu karara saygı gösterme zorunluluğu bulunmaktadır.

Değerli teknisyen arkadaşlarıma bunca ilerleyen süreç hakkında eczacı odasının bilgi vermeyip en son davayı kaybedince onlara durumu aktarmak tamamen yanlıştır.Süreç buraya kadar gelene kadar niye haber verilmedi, sıkışınca sonuç istenildiği gibi olmayınca değerli teknisyen arkadaşlarımın haklı gerekçeleriyle öne sürmek tamamen bana samimi gelmemektedir.

Ve tekrar belirtiyorum benim teknisyen arkadaşlarımın her istediğini kabul etmeme rağmen sadece en başındaki kararı uygulamayan benim hak arayışımı mağduriyetimi anlamak istemeyen duymayan maalesef çözüm düşünmeyen yukarıdan bakan oda yöneticilerinin buradaki iletişim eksiği unutulmamalıdır.

Benim iyi niyetli her bir teknisyen arkadaşımla meslektaşımla hiç bir sorunum yoktur.Hepsine tek tek verdiğim değer ve saygım nettir.Yapmadığım şeyleri yapmışım gibi , söylemediğim cümleleri söylemiş gibi göstermeye çalışmak buradan bir sonuca gitmeye çalışmak tamamen yanlıştır.

Bütün çözümleri denememe rağmen artık kazanda ne kaynayacak su ne de gidecek yol kalmamıştır. Başlatmış olduğum hukuk savaşını kazanmış bulunuyorum ve kesinlikle Akhisar'a ve Akhisar halkına faydasını düşünerek geri adım atmayacağımın da bilinmesini isterim.Hem yerel hem üst mahkemenin de onayladığı dava sonuçları ektedir.Burada ben kendi yasal hakkımı kazanmakla beraber isteyen eczanenin cumartesi günü kapatabileceğinin, kendi tasarrufunu yapabileceğinin zorunlu açmak durumunda olmadığının altını çizmek isterim.

Değerli Akhisarlılara da seslenmek istiyorum.Artık cumartesi günü ilaca erişim için uzun kuyruklara son, sokak sokak eczane aramak artık yok, ilacını nöbetçi eczanede bulamayınca mağduriyete son, en çok eczaneye ihtiyaç duyulan saat dilimlerinden biri olan 18:00-19:00 arası eczanesiz kalmak artık son buldu.

Adaletin verdiği kazanmış olduğum haklı davamın tüm Akhisar'a hayırlı olmasını diliyor teşekkür ediyorum.






 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız