KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

ECZACILAR SEÇİM YAPTI

ECZACILAR SEÇİM YAPTI

30 Eylül 2012 Saat: 15:58
ECZACILAR SEÇİM YAPTI
ECZACILAR SEÇİM YAPTI
DAYIOĞLU KASABI

29. Bölge Manisa Eczacılar Odası Seçimsiz Genel Kurulu Manisa Öğretmen Evi’nde gerçekleştirildi. Genel Kurul’da konuşan Eczacı CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, “Eczacılıkta güneş doğmasına rağmen sorunlar devam ediyor” dedi.
 
29. Bölge Manisa Eczacılar Odası Seçimsiz Genel Kurulu gerçekleştirildi. Manisa Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen Genel Kurula, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Uzman Eczacı Harın Kızılay, Manisa Eczacı Odası Başkanı Meliha Nalan Can ve Manisa’daki eczacılar katıldı. Genel Kurul’da konuşan 29. Bölge Manisa Eczacı Odası Meliha Nalan Can, “Yalnız ekonomik olarak değil, psikolojimizde etkilenmekte, moral motivasyonumuz bozulmakta. Bu arada 6197 sayılı yasa ile ilgili çalışmalar yapılıyor, ancak kuşku var. Görüşmeler sırasında bir şeyler olur mu, bir kelimeyle zincirin önü açılır mı marketlerde ilaç satılır mı gibi kuşkular. Yasayı gündeme getirsek mi? derken 17 Mayıs günü Türk Eczacıları Birliği’nin hazırladığı yasa taslağı, hiçbir değişikliğe uğramadan, tüm partilerin uzlaşısıyla TBMM kabul edilerek yasalaştı” dedi.
 
“İlk defa umutlandık”
6197 sayılı kanunun kabul edilmesiyle uzun süre sonra ilk defa umutlandıklarını kaydeden Başkan Can, mesleki geleceğe dair birçok sorunun bu yasayla ortadan kalktığını belirterek,”Bu yasa değişikliğinin geleceğimizi şekillendirmemize büyük katkı sağlayacağı inancındayız. Başta güncel eczacılık tanımına sahip olmamız olmak üzere eczane sınırlaması, yardımcı eczacılık, muvazaa yapan eczacıya 5 yıl yasak, eczanede satılacak ürün gamının genişlemesi ve sağlık bakanlığı onaylı ürünlerin sadece eczanede satılacak olması, eczane kayıt defterlerinin kaldırılması önemli değişiklikler. Son günlerde medyadan da izlediğimiz gibi en çok ilaç gideri olan hastalıklar araştırılıyor tedavi bedellerinin düşürülmesi için programlar geliştiriliyor. ‘Sağlık Uygulama Tebliği’nde özel düzenlemelere gidiliyor. Bundan da sağlık sektöründe en çok biz yara alıyoruz. Mesleğimizin geleceği açısından birçok sorunumuzu, korkumuzu ortadan kaldırdı. Ancak eczane ekonomisi açısından geleceğimiz karanlık görülüyor. Kamu kurum ıskontoları, fiyat düşüşleri, eşdeğer bandı, patent süresi ve bunlara ilave haftalık düşüşler belimizi büküyor. Bir de ticari ıskontolarımız 4 ve 7’nin kalkması, eczanelerde büyük yaralar açmakta, bu düşük karlar ve artan masraflarla eczanelerimizi sürdürmemiz her geçen gün zorlaşmakta.
 
“Eczacılıkta güneş doğdu ama…”
Başkan Can’ın ardından bir konuşma yapan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, eczacılıkta güneşin doğmasına rağmen sıkıntıların devam ettiğini belirterek, “Eczacılığın iyi bir noktaya gelmesi en az 10 yıllık bir süre var. Türk Eczacılar Birliği mecliste sürekli komisyonları takip ediyor. Sorunların üstesinden gelmek için birlikte hareket etmek gerekir. Onun için de iyi bir örgütlenmeye ihtiyaç vardır. Bunlar olduğu takdirde eczacılık daha da gelişmiş olacak” diye konuştu. 
-------------------------------------------reklam-----------------------------------------

-------------------------------------------reklam-----------------------------------------
 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız