KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Eğitim-Sen, başkanı Dede;” Milli Eğitim Bakanlığı Neyin Peşinde” dedi!

Eğitim-Sen, başkanı Dede;” Milli Eğitim Bakanlığı Neyin Peşinde” dedi!

13 Ocak 2012 Saat: 21:00
Eğitim-Sen, başkanı Dede;” Milli Eğitim Bakanlığı Neyin Peşinde” dedi!
Eğitim-Sen, başkanı Dede;” Milli Eğitim Bakanlığı Neyin Peşinde” dedi!
DAYIOĞLU KASABI


Eğitim-Sen Akhisar Temsilciliği Ragıp Bey Mahallesi 18 Sokak No 17/A’daki yeni adresindeki Lokali saat 17.00’de basın açıklaması yaptı. Basın Açıklamasını Eğitim-Sen Akhisar Temsilciliği yönetim kurulu başkanı Ramazan Dede okudu.
Ramazan Dede’nin okuduğu basın açıklamasını tam metni;
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI NEYİN PEŞİNDE?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilin Milli Eğitim müdürlerine gönderilen genelge ile 19 Mayıs törenlerinin öğrenci ve veliler için yönetmelikte öngörülmeyen “ek yükler” getirmesi nedeniyle sadece Ankara’da stadyumda kutlanacağı, diğer illerde okullarda öğrencilerin katılımı ile törenler yapılacağı belirtilmiştir.

Öğrencinin tören hazırlıkları sebebiyle yaklaşık 2 ay boyunca derslerden kopması önleneceği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü törenler sırasında sınırlı sayıda öğrenci sürekli olarak değil, sadece belli günlerde hazırlık çalışmalarına katılmaktadır. Törenler için ayrı forma ve çeşitli kıyafet zorunluluklarının veliler için önemli bir yük teşkil ettiğini belirten Bakanlığın öğrencilerden yaklaşık 40 kalem altında topladığı paralardan “rahatsız olmaması” büyük bir çelişkidir.

Bakanlığın genelgesinde kutlamalara hazırlık döneminin soğuklara denk geldiğine, bu durumun da sağlık sorunlarına yol açtığına ve çalışmaların uzun sürmesi sonucu öğrencilerin derslere ilgisinin azaldığına dikkat çekilmiştir. Bu gerekçe de gerçekçi değildir. Aynı durum ilköğretim çocuklarının katılımıyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için daha fazla geçerli iken, 19 Mayıs’ın hedef alınmış olması, akıllara başka sorular getirmektedir.

Bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan piyasacı ve muhafazakâr eğitim politikaları, eğitimde inceden inceye dini motiflerin yaygınlaşması, başta felsefe dersi olmak üzere eğitim müfredatında dini öğelerin hiç olmadığı kadar yaygınlaşmış olması bakanlığın her adımının şüphe ve endişe ile karşılanmasına neden olmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı hangi gerekçeyi öne sürerse sürsün, eğitimde ırkçı-gerici uygulamalar, geçtiğimiz 9 yıl içinde hızla artmıştır. Sayısı daha fazla artırılabilecek olan örneklere baktığımızda;
• Üniversitede tutuklu öğrenci sayısı her geçen gün artarken, yükseköğretim hizmeti tamamıyla ticarileştirirken, akademik faaliyetlerinden dolayı öğretim üyeleri tutuklanırken üniversitelerdeki özgürlük sorununa sadece başörtüsü kapsamında yaklaşan,
• İmamları ücretli öğretmen olarak görevlendiren,
• Anaokulu ders kitapları dahil tüm müfredat, dinsel referanslarla yeniden yapılandıran,
• Kutlu Doğum haftasına etkinliklerini eğitimin bir parçası haline getiren,
• 12 Eylül ürünü zorunlu din dersi eğitiminin kaldırılmasına dönük talepleri görmezden gelen,
• Eğitim hizmetinde 4+4+4 kademeli sistemi getirerek öğrencileri imam hatip liselerine yönlendirmeyi hedefleyen,
• Felsefe Grubu kadrolarını İlahiyat mezunlarıyla dolduran,
• Öğrencilere umreye katılım çağrısı yapan, öğrencilerin kopyacılar bulunsun çağrısına tehditler savuran, bir AKP karşımıza çıkmaktadır. AKP’nin iktidara geldiği günden bugüne söz konusu politikaları rejimle hesaplaşmasının bir ürünüdür. Bu hesaplaşma toplumun dinsel referanslarla yeniden inşa edilmesini amaçlamaktadır. Kısaca, AKP’nin hayatımıza bu yöndeki müdahalesi yeni bir toplum mühendisliğinin en açık göstergesidir. Bu süreci demokrasi içerisinden okumak, AKP’nin bu yönünü görememektir. Otoriterliğin giderek hayatımızı kuşattığı bir dönemde toplum mühendisliğine soyunmuş AKP’nin demokrasi anlayışı, giderek artan şiddet, baskı ve yıldırma politikalarıyla da açığa çıkmaktadır. AKP, Türk-İslam sentezi doğrultusunda İslami vurgunun daha öne çıkarıldığı bir sistem ve yaşam biçimi yaratmayı hedeflemektedir.

Stadyumlarda yapılan 19 Mayıs kutlamalarının biçimi ve içeriğine ilişkin eleştiriler getirilebilir. Ancak 19 Mayıs törenlerinin kutlanış şeklinin tamamen değiştirilmesi, “ulusal bayramlar” konusundaki hassasiyeti, eğitimin dinselleştirilmesi konusunda göstermeyen ve bu konuda sicili yeterince bozuk olan bir bakanlık için çelişkili bir uygulamadır. AKP’nin ustalık döneminde denk gelen uygulamaların, eğitim sisteminde yaşanan dönüşümü daha da derinleştirmeye yönelik uygulamaları Eğitim Sen tarafından dikkatle takip edilmeye devam edecektir. KESK( KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) YAPILAN BASKILARI KINIYORUZ.

------

------


 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız