KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Ekim 2012 Manisa'nın Kader Ayı

Ekim 2012 Manisanın Kader Ayı

24 Eylül 2012 Saat: 11:49
Ekim 2012 Manisa'nın Kader Ayı
Ekim 2012 Manisa'nın Kader Ayı
DAYIOĞLU KASABI

13 şehirle birlikte büyükşehir olacak Manisa için hazırlanan taslakta sona gelindi. Konuyla ilgili manisaheberleri.com’a açıklama yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, merkezin doğu ve barı şeklinde ikiye ayrılması durumunda daha sağlıklı bir yapının oluşacağına dikkat çekti. Tanrıverdi, Ekim ayında tüm detayların netleşeceğini söyledi.  

Nüfusu 750 bini aşan Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Balıkesir, Van, Hatay Ekim 2013’de yapılması planlanan yerel seçimlerine Büyükşehir olarak girecek. Aylardır hummalı bir çalışmayla hazırlanan Büyükşehir yasası meclis açılır açılmaz Ekim ayı içerisinde meclis gündemine taşınacak. Büyükşehir tasarısıyla ilgili İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı çalışma tamamlandı. Genel itibariyle tasarıda İstanbul ve Kocaeli modeline bağlı kalındığı öğrenildi.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa’nın büyükşehir olduktan sonra daha planlı ve hızlı gelişeceğini söyledi. İstanbul ve Kocaeli illerinin model alındığını ifade eden Tanrıverdi, Manisa’nın il sınırlarının büyükşehir belediye sınırı olarak kabul edileceğini dile getirdi. Manisa merkezin doğa ve batı olarak Kenzi Caddesinden ikiye ayrılacağını hatırlatan Tanrıverdi, “Merkezde iki ilçe belediyesinin olması gerektiğini düşünüyoruz. Doğu tarafını bir ileç batı tarafını da diğer ilçe belediyesi yönetecek. Bir de büyükşehir olacak. İlçelerden birisine Şehzadeler ismini vermeyi düşünüyoruz. Diğeri için de isim çalışmaları var. Ancak isim konusunda gerekirse anket çalışması da yapılabilir.  Şehzadeler ismi Manisa’nın tarihi dokusuna uygun olduğu için önemsiyorum.” dedi.
Seçimlerin 7 ay geriye çekildiğini vurgulayan Tanrıverdi, “MHP ile bu konuda anlaşma sağlandı. Yerel seçimler büyük ihtimalle 2013’ün Ekim ayında yapılacak. Bu durumda seçimlere yaklaşık 1 yıl var. Tabi önümüzdeki Eklim ayında büyükşehir yasası mecliste son halini alacak. Böylece diğer iller gibi Manisa’nın da nasıl büyükşehir olacağı netleşecek. Çalışmaların yetişeğini düşünüyorum. Seçimler olduktan sonra belediyeler kurulacak ve çalışmalara yeni başkanlar seçildikten sonra başlanacak. Bu arada vatandaşa gidecek olan hizmetlerde herhangi bir aksama olmayacak. Bunun için Gerekli tedbirler alınacak” diye konuştu.
---------------------reklam----------------------

---------------------reklam---------------------
 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız