KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Sağlık

Ekmeğin Tuzu Azalacak, Kepek Oranı Artacak

Ekmeğin Tuzu Azalacak, Kepek Oranı Artacak

8 Ocak 2012 Saat: 23:26
Ekmeğin Tuzu Azalacak, Kepek Oranı Artacak
Ekmeğin Tuzu Azalacak, Kepek Oranı Artacak
DAYIOĞLU KASABI

  

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yeni ekmek tebliği yürürlüğü girdi ve beraberinde bir takım değişiklikleri getirdi. 



Yeni düzenleme ile  üretilecek ekmeklerin tuz oranı düşürülürken kepek oranı artırıldı.

Ekmek, kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmekleri en az 250 gram ağırlıktan başlayarak 50’şer gram arttırılmak suretiyle satılabilecek.

 

Ekmek, kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmekleri ambalajsız olarak  satılabilecek.   Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünler; satış yerlerinde alıcının el değmesini engelleyecek şekilde ekmek dolabında veya tezgâhında muhafaza edilecek ve satıcı kontrolünde satılacak. Satış sırasında uygun bir ambalaj malzemesine sarılarak veya içine konularak tüketiciye arz edilecek. Bu Tebliğ kapsamında ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünlerin satışa sunulduğu ekmek dolapları veya tezgâhları açıkta bırakılmayacak şekilde kapalı bir ortama konulacak. Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünler, kasap, manav ve  pazar gibi yerlerde satılamayacak.

 

Bu Tebliğ kapsamında yer alan ürünleri tüketiciye arz eden yerler; tam buğday ekmeği ve/veya tam buğday unlu ekmek ve/veya kepekli ekmek de bulundurmak zorunda olacak.

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek “ Ekmekte tuz miktarının azaltılması ve kepek oranının arttırılması yönünde yapılan bu düzenleme ile vatandaşa daha kaliteli, hijyenik ve sağlığa uygun ekmek  üretilebilmenin yolu açılmıştır. Bu Tebliğin yayımı tarihinden önce faaliyet gösteren gıda işletmecileri, Tebliğin yayımı tarihinden itibaren bir ay içerisinde bu Tebliğ hükümlerine uymak zorundadır” dedi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız