KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Siyaset

Emekliye Taksit Taksit Zam

Mecliste emekli maaşlarına yapılacak zamların görüşmelerinde konuşan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu en düşük emekli maaşı 17 bin lira olmalı dedi.

25 Ocak 2024 Saat: 10:53
Emekliye Taksit Taksit Zam
Emekliye Taksit Taksit Zam
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Emekliye Taksit Taksit Zam

Mecliste emekli maaşlarına yapılacak zamların görüşmelerinde konuşan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu en düşük emekli maaşı 17 bin lira olmalı dedi.

Emeklilerin büyük kısmının en düşük seviyeden aylık aldığına dikkat çeken Bakırlıoğlu en düşük emekli maaşı 7.500 liradan yüzde 33'lük artışla 10 bin liraya çıkarılacak, emeklilerin enflasyona ezdirilmediği tam bir yalan.

CHP’li Bakırlıoğlu Mecliste yaptığı konuşmada 2023 yılı Ocak ayında en düşük emekli maaşı hepinizin bildiği gibi 5.500 liraydı. Daha sonra nisan ayında, seçimden hemen önce iktidarın aklına birden emekliler geldi ve 5.500 lira olan bu maaş 7.500 liraya çıkarıldı ve bundan da yaklaşık 8 milyon 800 bin kişinin bundan faydalandığı söylendi.

Seçimden sonra iğneden ipliğe her şeye zam geldi Temmuz ayında sadece en düşük emekli aylığına zam gelmedi.

Kök aylıklara zam yapıldı fakat yaklaşık 9 milyon yurttaşımızın aylığı 7.500 liranın altında kaldığı için dokuz ay boyunca aynı maaşı almak zorunda kaldı.

Nisan 2023 tarihinde açlık sınırı 10.135 liraydı, en düşük emekli aylığı 7.500 lira.

Tarih Aralık 2023, 9 ay geçmiş, açlık sınırı 14.431 liraya çıkmış, en düşük emekli aylığı hâlâ 7.500 lira.

Ocak 2024'te büyük ihtimalle açlık sınırı 15.000 lirayı geçecek. Yani bu dokuz ay içerisinde açlık sınırı yaklaşık yüzde 50'lik bir artış olmasına rağmen ne yapıyoruz biz burada 7.500 liradan en düşük emekli aylığını yüzde 33 zamla 10.000 liraya çıkarıyoruz.

Yani yüzde 50 artmış bu dokuz ay içerisinde açlık sınırı, emekli maaşlarına yüzde 33'lük zam yapıyoruz ve daha sonra dönüyorsunuz, emeklilere diyorsunuz ki: "Biz emekliyi enflasyona ezdirmedik." Yani sizin yaptığınız şu anda milletin aklıyla dalga geçmektir, emeklinin aklıyla dalga geçmektir, yaptığınız şey ayıptır, yazıktır, günahtır.

AKP Geldiğinde En Düşük Emekli Maaşı Asgari Ücretin 1,5 Katıydı

AKP 2003 tarihinde iktidarı devraldığında en düşük emekli maaşının asgari ücretin yaklaşık 1,5 katıydı yani bugüne oranlarsak en düşük emekli maaşının 25 bin lira olması gerekirken biz bugün 10 bin liradan bahsetmekteyiz

Emekliyi enflasyona ezdirmedik diyorlar. Şaka gibi, hatta daha da abarttılar, 2024 yılını “Emekli Yılı” ilan ettiler. İfadelerine yer verdi.

Yerel seçimlerden sonra yaşanacaklara da değinen Bakırlıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü.

2023 genel seçimlerinden sonra ne olduysa aynı şeyler yaşanacak. Mesela mayıs ayında enflasyon yüzde 75'lere kadar çıkacak, hayat pahalılığı devam edecek, açlık sınırı mesela 20 bin liraya dayanacak, her ay artacak fakat artmayan tek şey emeklilerimizin maaşı olacak.

En düşük Emekli Maaşı Asgari Ücret Kadar Olmalı

Temmuz ayında maaşlara zam gelecek fakat en düşük emekli maaşı alan yani 10 bin lira alan emeklinin maaşında herhangi bir değişiklik olmayacak,

Kök maaşa gelen zam 10 bin liranın altında kalacağı için daha önce olduğu gibi kök aylıklarda artış olacak ve milyonlarca emeklimiz gene 10 bin lira sefalet aylığıyla, sefalet ücretiyle yaşamaya devam edecek.

Biz en düşük emekli maaşının güncel asgari ücretle eşitlenmesini istiyoruz. Yani bugünkü değerlerle en düşük emekli maaşının 17 bin lira olması gerektiğini söylüyoruz.

Vermiş olduğumuz önerge AKP ve MHP'li üyeler tarafından reddedilmişti. Yine reddedilecek Biz de bu durumda iktidarı emeklilerimize havale edeceğiz.

31 Mart’ta sandık bu iktidarı emekli edecek.

 



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız