KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

EMNİYETTEN KIŞ LASTİĞİ UYARISI

EMNİYETTEN KIŞ LASTİĞİ UYARISI

5 Aralık 2012 Saat: 11:03
EMNİYETTEN KIŞ LASTİĞİ UYARISI
EMNİYETTEN KIŞ LASTİĞİ UYARISI
DAYIOĞLU KASABI


Kula İlçe Emniyet Müdürü Yusuf İncili, araçlarda kış lastiği takma uygulaması konusunda sürücüleri uyardı.
Konu hakkında bir açıklama yapan İlçe Emniyet Müdürü İncili, Resmi Gazete'de 08 Kasım 2012 tarihinde yayımlanan "Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçümleri Toleransları Hakkında Yönetmeliğin 6. maddesinin 1. fıkrası (j) bendi" ile yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlarda; 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında "kış lastiği" kullanmanın zorunlu hale getirildiğini söyledi. Hava şartlarının gerektirmesi halinde bu sürenin bir ay uzatılabilmesinin de bakanlık yetkisinde olduğunu belirten İncili, “Yönetmeliğe göre kar lastiği kullanmaları zorunluluğu, yük ve yolcu taşıyan bütün ticari araçları kapsamaktadır" dedi
Ilıman iklim sebebiyle Ege Bölgesi'nde bazı illerin bu uygulamadan muaf tutulduğunu belirten İncili, “Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, il merkezi ve bağlı ilçelerin son 5 yıllık toprak üstü sıcaklığının tespit edilmesi için Meteoroloji Şube Müdürlüğü ile gerekli görüşmeler yaptı. Alınacak sonuçlar değerlendirilerek gerekli açıklama yapılacak. Kar lastiği denetiminin amacı, ceza yazmaktan çok can güvenliğinin sağlanmasıdır. Kar lastikleri, özellikle düşük sıcaklıklarda ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha yüksek güvenlik sağlamaktadır. Normal lastiklere göre ıslak zeminlerde yüzde 10, kar üzerinde yüzde 20 daha kısa firen mesafesi sağlamaktadır. Mevsimine göre lastik kullanımı lastiğin performansını artırmaktadır. Bu lastikler, denetimlerin caydırıcılığından daha ziyade can ve mal güvenliği için kullanılmalı" diye konuştu.
İncili, İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak birinci önceliklerinin vatandaşın can ve mal güvenliği olduğunu, kontrollerinde bu yönde devam ettiğini sözlerine ekledi.


 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız