KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Emrah Düztaş
Emrah Düztaş

Cadde’lerdeki Kördüğümü Kim Çözecek!

13 Ekim 2011 Saat: 13:57

Akhisar’da trafik her daim allak bullak. Özellikle de 1ve 2. nakliye Caddesi kesişme noktası kilit. Bu yol kenarlarındaki sağlı sollu paklanma, iyi ama yetkililer nerede…

 

Kentin en yoğun, en karmaşık yerlerinden biri de hiç kuşkusuz 1 ve 2. nakliye Caddesi… bildiği üzere, bölgede her daim trafik allak bullaktır… Hafta içi sabah ve akşam saatlerinde Cadde’den geçmeye çalışanların vay haline… Hafta sonları ise tam facia… Alışveriş için gelenler yol kenarlarına araçlarını bırakınca zaten sıkışık olan trafik tamamen duruyor, adım adım bile ilerlemiyor…

 

ÜÇÜNCÜ SIRA BİLE VAR

Kendilerini arapsaçına dönmüş bir trafiğin tam ortasında bulan vatandaşların feryadını, haykırışını… Bu haberlerimizin ardından emniyet güçleri, zaman zaman Cadde’de denetimler, kontroller yapsa da ne yazık ki bu işin içinden çıkılamıyor.

 

Ama trafik ekipleri şu hatalı paklanmayı önleyemiyor. Yolun her iki yanına da araçlar sıra sıra diziliyor, yoldan geçen araçlara daracık bir alan kalıyor. Tabii bu küçücük yol da varolan yoğunluğu kaldıramıyor. Özellikle Tahir Ün Caddesi’nin İş bankasıyla  ile Tahtakale caddesiyle  kesiştiği yerde trafik kördüğüm. Hatta bazı yerlerde de üçüncü sıra paklanma bile oluyor. Bir de Yeni  Camii’nde cenaze olduğunda, her taraf araçlarla doluyor. Trafik sıkışıklığı uzanıyor, ara sokaklar bile kilitleniyor. Sözde yoldan sürekli Trafik ve zabıta ekipleri  geçiyor ama bu manzaraya müdahale edildiği yok. Üstelik bu noktada EDS kameraları vardı ama şimdi çalışmıyor. Yolun her iki yanının da araçlarla dolu olduğu görüldüğü halde kimsenin bu duruma son vermemesi inanılır gibi değil.

 

Yasak Var Ama Takan Yok!


Zaten dar ve tek şeritli olan sokakta, bir de ara sokaklarda park olunca araç parkı yapılıyor. Bunlar da yetmezmiş gibi yasak tanımaz sürücüler, sokakta ters yoldan ilerlemeye çalışıyordu. Trafik kurallarına hiç kimsenin uymaması da en çok esnafı rahatsız ediyordu. Esnaf, ”Müşteriler sokaktaki karmaşayı görünce yoluna devam ediyor. Kimse buraya gelmek istemiyor. Müşteri kaybediyoruz” diyerek isyan ediyordu.

Tahir Ün Caddesi  Trafiğe Kapatılsın


Esnaf, yana yakıla sokaktaki işgalin son bulması için yetkililere sesleniyor. İşte bir esnafın isyanı.. “ Ama yayalar bu kargaşanın içinde yürüyecek yer bulamıyor. Art arda park edilen araçlar yüzünden kaldırıma çıkmak bile mümkün olmuyor. Güya ücretli park yasağı var, güya sokak tek yönlü. Ama kimsenin taktığı yok. Madem yasaklara uyulmuyor, sokak tamamen araç trafiğine kapansın.” Bu Kent Hepimizin Tüm Akhisar Halkını Duyarlı olmaya davet ediyorum….

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Akhisarspor’a Neler Oluyor7 Şubat 2015 Saat: 16:22
Sezon başında Mustafa Reşit akçayla başlayan Akhisarspor’un sezon başında oynadığı futboldan eser yok.
Akhisar’ın Trafiği Ne Zaman Düzelecek7 Kasım 2014 Saat: 14:21
Zamanında idarecilik yapanlar, otuz sene sonrasında neler olabileceğini düşünmemişler. Şimdi her gün trafikte çile çekiliyor.
Önümüzdeki 10 Yılın Gözde Mesleği20 Ağustos 2014 Saat: 11:45
Önümüzdeki 10 yılın gözde mesleği “İş Güvenliği Uzmanlığı” olacak. Bu nedenle bir çok kişi uzman olmak için araştırma yapıyor.
ŞU HALİMİZE BAKIN10 Ocak 2014 Saat: 13:14
ŞU HALİMİZE BAKIN
Milli Eğitim Bakanlığı Siyasi Eğitim Bakanlığı olmalı3 Şubat 2013 Saat: 00:39
Milli Eğitim Bakanlığı Siyasi Eğitim Bakanlığı olmalı
Tüm Yazıları