KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Engelliler Haftası Yürüyüşle Başladı

Engelliler Haftası Yürüyüşle Başladı

10 Mayıs 2012 Saat: 19:27
Engelliler Haftası Yürüyüşle Başladı
Engelliler Haftası Yürüyüşle Başladı
DAYIOĞLU KASABI

 

Akhisar Kaymakamlığı Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen 10-16 Mayıs Engelliler haftası yürüyüşüyle başladı. Sabah saat 10:00'da Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu önünde başlayan yürüyüş Milli Egemenlik Meydanında Atatürk anıtına çelen koyma töreninden sonra Akhisar'daki tüm rehabilitasyon merkezleri öğrencilerinin bir yıl içinde kendi imkanlarıyla yaptıkları çalışmaları gün yüzüne çıkarmak amaçlı Görsel Sanatlar karma Sergisi Belediye Sanat Galeri Merkezinde açılışı yapıldı. Görsel Sanatlar Karma Sergisi Belediye Başkanı Salih Hızlı, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Suudi Arslan ile beraber açılış kurdelesini kestiler.

 

Sunuculuğunu Cavide Obuz'un yaptığı Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Suudi Arslan Atatürk Anıtına çelenk koydu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Suudi Arslan yaptı. Suudi Arslan;” 10-16 Mayıs Engeller Haftası nedeniyle haftanın ilk günü. Bu ilk gün dolayısıyla bu çok güzel bir başlangıç yaptığımız bu haftaya katılımınızdan dolayı özellikle teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan 5 yıl önce 6 yıl önce bu kardeşlerimizin hiçbirini sokaklarda göremiyoruz. Ama bugün bunları her çıktığımda çarşıda gezdiğimde karşılaşıyorum. Bu engelli kardeşlerimizin diğer insanlardan hiçbir farkı olmadığını lütfen artık toplumuz bilsin. Bunlar bizden daha duyarlı, daha güzel çevreyi anlayan, toplayan inanın bizim düşünmediğimiz bu kardeşlerimiz düşünüyor ve ben şuna inanıyorum ki bu sürecin başlamasıyla ileriki süreçte arabaya bindiğimizde tamamen o ortama gelmiş durumda olacağız. Yolda yürüdüğümüzde kaldırımlarımızdan tutun evlerimize veya kamu kurum ve kuruluşlarımızın girişlerine kadar bu yeniliklerle çok daha ileri aşamaya geleceğimizi ben inanıyorum. Sorunlarımız yok mudur? Elbette vardır. Ama bugün sizleri böyle, bu şekilde, bu alanda, böyle bir gün de bir arada görmek hiç biriniz ayrılmadan bütün sivil toplum kuruluşlarını, kamusuyla, özeliyle, derneklerimizle, okullarımızla, diğer bütün vatandaşlarımızla bir arada burada bulunmamızın sevincini yaşıyorum, güzelini yaşıyorum. Bundan 5 sene önce biz yirmi kişiyle giriyorduk. Bugün baktığımızda en az 300-500 kişiyle giriyoruz. Geçen sene sessiz yürüdük. Önceki yıl alkışlarla yürüdük. Sessiz çığlık dedik, bu sene trampet takımızla yürüdük. Seneye belki davul zurnalarımızla yürüyeceğiz. Bu akımın yürüyüp gideceğine sonsuz inancımla bundan dolayı da Akhisar’da bütün sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partilerimiz, öğrencilerimiz, vatandaşlarımızla birlikte engelli konusunda yapılması gereken her şeyin en üst seviyeye çıkarılması ussusunda el birliği istiyorum, birlik ve beraberlik istiyorum. Onlar için en güzeli, en iyisi lazım. Her şeye layıklar. Hepinize sevgi saygılarımı sunuyorum. Haftanız kutlu olsun” dedi.

 

Sergiye Akhisar Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği, Bizim Çocuklarımız, Sevgieli Özel Rehabilitasyon Merkezi, Özel Genç Başak Rehabilitasyon Merkezi, Aksek Sevgi Çocukları Rehabilitasyon Merkezi, Beyaz Yunus Derneği, yöneticileri, öğretmenleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız