KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

ENGELSİZ BİR MANİSA

ENGELSİZ BİR MANİSA

4 Aralık 2012 Saat: 15:38
ENGELSİZ BİR MANİSA
ENGELSİZ BİR MANİSA
DAYIOĞLU KASABI


Tüm dünyada engelliler günü olarak kutlanan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi'nin engelli vatandaşlar için yaptığı çalışmaları anlattı.
Kent içi toplu ulaşımda dönüşüm projesiyle birlikte yeni gelen 168 adet toplu ulaşım aracının tamamında engelli rampası bulunduğunu hatırlatan Başkan Ergün, bu uygulama ile Türkiye genelinde ilk olan şehirler arasına girdiklerini belirtti. Engelli vatandaşların ulaşımlarını rahatlıkla yapabilmeleri için bu uygulamaya hassasiyet gösterdiklerini söyleyen Ergün, toplu ulaşım araç sürücülerini rampaları kullanmaları konusunda uyardı. Trafik işaret ve işaretçilerinin engelli vatandaşların düşünülerek yenilendiğini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Engelli rampalarına park edilmesinin önüne geçilmesi için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm kaldırımlarımızda engelli rampaları yaparak, engelli vatandaşlarımızın kaldırımlarda akülü arabalarıyla rahatlıkla hareket etmelerini amaçladık. Ayrıca rampa önlerindeki yağmur suyu drenajlarının sorun teşkil etmemesi için rampa önlerindeki drenajları düzenledik” dedi.
Görme engelli vatandaşların yardımsız yürüyebilmelerini sağlamak amacıyla kaldırımlara hissedilebilir yüzey malzemesi yerleştirdiklerini belirten Başkan Ergün, “Çalışmalarımızda görme engelli vatandaşlarımızı da düşünerek kaldırımlara hissedilebilir yüzey malzemesi döşedik. Böylece onlar da kimsenin yardımı olmadan devlet kurumlarına, duraklara rahatlıkla tek başlarına yürüyebilecekler. Yaklaşık 3 bin 500 metre uzunluğundaki düzenlemeyle görme engelli vatandaşlarımız rahat bir nefes aldı” dedi.
Engellilerin toplumdan tecrit edilmemesi için Manisa Belediyesi olarak üzerlerine düşeni bundan sonra da yapmaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Ergün, “Hepimizin birer engelli adayı olduğu yönünde artık klasikleşen bir söz var. Önemli olan engellilerimize, engel teşkil etmemek. Bu sözden hareketle, engelli vatandaşlarımızın toplumla kaynaşması, evlerine hapsolmaları yerine dışarıya çıkabilmeleri için ne çalışma yapmak gerekiyorsa yapacağız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın dünya engelliler gününü kutluyorum” diye konuştu.



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız