KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
ÖZKAYMAK PAZAR
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Boş Reklam Alanı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
AKM
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar aktel
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
KOLAY GIDA

Güncel

Engin Akyüz İle Konuşuyorum

Engin Akyüz İle Konuşuyorum

5 Mart 2016 Saat: 14:58
Engin Akyüz İle Konuşuyorum
Engin Akyüz İle Konuşuyorum
DAYIOĞLU KASABI

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Şen Kardeşler Kasabi - Akhisar

Engin Akyüz İle Konuşuyorum

Metronom Haber Ajansı - MHA

Her yıl 1-7 Mart arasında kutlanan Yeşilay Dayanışma Haftası münasebetiyle "Engin Akyüz ile konuşuYORUM"da bu hafta Yeşilay konusu ele alındı. Programın konuğu Akhisar Yeşilay Şube Başkanı Hamit Hocaoğlu oldu. Yeşilayın tarihi ile ilgili bilgilerin verilmesiyle başlayan program, keyifli bir sohbet havası içerisinde geçti.

Yeşilayın Akhisar'da 1968 lerde kurulduğu, ilk kurucusunun İstiklal İlkokulu Müdürü Sait Tuğrul olduğu, daha sonra sırasıyla bu görevi merhum Eski Belediye Başkanı Nuri Giyik'in yaptığı ve 1986 yılından beri de kendisinin bu görevi severek devam ettirdiğini kaydeden Hocaoğlu, Yeşilayın insan vucuduna zararlı olan her maddeye karşı olduğunu ve bağımlılık yapan ve fayda sağlamayan da herşeye karşı olduğunu anlattı. Sadece sigara ve alkol ile sınırlanmadığını, kumara da, luzumsuz kullanılan ve bağımlılık yapan internet kullanımına da savaş açtıklarını belirtti.

Yeşilay haftası içerisinde bastırılan broşürleri şehrin önemli noktalarına astıklarını, okullara giderek kötü alışkanlıkların zararları hakkında bilgiler verildiğini, rozetler takılarak Yeşilayın öneminden bahsettiklerini belirten Hamit Hocaoğlu, sigarayı bırakmak isteyen kişilerin kendisine internet vasıtası ile ulaştıklarını, kendisinin onları hastaneye gönderdiğini ve ilgili birimlerin o kişi ile ilgilendiklerini, daha sonra kendisinin tedavi edilen kişilerin evlerine giderek başarıya ulaşıp ulaşmadığını gördüğünü anlattı. Akhisar Yeşilay Şube Başkanı Hamit Hocaoğlu; sigara bırakma konusunda % 95 oranında başarıya ulaştıklarını, karşılığında dua aldıklarını bunun da en büyük ödül olduğunu, hayatta olduğu süre içerisinde bu kötü alışkanlıklar ile mücadele edeceğini belirtti.

Yeşilayın bağış kabul ettiğini, internette banka isimlerinin ve hesap numaralarının olduğunu, bağışta bulunmak isteyenlerin bağış yaparak kişilerin kurtulmasına vesile olunacağını bunun da büyük sevap olduğundan bahsetti.

Anne ve babalara çocuk yetiştirme konusunda, onlara sevgi ile yaklaşılması, onlara karşı hoşgörülü olunması fakat çocuklarını boş bırakmamalarını, gerekli takibatın da yapılması gerektiğini ve çocuklarının arkadaşlarına dikkat edilmesi gerektiğini öğütledi.

Programın son bölümünde Hocaoğlu, 1989 yılında Belediye Başkan adayı olduğunu, 10 yıl süre ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını yaptığını, İmam Hatip Lisesinde  1976 yılından beri görevli olduğunu, Akhisar Organize Sanayinin başlangıcında ve Akhisar'daki Tütün Eksperliği Yüksek Okulu yapımında emeği olduğunu belirterek Akhisar'a hizmet etmekten gurur duyduğunu ve Yeşilay Haftası dolayısıyla Kaymakam Beyin kendilerine verdiği desteğe de teşekkürlerini sunarak tüm Türkiye'ye birlik ve beraberlik mesajları verdi.