KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Ensar Vakfı Akhisar Şubesi Açıldı!

Ensar Vakfı Akhisar Şubesi Açıldı!

4 Mayıs 2012 Saat: 13:37
Ensar Vakfı Akhisar Şubesi Açıldı!
Ensar Vakfı Akhisar Şubesi Açıldı!
DAYIOĞLU KASABI


 

1979 Yılında İstanbul’da İmam Hatip Okulu ve İslam Enstitüsü öğrencilerine hizmet vermek gayesiyle kurulan Ensar Vakfı’nın Akhisar Şubesinin açılışı, İmam Hatip Lisesi konferans salonunda kalabalık bir topluluğun katılımıyla gerçekleştirildi. Program öncesi davetlilere akşam yemeği ikram edildi.

 

Ensar Vakfı Akhisar Şube Başkanı Mehmet Çavul, yönetim kurulu üyeleri Ali Erkan, Mustafa Pekçetin, Serkan Dursun, Ercan Yalçın’ın organize ettiği Ensar Vakfı açılış programına Belediye Başkanı Salih Hızlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, Müftü Vekili Refik Demirel, Davetli ve üyeler katıldı.

 

Program İmam Hatip Lisesi’nden Hafız Ahmet Kırtay’ın okuduğu Kuran-ı Kerim’le başladı. Açılış konuşmasını Şube Başkanı Mehmet Çavul yaptı. Mehmet Çavul;”dünya Müslümanlarının 300 yıldır tarihin öznesi değil nesnesi konumuna getirildiğini belirtti. İnsanlığa modernizmin dayattığı yaşam biçiminin mutluluk getirmediğini, tam tersine, bir buhran girdabıyla insanı çepeçevre kuşattığı üzerinde durdu. Daha sonra Ensar Vakfı Akhisar Şubesi’ne niçin ihtiyaç duyulduğunu izah etti. Manevi ve insani değerlerine yabancılaşmış kişi ve toplumların dünya ve ahiret mutluluklarını yitirdiğini, tekrar mutlu ve huzurlu bir toplum inşasının tüm sorumluluk sahibi insanların bir görevi olduğunu söyledi. Bundan dolayı da tüm kurum, kuruluş, dernek, vakıf, sivil toplum kuruluşları ve erdem sahibi insanların taşın altına ellerini sokmasının bir zorunluluk olduğunu belirtti.

 

Mehmet Çavul konuşmasında, İslam’ın “cinnet toplumundan sevgi toplumu “ çıkarabilecek bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Bunun için bilgiye, erdeme, arınma isteyen bir iradeye ve selim akla ihtiyaç olduğunu; Kuran ve sahih sünnetin insanoğluna bu imkânı bahşettiği üzerinde durdu. Konuşmasının son kısmında ise Ensar Vakfı’nın temel ilkelerine atıflar yaptı. Tartışmayı değil hizmet üretmeyi, Merkeze insanı, tavırda dengeyi, davranışta kardeşliği esas almayı, kardeşinin kusurunu kendi fazileti değil kendi ayıbı gibi algılamayı. Akhisar’ın yitip giden her bir ferdinin, her bir gencinin bir gün bizden hesabının sorulacağı endişesini hissetmeyi, komşusu açken tok yatmanın bir Müslüman davranışı olamayacağı gerçeğini hayat biçimi haline getirmeyi vb. İlkelere vurgu yaptı. Çevre il ve ilçelerden katılan misafirlerle Vakıf Genel Merkezi’nden katılan davetlilere ve Akhisar’dan katılan tüm konuklara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Daha sonra vakfı tanıtan bir sinevizyon gösterisi sunuldu.

 

Programa İzmir’den katılan Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli öğretim görevlisi Prof. Dr. Osman Eskicioğlu da bir selamlama konuşması yaptı. Programın son kısmında Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader konuşmasını yaptı. Hüseyin Kader konuşmasının ilk bölümünde Ensar Vakfının kısa tarihçesini ve vakfın bu gün gerçekleştirdiği faaliyetleri ele aldı. Bu bölümde Ensar Vakfı’nın eğitim ağırlıklı çalışmalar yaptığını, yurt içi ve yurt dışı burslarla öğrencilere destek olduğunu belirtti. Ülkemizin değişik kentlerinde yurt vb. barınma imkânlarıyla eğitime katkı sağladığını ifade etti. Ayrıca Vakıf bünyesinde kurulan Değerler Eğitim Merkezi, Ensar Neşriyat, İstanbul Tasarım Merkezi, Ensar Eğitim Kurumları, Ensar Prodüksiyon, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (DKAB) Öğretmenleri Platformu vb. kuruluşlarla çok yönlü çalışmaların yapıldığını söyledi.

 

Hüseyin Kader ayrıca yeni çıkarılan Eğitim Yasası’nın (4+4+4) geçirdiği süreçlerde Ensar Vakfı’nın ciddi katkılar sağladığını, raporlar hazırlayarak, inisiyatif alarak ve özgür eğitimin diğer ihtiyaçlarını da içine alan bir yaklaşımla ülkemizin eğitimine katkı sağlandığını belirtti. Konuşmasının son kısmında da bu günün insanının ihtiyaç duyduğu temel erdemlere vurgu yaptı. Ailenin önemi, ahlaki ilkelerin toplumda yayılmasının gereği, hoşgörü, kardeşlik bilinci, tevazu gibi yitirdiğimiz değerleri tekrar ikame ettiğimizde pek çok sorunun çözüleceğini ifade ederek sözlerini tamamladı.

-----

-----














 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız