KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Erzurumlular derneği ve nene hatun parkı törenle açıldı!

Erzurumlular derneği ve nene hatun parkı törenle açıldı!

1 Mayıs 2011 Saat: 18:06
Erzurumlular derneği ve nene hatun parkı törenle açıldı!
Erzurumlular derneği ve nene hatun parkı törenle açıldı!
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar Erzurumlular ve Erzurumu Sevenler Derneği’nin Atatürk Mahallesinde 543 sokaktaki 3 katlı binasının ve önünde bulunan Nene Hatun Parkında yaptırılan Nene Hatun Rölyefi anıtı törenle açıldı. Dernek binası ve Nene Hatun Rölyefinin açılışını Manisa Valisi Vali Celalettin Güvenç yaptı. Açılış töreninde Dernek binasının yapımında ve açılışında katkıları bulunan 150 kişiye plaketleri Başkan İrfan Aksoy ve  törene katılan misafirler tarafından verildi.

 Sunuculuğunu Haluk Dadaş’ın yaptığı açılış programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Açılış konuşmasını Akhisar Erzurumlular ve Erzurumu Sevenler Derneği Başkanı  İrfan Aksoy yaptı. İrfan Aksoy;” bu gün imece usulü bir bina nasıl yapılır insanlar bir birine nasıl bu kadar dayanışma örneği verir böyle bir günün tam ortasındayız. Dernek binamızı yapmak için Akhisarlı, İzmirli, Bursalı, İstanbullu, Ankaralı değerli dostlarımızın yanına gittiğimizde kimse hayır demedi ve bu eseri meydana getirdik. Binamızın bu hale gelmesinde emeği olan 150 kişiye  plaketlerini vereceğiz. Akhisar Belediyemiz bu parkın Nene hatun Parkının yapımında Belediye Meclis üyelerimizin büyük katkıları oldu. Yönetim kurulumuzun özverili çalışmalarıyla bu eseri meydana getirdik. Buradan tüm Akhisarlılar derneğimiz faydalanacaklar. 3 ay içersinde Erzurum kız ve erkek bar ekiplerini yetiştirdik. Kur’an kurslarımız ve okuma yazma kurslarımız devam ediyor. Açılışımıza katıldığınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Akhisar Erzurumlular ve Erzurumu Sevenler Derneği Yüksek İstişare kurulu başkanı Fikret Türk;” bizlerin er zaman yanımızda olan, bu günkü açılışımızı katıldığınızdan dolayı Manisa Valimiz Sayın Celalettin Güvenç’e teşekkür ediyorum. Bu parkımızın adını Belediye meclisi üyelerimiz Nene hatun parkı olarak tescil etti. Nene hatun Türk Kadınlar Birliği tarafından 98 yaşında kendisine  yılın annesi unvanı verilmiş olan, 3. Ordunun manevi annesi olan, Kurtuluş Savaşı esnasında cephede Askerin yemeleri için yiyeceğini veren, vatan kurtulsun diyen bir Türk kadınıdır. Sayın belediye başkanımız Salih Hızlı, Belediye Başkan yardımcılarımız Sayın Latif Çakmak, Ömer İşçi’ye  bu güne kadar bizlere her zaman verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Kaymakamımız Mustafa Çek’in teşvikleriyle, ilçe milli eğitim müdürlüğüne ve müftümüz Mikail Polat’a  derneğimizde açılan kurslardan dolayı teşekkür ediyorum. Daha nice yardımları olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ege Bölgesi Erzurumlular Dernekleri  Federasyon Başkanı Muzaffer Okumuş;” tüm davetli arkadaşlarımız bu gün burada açılışını yapacağımız Akhisar Erzurumlular Derneğinin açılışına hoş geldiniz. İnsanlar doğduktan sonra isim sahibi olurlar. Güzel sıfatlarla anılmak o bedeni hayırlı hizmette kullanırsanız, sürekli yaşarsınız. Nene hatunlar, Kara Fatmalar, Kazım Karabekirler, Sütçü İmamlar hep yaşıyor, hep yaşayacaklar. Buradan Aksar Dernek başkanı İrfan Aksoy ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” dedi.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı;” bu gün burada çok özel bir günü yaşıyoruz. Burada yapılan bu işi, niteliği, yardımlaşma, kaynaşma ve hepsinin bir arada olması bu kentte bir belediye başkanı olarak bana ayrı bir gurur veriyor. Burada yapılan işlerin karşısında onur4 duymak, saygı duymaktan başak yapacak çok fazla bir şey yok. Gerçekten Erzurumlular, Anadolu’muzun 81 vilayetindeki bütün vatandaşlarımız gibi gelip Akhisar’ımıza gelip bu tarihi ve kültürel zenginliği Akhisar’ımızda yaşatmaya devam ediyorlar. Bunu en iyi şekilde yapan bir kentimiz, bunu Akhisar’da yapmaları ayrıca bize büyük bir gurur veriyor. Burada bu hava, atmosfer, bu fiziki mekanı  inşallah bundan sonrada Akhisar’ın kent yaşamına, kent kültürüne katkı sağlamaya devam edeceğini buradaki kalabalıktan anlıyoruz. Yapılış şekliyle, yapılış itibarıyla bu çok örnek bir eser. İnşallah bu gibi eserlerin kentimiz için örnek teşkil etmesini ve çoğalmasını diliyoruz. Bu kentte belediye başkanlığı yapmak, bütün farklılıklarıyla bütün siyasi görüşlerin farklılığına rağmen bu zenginliği yaşatma gayretimiz Akhisarlıların tarihten getirdikleri kültür, asaletin eseridir. Bundan sonra hep birlikte bu kentte kardeşlik içersinde yaşamaya devam edeceğiz. Ben böylesine nitelikli bir kentte belediye başkanı yakmaktan büyük onur duyuyorum. Erzurumluların bu kente yaptıkları faaliyetlerde eserlerden ve bize ait değerlere sahip çıkmaktan dolayı onları tekrar tebrik ediyorum” dedi.

Manisa Valisi Celalettin Güvenç;” Dadaşlar diyarının Akhisarlı güzel insanları hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Bu gün burada bulunmaktan çok mutlu oldum, derneğimiz hayırlı olsun, emek veren herkesi kutluyorum. Erzurum’u ben ikinci memleketim olarak görüyorum. İlk Valilik görevini 3 sene 8 ay orada yaptım. Dadaşların mertliği, insanlığı, tevazusu bizleri çok etkiledi, biz kendimizi oralı gibi hissettik, onlarda bizi sevdiler bağırlarına bastılar. Hepimiz bir şeyi görmeye başlamışız. Biz 70 milyonla güçlüyüz. 780 bin kilometre kare toprağımızla dünyayı korkutmaktayız. Bizim geleceğimiz birlik, beraberlik, dayanışma, kardeşlik ve huzurdadır. Bu gün dünyada ses vermeye başlamışsak bu, birlik ve beraberliğimizde yatmaktadır. Başarının ve geleceğin birlik ve beraberlikten olduğunu altını çizmesi, sivil toplum örgütü temsilcileri bunu açık yüreklilikle ifade etmesi, ve siz sevgili kardeşlerimin de bu anlayışı desteklemesi bizim için çok bir teminattır, çok büyük gelecektir. Bu ülkenin insanı olarak büyük bir mutluluk duyduğumu, ve gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu ülke çok stratejik bir coğrafyada bulunmaktadır. Bu ülke yüz yıl önce hasta adam olarak tabir edilen bir coğrafyada bir devlete baki sonra kurulmaktadır. Yüz yıl önce  13 milyon insanla doğduk. Nene hatun, kara Fatma’dan bahsedildi ve bahsetmemiz de gerekir. Aynı yılın içersinde Çanakkale’de 7 düvel ile savaştık, aynı yılın Aralık ayında Sarıkamış’ta 90 bin şehit verdik, tarihi unutmaması lazım çocukların. Hiç unutmayın yakamızı hiç bırakmayacaklardır. Bunların oyununu bozmanın tek yolu birlik ve beraberlik, hoşgörü ve kardeşliktir. Bunu burada bir kere daha gördüm. Erzurumluların bunu dile getirmesi beni olağan üstü memnun etti. Diyorum ki geleceğimiz açık, Erzurumluyuz, dadaşız, ama bu gün Egeliyiz, doğduğumuz yeri çok seviyoruz, doyduğumuz yeri de asla yok saymıyoruz. Doğduğumuz yerinde kültürünü özümsemeye, orayla kaynaşmaya, oradaki insanlarla bütünleşmeye özel önem veriyoruz. Buradan dernek başkanınızı ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum, Nene Hatun Rölyefi ve derneğinizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Akhisar  Kaymakamı Mustafa Çek, Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Salih Hızlı,  Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın ile beraber anıtını üzerindeki büyük Türk bayrağının kurdelesini alkışlar arasında kaldırdılar. Törene katılanlara davetlilere Gülbeyaz Yemek Fabrikasının titizlikle hazırladığı tavuklu, nohutlu pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Erzurum yerel sanatçıları Adem Yılmaz, Erdal Yılmaz, Müslim Eren ve Harun Atmaca’nı söylediği THM türküleri açılışa renk kattı.

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Akhisar Kaymakam Mustafa Çek, Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Ege Bölgesi Erzurumlular Dernekleri  Federasyon Başkanı Muzaffer Okumuş, Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Halis Uysal, İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahman Yolcu, Akhisar İlçe Daire Amirleri, Çevre il ve ilçelerin enlen Erzurumlular Dernek yöneticileri, Oda başkanları, Siyasi Parti İlçe başkanları, Sivil Toplum Örgütleri ve vatandaşlar katıldı. Açılış Töreninden sonra Dayıoğlu Kasabı Muhtarın Yerinde  Akşam yemeği yediler.

















































































































 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız