KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

FATİH CAMİİ TÖRENLE İBADETE AÇILDI

FATİH CAMİİ TÖRENLE İBADETE AÇILDI

15 Ekim 2012 Saat: 14:44
FATİH CAMİİ TÖRENLE İBADETE AÇILDI
FATİH CAMİİ TÖRENLE İBADETE AÇILDI
DAYIOĞLU KASABI

Manisa merkeze bağlı Halıtlı köyünde 2007 yılında başlanan bin kişilik Fatih Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı.
Halıtlı köy meydanında düzenlenen törene Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, İGM Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Müftü Vekili Hasan Çakıroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli, Yuntdağı köy muhtarları ve köylüler katıldı. Hatuniye Camii Müezzini Sait Coşkun’un Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan törenin ilk konuşmasını yapan Halıtlı köyü Muhtarı Mehmet Akbaş, Manisa İl Özel İdaresi ve hayırseverler tarafından yapımı tamamlanan caminin 600 bin TL’ye mal olduğunu söyledi.
Açılış töreninde konuşan AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, “10 yıl öncesinde köy muhtarlarımız milletvekillerini günlerce takip ederdi ama bir türlü ulaşamazdı onlara. Ulaşsa da istediği hizmeti alamazdı. Bugün ise 3 AK Partili milletvekili olarak karşınızda ve hizmetinizdeyiz. Bu camimiz devlet ve millet desteği ile yapılan eserlerin en güzel örneğidir. Bu cami dayanışma, birlik ve beraberliğimizin en güzel sonucudur. Manisa’mız tarımı ile sanayisi ile eğitimi ile kültürü ile bereketli bir kenttir. O yüzden Manisa’ya şehzadeler kentine ne yapsak azdır” dedi.
Camilerin yıkıldığı, satıldığı dönemlerin geride kaldığını belirten Tanrıverdi, “Artık o karanlık dönemler geride kaldı. O dönemlerden artık yepyeni camilerin inşa edildiği bir döneme girdik” dedi.
Büyükşehir yasasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Tanrıverdi, “Büyükşehir Yasa’sı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülüyor. Manisa’mızda büyükşehir oluyor. Artık mabetleri de büyükşehir belediyelerinin görevleri arasına koyuyoruz. İnşallah büyükşehir olduğumuzda Manisa’mıza daha güzel daha büyük mabetler inşa edeceğiz.” dedi. Köy muhtarlıklarının kapatılmasına ilişkinde bilgiler veren Tanrıverdi, “Halıtlı Köyü’müz artık merkeze bağlı Şehzadeler İlçe Belediyesi’ne bağlı bir köyümüz olacak. Artık muhtarımız gelip özel idarede hizmet beklemeyecektir. Artık Halıtlı köy hizmeti değil çağdaş ve modern hizmeti alacaktır. Halıtlı köyümüz Şehzadeler ilçemizin bir mahallesi olacak. Bugün de Şehzadeler diyarında şehzadelik yapmış olan şanlı bir komutanın adını taşıyan Fatih Cami'mizin açılışını yapmanın gururunu yaşıyoruz. Tarihimizi, geçmişimizi bilmezsek gelecekten medet umamayız. Bu mabetler geçmişi geleceğimize bağlayan önemli bir köprüdür. Bu mabetlerimize ve duvarlarındaki bayrağımıza sahip çıkmalıyız. Bunlara el uzatanlar ilk olarak Halıtlılıları sonra da Manisalıları karşısında bulacaktır. Dilimiz, dinimiz, rengimiz ne olursa olsun bizler kardeşiz.” dedi.
Son olarak konuşan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise, “Ecdadımız bizlere sadece bugünleri değil, dünü bugüne bağlayan eserleri de bıraktı. Camilerimiz bunun en güzel örneğidir” dedi.

-----------------------reklam--------------------


-----------------------reklam--------------------

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız