KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Sağlık

Fenerbahçeliler’den Kızılay’a 80 Ünite Kan Bağışı Yaptı!

Fenerbahçeliler’den Kızılay’a 80 Ünite Kan Bağışı Yaptı!

30 Haziran 2011 Saat: 15:54
Fenerbahçeliler’den Kızılay’a 80 Ünite Kan Bağışı Yaptı!
Fenerbahçeliler’den Kızılay’a 80 Ünite Kan Bağışı Yaptı!
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar Fenerbahçeliler Derneği, Eski Belediye, Yeni Ziraat Bankası önünde, Kızılay Akhisar Şubesi ve Manisa Kızılay Kan Merkeziyle ortaklaşa düzenlediği ve iki gün süren kan bağışı kampanyasına Akhisarlı Fenerbahçeliler büyük ilgi gösterdi.

Manisa Kızılay Kan Merkezi Doktorları Çağdaş Obalı, Ayhan Çetin, hemşireler Halise Gül Açıktepe, Sebahat Omağ, Emine Bilgili Kahriman ve ulaşım sorumlusu Hasan Putiş, Bilgehan İzmirlioğlu’dan oluşan 8 kişilik ekip, Akhisarlı Fenerbahçeliler  Derneğinin organize ettiği kan bağışı kampanyasında iki günde 80 ünite kan toplandı. Akhisar Fenerbahçeliler Derneği Başkanı ve yönetim Kurulu Üyeleri ve Akhisarlı Fenerbahçeli üyeler katıldı.

Akhisar Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Mimar Aydın Coşkun;” Derneğimizin, Kızılay Akhisar Şubesi ve Manisa Kızılay Kan Merkezi ile beraber organize ettiğimiz kan bağışı kampanyasına Akhisarlı Fenerbahçeliler ve Akhisarlı vatandaşlar büyük ilgi ve destek verdiler. İki gün süre içinde 80 ünite kan bağışı Akhisarlılar tarafından yapıldı. Kan Bağışına katılarak bizlere destek veren üyelerimize ve Akhisarlılara teşekkür ediyorum” dedi.

Manisa Kızılay Kan Merkezi Doktorları Çağdaş Obalı, Ayhan Çetin,;"18-65 yaş arası önemli bir problemi bulunmayan ve vücut ağırlığı 50 kg' ın üzerinde olan ve bağışta bulunmak isteyen herkesten kan alıyoruz. Bağışlar arasında üç ay arayla senede dört kez kan bağışlanabilir. Kan verme süresi yaklaşık yarım saattir. Erişkin bir insanda ideal kilosunun yüzde 8' i kadar kan vardır. Pratik olarak 5 ile 6 bin ml olarak hesaplanır. Bizler kan bağışında bulunacak kişilerden 1 ünite yani 450 ml alıyoruz. En önemli dikkat çeken konu ise B ve C tipi sarılık geçirenler hiçbir zaman kan bağışında bulunamazlar. Kan bağışının bilimsel olarak kanıtlanmış bir tür yan etkisi yoktur. Bundan dolayı vatandaşlarımızı sağ duyulu olmaya davet ediyorum ve bir gün unutmayalım ki bizim de bir kana ihtiyacımız olabilir" dedi.

 




















 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız