KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Kültür/Sanat

GENCO ERKAL’IN “NEREYE GİDİYORUZ?” SORUSUNA YANIT, BU KEZ AKHİSAR’DA!

GENCO ERKAL’IN “NEREYE GİDİYORUZ?” SORUSUNA YANIT, BU KEZ AKHİSAR’DA!

13 Aralık 2012 Saat: 11:31
GENCO ERKAL’IN “NEREYE GİDİYORUZ?” SORUSUNA YANIT, BU KEZ AKHİSAR’DA!
GENCO ERKAL’IN “NEREYE GİDİYORUZ?” SORUSUNA YANIT, BU KEZ AKHİSAR’DA!
DAYIOĞLU KASABI


Usta oyuncu Genco Erkal’ın;Aziz Nesin’in öykü, şiir, masal ve taşlamalarından uyarladığı tek kişilik oyunu “Nereye Gidiyoruz?” Akhisar’da! Erkal’ın, ülke olarak “Nereye gidiyoruz?” sorusuna yanıt aradığı oyunu; 14 Aralık Cuma akşamı saat 20:30’da Akhisar Bülent Ciyeroğlu Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Tüm yaşamı boyunca düşünceleri uğruna yılmadan mücadele veren bir aydının, Aziz Nesin’in bakış açısıyla ülkenin dertlerini ve insanlarını tanımayı hedefleyen “Nereye Gidiyoruz?”; ölümünün 16. yılında bu büyük gülmece ustasının gözünden ülkenin fotoğrafını çekiyor. Tiyatro duayeni Genco Erkal, oyunuyla; Aziz Nesin’in tüm yazılarında en etkileyici örneklerini verdiği Karagöz, Ortaoyunu, Meddah gibi geleneksel gösteri sanatlarımızı, masallarımızı, anlatı geleneğimizle çağdaş sanatın sentezini ustaca kullanarak, genç kuşaklara da tanıtılmasını amaçlıyor.

“Nereye Gidiyoruz?”, içinde yaşadığımız toplumun çelişkilerini ve çıkmazlarını vurucu bir dille yansıtıyor. Kendine has tarzıyla izleyenleri çok güldürecek olan bu çağdaş meddah gösterisinde, Aziz Nesin’in yıllar önce kaleme aldığı metinlerin güncelliği izleyenleri şaşırtırken, Genco Erkal’ın müthiş enerjisi tüm salonu büyülüyor.

“Nereye Gidiyoruz?”un yönetmenliğini ve sahne tasarımını Genco Erkal üstlenirken; oyunun müzikleri Türkiye'nin ilk özgün film müziği sanatçılarından, mimar, müzisyen, tiyatro-sinema oyuncusu ArifErkin tarafından hazırlanıyor. Özlem Kaya’nın giysi tasarımını, Hakan Özipek’in ışık tasarımını üstlendiği oyunda Karagöz tasvirleri Haluk Yüce tarafından yapılıyor.

Dostlar Tiyatrosu tarafından sahneye konan, Genco Erkal’ın tek kişilik oyunu “Nereye Gidiyoruz?”; 14 Aralık 2012, Cuma akşamısaat 20:30’da Akhisar Bülent Ciyeroğlu Kültür Merkezi’nde!





























 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız