KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Gerekli Tedbirler Alındı

Gerekli Tedbirler Alındı

16 Ağustos 2012 Saat: 14:39
Gerekli Tedbirler Alındı
Gerekli Tedbirler Alındı
DAYIOĞLU KASABI

Ramazan Bayramı nedeni ile 18-21 Ağustos 2012 tarihleri arasındaki bayram tatili süresince vatandaşın huzurlu bir bayram geçirmesi amacıyla Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce gerekli tedbirler alındı.

Alınan tedbirler;

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Ekiplerince Alınan Tedbirler;

1-Bayram tatili sebebiyle vatandaşlarımızın gerek özel araçları ile gerekse şehirlerarası otobüsler ile yapacakları yolculuk nedeni ile trafik yoğunluğu artacağından, özellikle arife, Bayramın 1. günü ve son gün halkımızın rahat ve huzur içinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla;

a)      Terminal giriş- çıkış Trafik nokta görevlisince takograf kontrollerine titizlikle devam edilecek, çalışma sürelerine uymayan ve hız limitini aşan ve takograf cihazlarına müdahale edildiği tespit edilen araç sürücülerine gerekli cezai işlem uygulanarak gerekse trafikten men edilecektir.

b)      Şehirlerarası otobüs terminalinden çıkış yapacak araç sürücüleri nokta görevlisi tarafından Alkollü, yorgun, uykusuz olup- olmadıkları kontrol edilecek aksi takdirde sefere çıkmalarına izin verilmeyecektir.

c)      Şehirlerarası otobüs terminalinden çıkış yapacak otobüslerin şoförleri yakın takip, hatalı sollama, şerit ihlali gibi trafik kazalarına neden olan kuraldışı davranışlarından kaçınılması konusunda uyarılacaktır.

d)     Görevli ekiplerimiz sorumluluk bölgelerinde radarla hız kontrolüne ağırlık verecektir.

e)      Görevli ekiplerimiz ihbarlı kontrollerde de bulunacaktır.

2-Arife günü alışveriş merkezleri civarında özellikle İzmir Caddesi, Murat Caddesi, Seyfettinbey Caddesi, Mustafa Kemal Paşa Caddesi, Sekiz eylül Caddesi, Mimar Sinan Bulvarı, İbrahim Gökçen Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi, Kenzi Caddesi, Kumludere Caddesi, Erler caddesi, Dr. Sadık Ahmet Caddesi, Avni Gemicioğlu Caddelerinde ekiplerimiz ring halinde bulunarak trafik akımının hızlandırılması sağlanacak ve büro hizmetinde görevli personel yaya olarak takviye edilip trafik ekipler Amiri tarafından sıklıkla kontrolleri yapılacaktır.

3-Arife ve bayram günühalkımızın yoğun olarak ziyaretlerde bulunacakları şehitlik ve mezarlık civarında rahat ziyaretlerini sağlamak için gerekli trafik tedbirleri alınacak Amirlerimizce kontrolleri sağlanacaktır.

4-Bayram tatili süresince her gün değişik saatlerde ve noktalarda denetim görevlilerimizce Trafik Ekipler Amirliği koordinesinde cep telefonu kullanımı, hatalı sollama, yakın takip, hız, kırmızı ışık ve ihbarlı kontroller de bulunacaktır.

5-Denetim amacıyla durdurulan araçların basit teknik muayeneleri yapılarak araç kullanırken sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takıp takmadıkları kontrol edilecek; takmayanlardan takmaları istenecek ve gerekli bilgilendirme yapılacak.

6-Bayramın birinci günü bayramlaşma töreni yapılacak yerlere gerekli trafik ekibi görevlendirilerek trafik düzeni sağlanacaktır.

7- Gece görevli ekiplerimiz özellikle gün batımı ve sabaha karşı uykusuz ve yorgun araç kullandığı tespit edilen sürücüler ekiplerimiz tarafından uyarılacak, gerektiğinde araç içinden indirilerek hava almalarını sağlamaya yönelik kontrollerde bulunacaktır.

8-Bayram tatili süresince maç, konser, toplantı gibi programlarda gerekli trafik tedbirleri alınarak trafik ekibi görevlendirilerek trafik düzeni sağlanacak.

9-Trafik güvenliğini olumsuz yönde etkileyen hava, yol ve trafik durumları hakkında basın ve yayın organlarına ivedilikle bilgi verilecek, vatandaşlarımızın zamanında uyarılması ve tedbirli olmaları sağlanacaktır. Ayrıca, 155 POLİS İMDAT ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nün 0 236 233 51 61 no’lu telefonu ile Manisa Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün 0236 233 06 73 numaralı telefonlarını arayan vatandaşlarımıza gerekli bilgilendirme ve yardım yapılacaktır.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekiplerince Alınan Tedbirler;

18-21 Ağustos 2012 tarihleri arasındaki Ramazan Bayramı tatili süresince özellikle tatilin başlangıç ve bitim günlerinde İl merkezinden geçen İzmir-Bursa-İstanbul ve İzmir-Ankara gibi önemli şehirleri birbirine bağlayan D.565 kod nolu Devlet Karayolu ile D.300 kod nolu Devlet Karayolunun ilimizden geçen bölümlerinde Vatandaşlarımızın rahat ve huzur içinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve bağlı Akhisar, Salihli, Alaşehir, Kula ve Soma Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliklerince mevcut trafik denetimlerine ilaveten aşağıdaki ek tedbirler alınacaktır.

-Tatil süresince ekipler, büro hizmetlerinde görevli personel ile takviye edilip, karayolu güzergâhlarında özellikle tatilin başlangıç ve bitiş günlerinde ortalama her 30 kilometreye bir ekip düşecek şekilde görevlendirilecektir.

-Özellikle gün batımı ve sabaha karşı yorgun, uykusuz ve dalgın araç kullandığı tespit edilen sürücüler uygun yerlerde konuşlanacak ekipler tarafından uyarılacak, gerektiğinde araçlardan inmeleri ve güzergah üzerindeki trafik kuruluşları da dahil olmak üzere, müsait yerlerde dinlenmeleri sağlanacaktır.

-Sürücü ve yolcuların ön ve arka koltuklarda emniyet kemeri kullanmasına yönelik denetimlere ağırlık verilecek, vatandaşlarımıza emniyet kemeri kullanılmaması durumunda karşılaşabilecekleri riskler konusunda eğitici nitelikte bilgilendirmelerde bulunulacaktır.

-Yol kullanıcıları üzerindeki algılanan yakalanma riskini arttırmak amacıyla, trafik denetim hizmetlerinde görevli personel sivil ihbarlı denetimlerde görevlendirilecek, bu personel kazaların neden ve sonuçlarından etkin olan hatalı sollama, yakın takip, kırmızı ışık ihlali, sürücülerin araç kullanırken cep telefonu kullanımı gibi kural ihlallerinin tespitini yaparak, güzergâh üzerindeki çevirme ekiplerine bildirilecek ve bu ekiplerce de gerekli cezai işlemler uygulanacaktır.

-Radarlı hız tespit ekipleri; özellikle hızdan kaynaklanan kazaların yoğunlaştığı bölgelerde seyir halinde bulunacaklar ve başta hız ihlalleri olmak üzere hatalı sollama, yakın takip, şerit ihlalive seyir halinde iken GSM (cep telefonu) ile görüşme, sürücü ve yolcuların ön ve arka koltuklarda emniyet kemeri kullanımı gibi denetim konularına ağırlık vereceklerdir.

Karayolları güzergâhlarından geçiş yapan otobüs ve minibüsler üzerindeki denetimlere ağırlık verilecek, otobüslerin; takografları, şoförünün alkol durumu, taşımacılık yetki belgeleri (korsan taşımacılık yapıp yapmadıkları), Zorunlu Mali Mesuliyet ve Zorunlu Ferdi Kaza Koltuk Sigortaları, şoförlerin sürücü belgeleri ve ceza puanları ile aracın fenni muayene durumu kontrol edilecek, arıza ve eksiklerin tespiti halinde gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

-İki Yönlü trafiğin kullanıldığı karayollarında, bayram tatilinin başlangıç ve bitiş günlerinde ve trafik yoğunluğunun önemli oranlarda arttığı tespit edilen yol kesimlerinde, gerek görülmesi halinde ağır tonajlı araçların (TIR, kamyon, tanker gibi) uygun yerlerde kısa süreler ile trafik akımı normale dönünceye kadar bekletilmesi sağlanacak, daha sonra bu araçlar trafik yoğunluğu oluşturmayacak şekilde belli zaman aralıklarıyla trafiğe çıkarılacaktır.

-Yol kullanıcılarının yoğun olarak mola verdikleri karayolları üzerindeki dinlenme tesislerinde,   karayolları üzerindeki denetim noktalarında sürücü ve yolcuların bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi sağlayacak broşür ve sticker gibi materyaller dağıtılacaktır.

-Uykusuzluk ve yorgunluk belirtilerinin yoğunlaştığı görülen zaman dilimleri arasında yorgunluk ve uykusuzluk belirtileri görülen sürücülerin denetim noktalarında kısa süreli araçtan inmeleri istenecek, bu sayede görevlilerimizce aracın teknik şartlara uygunluğuna, belge ve plakalarının araç üzerinde ve uygun durumda olup olmadığına, sürücünün gerekli belgelerinin bulunup bulunmadığına yönelik kontrolleri yapılırken, hem aracın iç mekânındaki havanın değişmesi (oksijen yoğunluğunun artması) hem de hareket ederek kan dolaşımı normale dönen sürücünün uyku ve yorgunluğunun bir nebze de olsa giderilmesi sağlanacaktır. Denetimlerde yorgunluğu, uykusuzluğu veya süre ihlali tespit edilen sürücülerin Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve bağlı İstasyon Amirliklerinde dinlenebilecekleri belirtilecek, çalışma ve dinlenme süresi ihlali tespit edilen ticari araç sürücülerinin taşıt kullanmalarına müsaade edilmeyecektir.

-Vatandaşlarımızın zamanında uyarılması ve tedbirli olmaları sağlanacaktır. Ayrıca, 155 POLİS İMDAT ve Manisa Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün 0236 233 06 73, Akhisar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğinin 0236 412 21 09, Alaşehir Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğinin 0236 654 13 20, Kula Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğinin 0236 816 82 08, Salihli Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğinin 0236 713 35 39 ve Soma Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğinin 0236 615 01 74 numaralı telefonlarını arayan vatandaşlarımıza gerekli bilgilendirme ve yardım yapılacaktır.       

TRAFİK KAZA NEDENLERİ:

Sayın sürücülerimizi;

a)      Hatalı sollama

b)      Uykusuzluk ve dikkatsizlik

c)      Aşırı hız

d)     Alkollü araç kullanma

e)      Fazla yük taşımak

f)       Trafik kurallarını işaret ve levhalarını dikkate almamak

g)      Yol ve hava durumunu dikkate almamak

h)      Bazı ilaçları (ağrı kesici, sakinleştirici vb. gibi) ilaçları kullandıktan sonra araç kullanmak

i)        Rutin araç bakımlarını yaptırmamak

      Trafik kazalarının nedenlerindendir

TRAFİK KAZALARINDAN KORUNMA YOLLARI:

1.      Trafikte dikkatli ve hoş görülü olalım,

2.      Yağışlı havalarda hızımızı azaltalım,

3.      Araç kullanırken dikkatinizi dağıtmayın,

4.      Far ayarlarını kontrol edin,

5.      Yakın takipve tehlikeli sürüşten kaçınınız,

6.      Alkollü iken araç kullanmayınız,

7.      Emniyet Kemerinizi mutlaka takınız,

8.      Acelecilikten kaçınınız-Hız limitlerini aşmayınız, (Hız Kurallarına uyunuz)

9.      Virajlarda (dönemeçlerde) yavaşlayınız,

10.  Kavşaklara yaklaşırken yavaşlayınız ve ışıklara riayet ediniz,

11.  Geçme (sollama) kurallarına uyunuz,

12.  Yayalar! Karşıdan karşıya geçişlerde geçiş kurallarına ve ışıklara riayet ediniz,

13.  Motorlu bisiklet ve Motosiklet kullanırken kaskınızı takmayı unutmayınız,

14.  Sürücüler! Dikkatsiz ve dalgın yayaların yola çıkabileceklerini unutmayınız,

15.  Gideceğiniz yere hangi yollardan ulaşacağınızı önceden planlayınız,

16.  Gece yolculuklara çıkmadan önce ışık donanımınızı kontrol ediniz, (far, sinyal, stop lambaları),

17.  Direksiyonda rahat olunuz, (iklime uygun kıyafetler giyiniz) ayakkabılarınız pedalları kullanmaya uygun olması gerekir,

18.  Aracınızın bakımını ihmal etmeyiniz.(Fren, balata, çalışmayan silecek, korna, cam ısıtıcısı, kırık ayna, sinyaller vb.)

19.  Araç kullanırken cep telefonu ile konuşmayın

Önümüzdeki günlerde kutlanacak olan Ramazan Bayramı tatili süresince, insanlarımızın huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirmelerini sağlamak amacıyla, her zaman alınan ve uygulanan trafik tedbirlerine ek olarak karayollarında aşağıda belirtilen tedbirler görev, yetki ve sorumluluğu bulunan bütün kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve koordinasyon içerisinde planlanıp uygulanacaktır.

--------------------------reklam----------------------------

--------------------------reklam----------------------------

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız