KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Gökçeahmet Köyü Karantina Altında

Gökçeahmet Köyü Karantina Altında

13 Temmuz 2011 Saat: 13:22
Gökçeahmet Köyü Karantina Altında
Gökçeahmet Köyü Karantina Altında
DAYIOĞLU KASABI

Gökçeahmet Köyünde kuzularda Koyun Keçi Vebası hastalığı teşhis edilmesi üzerine köyde küçükbaş hayvanlar için karantina ve kordon tedbirleri uygulamaya konuldu. Küçükbaş hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı.

 

Gökçeahmet köyündeki bir küçükbaş hayvancılık işletmesinde hastalık ihbarını değerlendiren Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hasta kuzulara Koyun  Keçi Vebası teşhisi konulması nedeniyle Gökçe Ahmet Köyü Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu Resmi Veteriner Hekim Mehmet Akif Şenyürek başkanlığında  köy muhtarı Alaattin Koruca ve azaların katılımı ile toplanarak Gökçeahmet köyüne hayvan giriş ve çıkışının yasaklanmasına, kordon ve karantina tedbirleri uygulanılmasına, köydeki sürülerin hastalığa karşı koruyucu olarak aşılanmalarına karar  vermiştir.

 

Hastalık hakkında açıklama yapan Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Veteriner Hekim Mehmet Akif Şenyürek hastalık çıkan işletme ve köyde idari ve fenni tedbirlerin alındığını, hasalığın insan sağlığı açısından risk oluşturmadığını belirterek hastalığın koyun ve keçilerde, yüksek ateş, sindirim sistemi mukozasında hemoraji, gastroenteritis, ishal ve bronkopneumoni ile seyreden  mortalite ve morbidite oranı yüksek viral bir hastalık olduğunu söyledi.

Şenyürek  ayrıca  belgesiz ve küpesiz hayvanları almamaları konusunda hayvan yetiştiricilerine uyarıda bulunarak, hayvan alım ve satımlarında dikkatli olmalarını istedi.

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız