KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Görülmeye Değer Etkinlik !

Kayalıoğlu Belediyesinin bayramın 1. Gününe denk gelen 30 ağustos zafer bayramını muhteşem bir program ile gerçekleştirdi.

1 Eylül 2011 Saat: 15:10
Görülmeye Değer Etkinlik !
Görülmeye Değer Etkinlik !
DAYIOĞLU KASABI

Gece Kayalıoğlu Belediye Başkanı Mehmet GÖKFİLİZ konuşmasıyla başladı. Başkan ;30 ağustos zaferine kadar geçen süreci anlattıktan sonra tüm halkı ve gençliği mustafa kemalin çizgisinde tekrardan mücadeleye çağırdı. Mustafa kemal’in bize bırakmış olduğu bu vatana sahip çıkılması gerektiğini ve değerlerimizi korumamız gerektiğini  söyleyen mehmet GÖKFİLİZ , programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Gençlerin bu tür faaliyetlerde sürekli bulunmasına ve kendi değerlerine sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak teşekkürlerini sundu.

Sonra kürsüye çıkan kayaklıoğlu belediyesi bilge-ünsal basut gençlik merkezi temsilcisi samet GÖGEN “ öncelikler  buraya gelen herkesin ramazan bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Kayalıoğlu belediyesi bilge-ünsal basut gençlik merkezi olarak sene içerisinde açmış oluğumuz satranç,dikiş-nakış,bağlama ve halk oyunları kurslarımızı başarıyla tamamladık. Sene sonunda ise kayalıoğlu belediyesinin desteğiyle halk oyunları ekibimizi sırbistanda yapılan halk oyunları fetsivaline götürdük. Festivale giderken ise yunanistan, makedonya , macaristan , avusturya , çek cumhuriyeti ve slovakya ülkesinin  başkentlerini ve önemli tarihi kentlerini gezdik. Toplamda 11 gün süren yurt dışı festivalimizi çok iyi bir şekilde tamamladık. Kasabamızı çok iyi bir şekilde temsil ettiğimizi düşünüyoruz. Önümüzdeki yılda açmış oluğumuz kurslarımızı biraz daha genişleterek kayalıoğlu gençleri ve akhisarın gençleri ile büyük bir potonsiyel yakalıyarak gerçekleştirmek istiyoruz. Sene boyunca desteğini eksik etmeyen önce kayalıoğlu belediye başkanı mehmet GÖKFİLİZ’e daha sonra da ailelerimize çok teşekkür ederim. 30 ağustos zafer bayramınızı kutlar iyi akşamlar dilerim” dedi.

Daha sonra değişim tiyatrosu ve kayalıoğlu belediyesi halk oyunları ekibinin , tiyatro ve halk oyunlarından  harmanlanarak hazırladığı “ ben anadoluyum , yedi rengin ülkesi”  adlı gösteriye geçildi. Hazırlanan gösteride kurtuluş savaşında yaşanmış hikayeler tiyatro olarak canlandırıldı ve o hikayenin yöresine uygun halk oyunları gösterileri sunuldu.

Erzurum yöresinden “nene hatun” hikayesi tiyatral olarak sergilendi ardından da erzurum halk oyunları gösterisi yapıldı. İç anadolu bölgesinden “halime çavuş” hikayesi sergilendi ve elazığ ve ankara yöresi halk oyunları oyunları sergilendi.   Ege bölgesinden “gördesli şehit makbule”  hikayesi canlandırıldı , ardından solo zeybek ve harmandalı oyunları sergilendi. Doğu bölgesinden “kara fatma” hikayesi canlandırılarak , diyarbakır yöresi halk oyunları oyunları oynandı.                 Güney doğu bölgesinde “şehit kamil” hikayesi canlandırıldı ve gazi antep halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.   Karadeniz bölgesinden “albay fevzi bey” hikayesi canlandırılarak , artvin halk oyunları oyunları oynandı.

Ben anadoluyum yedi rengin ülkesi adlı eserin tiyatro ve halk oyunları gösterilerinin ardından kayalıoğlu belediye başkanı mehmet GÖKFİLİZ tiyatro eğitmeni Kezban ÇAKMAK , halk oyunları eğitmeni Samet GÖGEN , proje genel kordinatöri Kemalettin PEHLİVAN ve müzik grubu “grup mayıs” şefi Murat KIZILTAŞ’a emeklerinden dolayı çiçeklerini taktim etti. Ardından sahneye çıkan grup mayıs projenin içeriği ve adı gibi yedi bölgeden ayrı hikayeler , yedi bölgeden halk oyunları oyunları varsa bizde yedi bölgeden türküler ile varız dedi. Yaklaşık 10 türkü çalan ve söyleyen grup mayıs’a kayalıoğlu belediyesi başkanı ve meclis üyeleri ,kayalıoğlu belediyesi halk oyunları ekibi kayalıoğlu halkı ve değişim tiyarosu oyuncıları oyunuyarak eşlik etti. Saat 21.00 de başlayan program 23.30 da grup mayısın performansı ile sona erdi.

Ayrıca gösteriyi hazırlayan eğitmenler ve öğrenciler hazırladıkları projeyi akhisarın her yerinde sergilemek istediklerini beyan ettiler.













































































Haber & Reklamlarınız için : 0236 412 79 22

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız