KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Sağlık

Hanpaşa İ.Ö. Okulundan Sosyal Sorumluluk Projesi

Hanpaşa’da “Bir Ceviz Bir Umut” projesi kapsamında ceviz bahçeleri oluşturuldu.

8 Haziran 2011 Saat: 11:29
Hanpaşa İ.Ö. Okulundan Sosyal Sorumluluk Projesi
Hanpaşa İ.Ö. Okulundan Sosyal Sorumluluk Projesi
DAYIOĞLU KASABI

Hanpaşa’da “Bir Ceviz Bir Umut” projesi kapsamında ceviz bahçeleri oluşturuldu. Hanpaşa’da yaşamını sürdüren köy halkına alternatif geçim kaynağı sunmak amacıyla tasarlanan bu projenin mimarları ise Hanpaşa İlköğretim Okulu idareci ve öğretmenleri oldu.

Okul müdürü Şahin Ak projeyi anlatırken şunları söyledi; “2010-2011 eğitim-öğretim yılı başında öğrencilerimizin yaşadıkları yerleri görüp, onların içinde bulundukları ortamları tespit edebilmek için idare ve öğretmenler olarak ev ziyaretleri gerçekleştirdik. Yapılan bu ziyaretler sonucunda velilerimizin ekonomik gelir düzeylerinin çok düşük olduğu ve bu durumunun öğrencilerimizin başarı durumlarına olumsuz yansıdığını gördük. Yapmış olduğumuz öğretmenler kurulu toplantısında, mevcut geçim kaynağı olan tütün yetiştiriciliği dışında neler yapılabileceğini görüştük. Sonunda Hanpaşa köyünün fiziki ve coğrafi koşullarını değerlendirme çalışmasına başladık.

İlçe Tarım Müdürlüğü ile işbirliğine gidilerek yaptığımız araştırmalar sonucunda bölgede en iyi verim alınabilecek ürünün ceviz olduğu sonucuna vardık. Tüm bu çalışmaların ardından köy muhtarlığı ile işbirliği yapılarak köy tüzel kişiliğine ait 15 dönümlük arazinin okul aile birliğine bırakılmasını sağladık. Bu arazinin bahçeye dönüştürülebilmesi için sivil toplum örgütleri ve köy halkı ile elbirliği ile çalıştık. Türkiye genelinde yaptığımız ceviz fidanı araştırmaları sonucu, en kısa sürede, en iyi verim alınan ve maliyeti en uygun ceviz fidanlarını bulduk. Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bulduğumuz ceviz fidanlarını almak üzere velilerimizle birlikte yola çıktık. Bin 500 adet ceviz fidanından 225 tanesi okul aile birliği bahçesine, diğerleri ise velilerimizin kendi adlarına oluşturacakları bahçelere ekilmek üzere alındı. Mayıs sonu itibariyle bu bahçelerin oluşturulması tamamlandı. Yapılan bu çalışmanın Hanpaşa köyünde bir reform etkisi yaratıp, bundan 3-4 yıl sonra sonuçlarını vereceğine inanıyoruz. Tabiki en önemlisi maddi anlamdaki yükselişin de çocuklarımızın ders başarılarına yansıyacak olmasıdır. Son olarak; biz Hanpaşa İlköğretim Okulu idareci ve öğretmenleri ‘‘yeşeren fidanlarla birlikte çocuklarımızın geleceği de yeşerecektir’’ diyoruz.

 


















 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız