KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Has Parti den 28 Şubat Basın Açıklaması

Has Parti den 28 Şubat Basın Açıklaması

28 Şubat 2012 Saat: 13:14
Has Parti den 28 Şubat Basın Açıklaması
Has Parti den 28 Şubat Basın Açıklaması
DAYIOĞLU KASABI


 

Has Parti Akhisar ilçe Teşkilatı, İlçe Binasında 28 Şubat Darbe girişimi ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen Basın açıklamasına, İlçe Başkanı Ali Dursun, İl Yöneticisi Sabri Kalender, Yönetim Kurulu üyeleri Ali Kızıl, Selami Yalçın, Halil Erkan, Önder Kenez ve Ali Şener katıldı.

 

İlçe Başkanı Ali Dursun’ un okuduğu Basın açıklamasının tam metni;

 

Basınımızın Değerli mensupları ve kıymetli Akhisarlılar;

Tarih 28 Şubat 2007yi gösterirken Seçilmiş Hükümete karşı Boyalı basın, bağımsız yargının önde gelenleri, YÖK, bir kısım asker linç kampanyasına giriştiler.

 

O gün Genel Kurmay, irticai faaliyetleri desteklediğini iddia ettiği firmalara ambargo koydu.

 

Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay Başkan ve üyeleri genel kurmay başkanlığına çağrılarak kendilerini irtica konusunda birifing verildi.

 

  • 18 Haziranda Necmettin Erbakan Başbakanlıktan istifa etti. İstifasının nedeninin Başbakanlığı Tansu Çillere devretmek olduğunu belirtti.
  • 19 Haziranda Cumhur Başkanı Süleyman Demirel, Hükümet Kurma görevini o sırada Arkasında TBMM çoğunluğu olan DYP Lideri Tansu Çillere vermeyip bütün teamülleri ve sayısal üstünlüğü yok sayarak ANAP Genel başkanı Mesut Yılmaz’a verdi.
  • 30 Haziranda Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit ve Hüsamettin Özkan ile birlikte ANASOL-D Hükümetini kurdu.

 

O gün demokrasi Havarisi Kurum ve kuruluşlar ne oluyor demedi. Aksine Basının büyük kısmı başta olmak üzere 5 büyük sivil toplum kuruluşu,

(Türk-İş, DİSK, TESK, TİSK, TOBB basında ‘BEŞLİ ÇETE’ diye tanımlananlar) ve gazeteciler oyunun gönüllü parçası oldular. MGK’da oyunlarını icra ettiler.

 

O Gün deniz Kuvvetleri Komutanı olan Oramiral Güven Erkaya ‘İRTİCA, PKK’dan Daha Tehlikeli’ ifadesini kullandı. Bugün Neyin daha Tehlikeli Olduğu Herhalde görülüyordur.

 

Bu Ülke’nin Mütedeyyin insanlarını düşman olarak gösterdiler. PKK ile eşdeğer hatta daha öncelikli tehdit olarak gördüler ve göstermeye çalıştılar. 28 Şubat Darbe Girişiminin Türkiye’nin Sadece Siyasetine değil, Sosyolojisi ve toplum yapısına da müdahaledir.

 

Türkiye deki bütün dernek, Vakıf, Sendika, Üniversitelerdeki Öğretim Üyeleri, Özel ve Kamuya ait bütün yurtlar, Valiler, Kaymakamlar, Daire Başkanları, İl Genel Meclisi, Belediye Meclis Üyeleri, Partilerin İl ve İlçe Yöneticileri, TV’lerin ve Radyoların Yöneticileri fişlediler. Hatta işi o kadar ileriye götürdüler ki o dönemde Köfteciler bile fişlendi.

 

Türkiye de meydana gelen darbeler arasında, sonucu en kuvvetli olanı 28 Şubat Post Modern Darbesidir. 28 Şubattaki amaç, Anadolu’nun toplumsal hareketlerini engellemekti. O Gün Anadolu esnafı kendi Öz imkanlarını kullanarak Bankalara pek bulaşmadan yatırım için hamle üzerine hamle yapıyordu. Verilmek istenen mesaj, Halkın, Üst tabakalara çıkmasını engellemekti. İkincisi ise, İmam hatip liselerine tavsiye etmektir.

 

Darbe denemelerinin karanlık örtüsünün açılması gerekir. Açılmazsa karanlık odalar tekrar iktidar olur. Bunun sorumluluğu İktidardadır. 12 Eylül Anayasası yürürlükte olduğu sürece HSYK ve YÖK durduğu müddetçe, Milletin egemenliğinden bahsedilemez. MGK Anayasa da durduğu sürece, güçlüler iktidara gelebilir. Türkiye’de Yeni bir demokrasi atılımına ihtiyaç vardı. HAS Partinin derdi Kadro değil, sistemi daha demokratik hale getirmektir. 28 Şubat süresinde 50 Milyar Dolar birilerinin Rant Hanesine yazılırken, Pek çok siyasi ve sosyal sorunla birlikte Türkiye’nin zarar hanesine yazılmıştır.

 

Bunun Ülke Gençlerimizin geleceği çalınmıştır.

 

Has Parti, Bundan sonra böyle durumlarla karşımlasın diye, mutlaka 28 şubat Post modern darbesini yapanların, yargı önünde hesap vermesi için Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç Tarafından 16 Ocak 2012 de, 28 Şubat sürecinde suç işleyenlerle ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur. Yaklaşık 1600 sayfadan oluşan 2 adet CD yi Ankara Cumhuriyet Baş Savc-ılığına vermiştir. Ayrıca Has Parti olarak, bu olaylara tepkimizi ortaya koymak ve kamuoyu oluşturmak adına 28 Şubat Salı saat 13:00 ‘de Sincan’da Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş, Partilerle beraber, Tankların geçtiği Güzergahta yürüyecektir.

 

Onun için Diyoruz ki “ TANKIN SESİ DEĞİL HALKIN SESİ” , “ TANKIN YÜRÜYÜŞÜ DEĞİL HALKIN YÜRÜYÜŞÜ”

 

Ali Dursun ( Has Parti Akhisar İlçe Başkanı).

-----

-----







 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız