KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Hemşireler Günü Kutlandı!

Hemşireler Günü Kutlandı!

11 Mayıs 2012 Saat: 16:47
Hemşireler Günü Kutlandı!
Hemşireler Günü Kutlandı!
DAYIOĞLU KASABI

 

12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Günü, saat 10.30’da Akhisar Devlet Hastanesi ve Devlet Hastanesi Mustafa Kirazoğlu Sağlık Kompleksinde kutlandı. İlk kutlama Akhisar Devlet Hastanesi Başhekimlik makamında Başhekim Op. Dr. Erol Karaca, Başhekim yardımcıları Erdoğan Arslan, Fatma Yörük, Lale Gezer, Başhemşire Ayşe Yaşar, Hastane Müdürü Sultan Taşkıran, Müdür yardımcısı Ümit Eraslan ile birlikte polikliniklerde görev yapan hemşirelerin gününü kutladılar çiçek ve şeker dağıttılar.

 

12-18 Mayıs Hemşireler Günü nedeniyle açıklama yapan Akhisar Devlet Hastanesi, Devlet Hastanesi Mustafa Kirazoğlu Sağlık Kompleksi Başhekimi Op. Dr. Erol Karaca;” Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında Hemşireler Haftası kutlanmaktadır. Modern hemşireliğin kurucusu Florince Nightingale’in doğum tarihine denk gelen 12 Mayıs, ülkemizde 1964 yılından beri Hemşireler Günü olarak kabul edilmiştir.


Hastalarımıza kaliteli bir sağlık hizmeti sunulmasının temelinde çok yönlü etkin iletişim yer almaktadır. Sağlık hizmeti sunanlar arasında hastalar, hasta yakınları ve sağlık ekibinin üyeleri ile en fazla iletişim halinde olan hemşirelerimizdir. Dolayısıyla hemşireler sağlıkta, sağlıklı iletişimin temel taşlarındandır. Bilindiği gibi son günlerde ülke genelinde sağlık çalışanlarına yönelik sözel ya da fiziksel saldırılar sıklıkla basında yer almaktadır. Sağlık hizmeti sunanların tek amacı, hastalarını iyileştirmek, sağlıklarına kavuşturmaktır. Sağlık hizmeti alanların yani hasta ve hasta yakınlarının bu temel ilkeye inanmaları, bu doğrultuda hareket etmeleri çok önemlidir. Unutulmamalıdır ki, acil olsun ya da olmasın sağlık sorunlarımız olduğunda bize yardım elini uzatacak yine sağlık çalışanları olacaktır. Bu nedenle hak ararken medeni kurallar ve hukuk ilkeleri çerçevesinde davranılması gerekmektedir. “Şifa veren ele vefa” diyerek bugüne kadar hastanemizde böyle bir olay yaşanmadığı için bundan sonra da yaşanmaması dileğiyle tüm hastalara, hasta yakınlarına ve sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Sağlıkta iletişim, sağlıklı iletişim ilkesiyle tüm hemşirelerimizin Hemşireler Gününü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim” dedi.

 

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız