KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Asayiş

Herkes O Müdürü konuşuyor!

Herkes O Müdürü konuşuyor!

1 Temmuz 2014 Saat: 11:48
Herkes O Müdürü konuşuyor!
Herkes O Müdürü konuşuyor!
DAYIOĞLU KASABI

Manisa`da trafikten asayişe pek çok konuda yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini belirten Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren özel açıklamalarda bulundu.

Emniyet Müdürü Erhan Alkaya'nın merkeze çekilmesinin ardından Osmaniye Emniyet Müdürlüğü görevinden Manisa Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Tayfur Erdal Ceren, göreve oldukça hızlı başladı.  Motorsiklet kontrolleri ile tüm Manisa'nın dikkatini çeken Ceren, Manisa için yapılması gereken çok şey olduğunu belirtti. 
Görevi başlar başlamaz operasyonlara da başlayan Tayfur Erdal Ceren'in bu hızı ve düzenlediği kontroller ile Manisa'da adeta kırmızı alarm verildi. Manisalıların şaşkınlıkla izlediği bu hızlı çalışmalar ile Müdür Ceren kısa sürede ilgi odağı oldu. Herkesin konuştuğu Müdür Ceren, sırada farklı uygulama ve operasyonların bulunduğunu kaydetti. 

ANNELER TEŞEKKÜR EDİYOR
Manisa Emniyet Müdürü Ceren, "Motorsiklet kontrolleri ile başladık. Ramazan boyunca bu uygulamaları çok sık yapmayacağız. Ancak Manisa'da motor ehliyeti olmayan sürücüleri bir kenara bırakın, plakasız o kadar çok motorsiklet ile karşılaştık ki. Biz bile bu işe hayret ettik. Bizim için ikinci sırada modifiye araçlar geliyordu. Böylece modifiye araç kontrollerine yöneldik.  Bu uygulamaların ardından bize gelen çok sayıda anneden teşekkür ve tebrik aldık. Çocuklarının olası bir kaza geçirmesinden korkan anneler, bize gelerek bu uygulamalar için teşekkür etti" dedi.

UYUŞTURUCU OPERASYONLARI BAŞLIYOR!
Ceren, "Osmaniye Emniyet Müdürü olarak göreve başladığımda şehirde uyuşturucu kullanımının çok fazla olmadığı bilgisi verilmişti. İlk operasyonumuzda 60 kilo esrar ele geçirmiştik. Beş yıl boyunca Osmaniye'de çok büyük operasyonlar yaptık. Derinlemesine indiğimizde sandığımızdan çok daha büyük sonuçlarla karşılaştık. Son yaptığımız operasyonlarda bir seferde 5 ton 6 ton uyuşturucu ele geçirdik. Manisa'da da bu yönde bir takım eksikler gördüm. Osmaniye'de uyuşturucu kaçakçılarına karşı sergilediğimiz duruşu Manisa'da da sürdüreceğiz. Şu an tepeden baktığımızda görünen uyuşturucu kullanım oranı ile işin içine derinlemesine indiğimizde karşılaşacağımız durum eminim çok farklı olacak" dedi.

TİNERCİ ÇOCUKLARI TEK TEK TANIMAM LAZIM
Manisa'da uyuşturucu kullanım oranının gençler arasında oldukça yaygınlaşmış olduğuna değinen Emniyet Müdürü Ceren, "Uyuşturucu kullanımı aşırı derecede fazla. Ancak Manisa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube'sinin çalışmalarını istediğim boyutta değil.  Esas olarak bu konuya eğileceğiz. İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü yapmış birisi olarak Manisa'da bu konuda yapılması gereken pekçok şeyin eksik göründüğünü söyleyebiliriz.  Ancak uyuşturucu ve diğer suçlarda polise gelene kadar, birçok kurumun yapması gereken çok iş var. Sağlıktan, eğitime her kuruma görev düşüyor. STK'ların, işadamları ve gönüllü vatandaşların destekleriyle çocukları uyuşturucu alışkanlığından uzak tutacak aktiviteler yapılması için çalışacağız. Hangi mekanlarda toplanıp uyuşturucu alıyorlar, hangi inşaatlarda kalıyorlar? Pek çok tinerci çocuk var. Benim bunların hepsini bilmem, envanterini oluşturmam lazım" dedi.

PARK YERİ SORUNU ÖNCELİKLİ HEDEF
Manisa'da uyuşturucu kullanımı ile igili çalışmalarla beraber otopark ve park yeri sorununun da öncelikli geldiğini hatırlatan Müdür Ceren, "Manisa'da yaptığımız incelemelerin ardından aşırı derecede ilerlemiş bir park yeri sorunu yaşandığını tespit ettik. İlk  uygulamalarınız ve çözülmesi gereken problemler arasında bu sorun bulunuyor. Yakın zamanda bu yönde uygulamalara ve operasyonlara başlayacağız.  Elbette otopark ve park yeri sorunu öncelikli olarak belediyenin çözmesi gereken bir problem olsa da, bize de önemli görevler düşüyor. Manisa'da tek yön  uygulamalarına da el atacağız. Bu konuda Valilik, Belediye başta olmak üzere şehircilik uzmanlarının bir araya geleceği komisyonlar kurarak bu sorunu çözmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

VALİ BEY İLE ÇALIŞMA PRENSİPLERİMİZ UYUYOR
Manisa'ya yeni atanan Vali Erdoğan Bektaş ile aynı zamanda Manisa'ya atanan Ceren, Vali Bektaş ile görev ve sorumluluk anlayışlarının birbirine çok yakın olduğunu ifade etti. Ceren, "Vali Bey duruşuyla ve çalışma prensipleriyle, benim görev anlayışımı tamamlıyor. Görev bilinci açısından aynı kafa yapısına sahibiz. Erdoğan Bektaş gibi değerli bir devlet adamıyla aynı dönemde görev yapma şansı yakalamış olmaktan ötürü kendimi çok şanslı hissediyorum. Yaptığımız operasyonları destekliyor ve projelerimize destek veriyor" dedi.

BİR İŞİ YA TAM YAPACAKSIN YA HİÇ YAPMAYACAKSIN!
Göreve başlar başlamaz adeta rüzgar estiren Manisa Emniyet Müdür Ceren, "Manisa bu tür hızlı uygulamaları alışkın olmasa gerek ki, yaptıklarımız birden bire çok dikkat çekti.  Bir işi ya tam yapacaksın ya hiç yapmayacaksın. Görev hayatım süresince önemli ve merkezi operasyonlar yönettim. Görev anlayışım bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da değişmeyecektir. Manisa ile elele verip suçlulara göz açtırmayacağız" dedi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız