KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

İlkokul Mezunlarına Müjdeli Haber

İlkokul Mezunlarına Müjdeli Haber

14 Temmuz 2012 Saat: 15:25
İlkokul Mezunlarına Müjdeli Haber
İlkokul Mezunlarına Müjdeli Haber
DAYIOĞLU KASABI

Bu yasanın ilkokul mezunlarına ciddi bir mağduriyet yaşattığını belirten Sıkı, bu nedenle yapılan düzenlemelerde 12 Temmuz 2012 tarihi itibariyle yapılan yeni bir kanuni düzenlemeyle yasağın başlamasından yaklaşık bir yıl sonra ilkokul mezunlarının yeniden sürücü belgesi almalarının önü açıldığını ifade etti.
Sıkı konuya ilişkin açıklamasının devamında şunları söyledi; “Bilindiği gibi 05 Temmuz 2011 tarihinden bu yana ülkemizde ilkokul mezunu olan kişilerin sürücü belgesi almaları kanun yolu ile engellenmişti. Yasağın yürürlüğe girmesi ile birlikte ilkokul mezunu olduğu halde sürücü belgesi olmayan veya mevcut sürücü belgesi haricinde yeni bir sürücü belgesi türü almak isteyen vatandaşlarımız ciddi bir mağduriyet yaşamaktaydılar. Ve nihayet yasağın başlamasından yaklaşık bir yıl sonra yeniden yapılan bir kanuni düzenleme ile ilkokul mezunlarının yeniden sürücü belgesi almalarının önü açılmıştır.
12 Temmuz 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6353 sayılı Kanunun 14. maddesine istinaden bundan böyle her hangi bir kısıtlama veya süre şartı getirilmeden, ilkokul düzeyinde eğitim aldığını belgeleyen herkes istediği tür sürücü belgesini almak üzere müracaata bulunabilecektir.
Ancak maalesef; her konuda olduğu gibi sürücü belgeleri ile ilgilide zaman zaman aslı astarı olmayan, gerçekte olmayıp varmış gibi gösterilen, bu şekilde insanların zihnini bulandırarak onları kandırma suretiyle rant elde etmeyi amaçlayan bir takım kişilerin ortaya attığı, asılsız haberler ile bilgi kirliliği yaratılmaktadır. Bu asılsız haberlerin başında “stajyer sürücülük” gelmektedir. Çok uzun zamandır, ilk defa sürücü belgesi alacak olan kişilere geçici ehliyet verileceği, yanında bir başka kişi olmadan bu kişilerin araç kullanamayacağı, bu yönde bir uygulamaya çok kısa zaman içinde geçileceği, kişilerin bu uygulama başlamadan önce mutlaka sürücü belgesi almaları gerektiği söylenmektedir. Yine son zamanlarda; otomatik araç kullanacaklar için B1 sınıfı adı altında yeni bir sürücü belgesi sınıfının verilmeye başlanacağı yönünde de hiçbir yasal çalışma yoktur.
Öte yandan, yine son günlerde dilden dile dolaşan ehliyet sınavlarının zorlaşacağı yönündeki haberlerin de gerçeği şudur; Milli Eğitim Bakanlığının, ehliyet sınavlarını özelleştirerek, her türlü donanıma sahip, kendine ait özel bir sınav yeri, sınav araçları, sınav yapıcı personelleri bulunan bir kuruluşa sınavları devretme yönünde bir düşüncesi gündeme gelmiştir. Bu konu ile ilgili TÜV ile görüşmeler yapıldığı da bilinmektedir. Ancak, henüz fikir aşamasında olan bu düşüncenin bugünden yarına hayata geçirilebileceği tarafımızca pek mümkün görülmemektedir.
Bu anlamda; Manisa ve İlçeleri Özel Sürücü Kursları Derneği olarak, ilkokul mezunu vatandaşlarımızın yeniden sürücü belgesi alabilmeleri ile ilgili yapılan yeni düzenlemenin hayırlı olmasını diler, henüz yasalaşmamış olan fikirlerin bir düşünceden ibaret olduğu gerçeğini hatırlatarak tüm Manisalı hemşehrilerimize saygılarımızı sunarız."

---------------------------reklam--------------------------

---------------------------reklam--------------------------

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız