KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Asayiş

Kaçak alkol operasyonu

Manisa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ile Akhisar ve Turgutlu İlçe Jandarma Komutanlıkları tarafından yürütülen titiz istihbari çalışmaların ardından düzenlenen operasyonlarla, bölgede kaçak alkol üretimi

12 Kasım 2023 Saat: 18:09
Kaçak alkol operasyonu
Kaçak alkol operasyonu
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Kaçak alkol operasyonu
Haber Merkezi

Manisa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ile Akhisar ve Turgutlu İlçe Jandarma Komutanlıkları tarafından yürütülen titiz istihbari çalışmaların ardından düzenlenen operasyonlarla, bölgede kaçak alkol üretimi ve dağıtımına büyük bir darbe vuruldu. Jandarma ekipleri, 14 farklı adrese eş zamanlı baskınlar düzenleyerek geniş çaplı bir kaçakçılık ağını ortaya çıkardı.

Yapılan aramalarda, piyasa değeri yüksek miktarlarda kaçak alkol ele geçirildi. Toplamda 6230 litre kaçak alkol, 1200 litre el yapımı şarap, 60 litre kaçak rakı, 20 litre kaçak viski ve 10 litre etil alkolün yanı sıra, içkilerin aromasını artırmak için kullanılan 2 şişe anason aroma verici madde de jandarma ekiplerinin dikkatinden kaçmadı.

Kaçakçılıkla mücadelede kararlı bir tutum sergileyen güvenlik güçleri, şüphelilere yönelik soruşturmanın derinleştirileceğini ve kaçak alkolün üretiminden dağıtımına kadar olan tüm aşamalarda yer alan kişilere karşı yasal işlemlerin eksiksiz yürütüleceğini belirtti.

Ele geçirilen bu ürünlerin, insan sağlığını ciddi şekilde tehdit edebilecek nitelikte olduğu ve kaçak içki üretimiyle mücadelenin, kamu sağlığını koruma adına büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheli şahıs hakkında '5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet' suçundan adli işlem başlatıldı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan detaylı aramalar sonucunda, kaçak içki üretiminde kullanılan çok sayıda araç ve gereç de ele geçirildi.

Manisa İl Jandarma Komutanlığı, kaçakçılıkla mücadeledeki başarılı operasyonların devam edeceğinin altını çizdi ve vatandaşları bu tür yasadışı faaliyetlere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız