KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Kaldırım Yapıyoruz Diye Ağaçlar Kesiliyor

Kaldırım Yapıyoruz Diye Ağaçlar Kesiliyor

28 Haziran 2012 Saat: 19:48
Kaldırım Yapıyoruz Diye Ağaçlar Kesiliyor
Kaldırım Yapıyoruz Diye Ağaçlar Kesiliyor
DAYIOĞLU KASABI


Kaldırım Yapıyoruz Diye Ağaçlar Kesiliyor

Mahalle Sakinleri İsyanlarda

AKHİSAR : ( MHA) Emrah DÜZTAŞ

Akhisar’da yollara taş döşeyen ve kaldırımları tekrar düzenleyen Nimtaş firması kaldırımlardaki çınar ve ıhlamur ağacı dışındaki tüm ağaçları köklüyor. Ulu Camii Mahallesi 379 sokak sakinleri sabah iş makinelerinin evlerinin önünde zeytin ve dut ağaçlarını kırılıp köklerinden söküldüğünü görünce şoke oldular. Ağaçları kıran ve sökenler, “Biz firmanın adamlarıyız. Belediye Fen işlerinden aldığımız talimatla yapıyoruz. Sadece çınar ve ıhlamur ağaçlarına dokunmayacağız.” Dediler. Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Ziraat Mühendisi Ferhan Aşkın, “Firmanın iş güzarlığı. Biz onlara çok yaşlı içi  boşalmış ağaçlar için talimat verdik. Birde  tehlike arz eden yeni ağaçları da kökleri ile birlikte taşımalarını  ve Hüsnü Kahraman Kültür Parkına dikilmesini istedik.” Dedi.

Ulu Camii Mahallesi 379 sokak adeta bomba düşmüş gibiydi. 20 yıldır  aynı sokakta oturan  Emine Kocabodur (59) “Bu kökünden sökülen  dut ağacı  benden bile büyüktür. Hiç acımadan büyük kepçe ile kökünden söktüler. Hiç mi vicdanları sızlamadı. Biz bahçelerimizi yeşillendirip ağaç dikerken evlerimizi yaparken önlerine de değişik ağaçlar dikiyoruz. Gördüğünüz gibi  sokağımız bir bomba düşmüş gibi.” dedi. Kendisinin zeytinci olduğunu iki katlı evini yaparken önce kaldırıma  zeytin ağacı diktiğini söyleyen  Niyazi Sevgen (55) üzeri zeytin taneleri olduğu halde  kepçe ile kırılan ağacın  bir metrelik bölümünü göstererek, “ Bizlere büyüklerimiz “Yeşil Akhisar” diyerek ağaç sevgisi aşıladılar. Bende evimi yaparken  temeller atılmadan  mühendislere sorarak  kaldırıma zeytin ağaçları diktim. Bu sabah kahvaltı yaparken iş makinelerinin gürültüsü ile sokağa çıktım evimin önündeki, karşı kaldırımdaki zeytin ağaçları, 50 yıllık dut ağaçları köklenmiş. Buna gönlümüz razı değil. Herkes bir fidan diksin diye TEMA  Vakfı başta olmak üzere gönüllü kuruluşlar çaba sar ederken bu görüntüler bizleri kahrediyor. Biz kaldırımlar yapıldıktan sonra ağaç dikeceğiz diyorlar,  kaç senede büyür bu ağaçlar. Çok yazık” dedi. Komşuları Sadem  amcalarının  ilk defa bu yıl ürün veren, köklenen zeytin ağacından bir dalı gösteren   lise talebesi Ezgi“Sadem  amca adeta ağlayarak , “Bunlarda hiç mi vicdan yok. Günah değimli bu ağaçlara” diyerek evinden çıktı gitti diye anlattı.

Nimtaş firmasında çalıştığını ismini açıklamayan bir kişi, “Bize amirlerimiz çınar ve ıhlamur ağacı dışındaki kaldırımlardaki ağaçların hepsinin kesmemiz ve köklememiz söylendi. Amirlerimize de  Belediye Fen İşleri bu talimatları vermiş. Biz verilen görevi  uyguluyoruz.” Dedi.     

Ağaçların kesilmesini ve köklenmesini  sorduğumuz  Belediye başkanı Salih Hızlı, bilgi sahibi olmadığını söyledi. Park ve Bahçeler Müdürü  Ziraat Mühendisi Ferhan Özcan, “Biz Fen  işleri müdürü Orhan Yıldırım ile firmaya, kaldırımların amaçlarına uygun kullanılması için, yaşlı, çirkin görüntü arz eden ağaçların kesilmesini, bunun dışında tehlike arz eden genç ağaçlarında kökleri ile titiz bir şekilde çıkarılarak Hüsnü Kahraman Kültür Parkına dikilmelerin talimatı verildi. Arkadaşlar işgüzarlık yapmış. Kaldırımları çabuk bitirmek ve zorlukla karşılaşmamak için yapıldığını tahmin ediyorum. Daha titiz davranmalarını isteyeceğiz. Kesilmesi ve kaldırılması gerek ağaçları biz tespit edip bildireceğiz bundan sonra. Semt sakinlerinden  çok az sayıda da olsa bu durum karşısında özür diliyoruz.”  dedi.




 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız