KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

KAR GELİYOR, DON UYARISI!

KAR GELİYOR, DON UYARISI!

7 Ocak 2013 Saat: 11:49
KAR GELİYOR, DON UYARISI!
KAR GELİYOR, DON UYARISI!
DAYIOĞLU KASABI

Spil dağı beyaza büründü. Salı günü Manisa’da kar yağışı bekleniyor. Marmara, Ege, Batı Karadeniz kıyıları ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, İç Anadolu'nun doğusu ile Bolu, Karabük, Tokat, Adıyaman, Erzurum, Ağrı ve Kars çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur şeklinde olacak.
Hava sıcaklığının Marmara ile kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.
Rüzgarın genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta, Marmara, Kıyı Ege, Doğu Karadeniz ve Batı Akdeniz'de kuvvetli (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Ülkenin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların; Marmara' nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, İç Anadolu'nun doğusu ile Bolu, Karabük, Erzurum, Ağrı, Kars ve Tokat çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar, Adıyaman ile Trabzon, Rize ve Giresun çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI-
Marmara, Ege, Batı Karadeniz kıyıları ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:
İSTANBUL: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması, rüzgarın akşam saatlerinden sonra kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esmesi bekleniyor. (3)
ANKARA: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı ve hafif kar yağışlı geçecek. İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (1)
MANİSA: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor. (7)
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (12)
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu (13)
SAMSUN: Çok bulutlu ve yağmurlu, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu (5)
VAN: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (5)
ERZURUM: Çok bulutlu, il genelinde kuvvetli ve yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı (-1)
DİYARBAKIR: Çok bulutlu aralıklı yağmur, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu (6)
BÖLGELERDE HAVA DURUMU
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:
MARMARA: Çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova ve Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; akşam saatlerinden sonra kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esmesi bekleniyor. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
EGE: Yarın Manisa’da kar yağışı bekleniyor. Spil dağı bugünden beyaza büründü. Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; akşam saatlerinden sonra kıyılarında kuvvetli (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, Isparta ile öğle saatlerinden sonra Kahramanmaraş çevrelerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde kıyılarında kuvvetli olarak(40-60 km/s) esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Göller Yöresi ile bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar bölgenin doğusunda (Sivas, Kayseri, Yozgat, Niğde ve Nevşehir) kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçecek. Yağışların; Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olmak üzere kıyılarda yağmur iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve yarın sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; güney ve batısı ile Erzurum, Ağrı ve Kars çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur, yüksekleri ile zamanla kuzey kesimlerinin karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız