KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Kıblenin Yanlış Olduğu 80 Yıl Sonra Farkedildi, Cemaat İnanamadı..

Kıblenin Yanlış Olduğu 80 Yıl Sonra Farkedildi, Cemaat İnanamadı..

27 Nisan 2012 Saat: 21:33
Kıblenin Yanlış Olduğu 80 Yıl Sonra Farkedildi, Cemaat İnanamadı..
Kıblenin Yanlış Olduğu 80 Yıl Sonra Farkedildi, Cemaat İnanamadı..
DAYIOĞLU KASABI


Muradiye’de müftülükten gelen bir haber, cemaati hayrete düşürdü. 1932 yılında yapılan caminin kıblesinin 55 derece yanlış olduğu farkedildi. Yetkililerin duruma müdahalesi ile halıların üzerine çekilen şerit ile yanlışlık şimdilik giderildi ancak yinede cemaatin kafasında soru işaretleri kaldı.

 

Kılınan Namazlarımız Ne Olacak ?

 

Belde cemaati bunca yıldır kıldıkları namazı hep yanlış yöne kıldıklarını ve bu vebalin kimin olduğunu sorarak sonunda da önemli olan niyettir dediler. Yanlızca camide namaz kılan cemaatin değil çevredeki evlerinde namazda camiden esinlenerek kıbleyi belirlediklerini de ifade ettiler.

 

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, yaptıkları iki incelemede kıblenin hatalı olduğunu tespit ettiklerini, gerekli düzenlemeyi yaptıklarını belirterek şunları söyledi: "Kıble ölçümlerinde 45 derece sağa veya sola tolerans olabiliyor, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun değerlendirmesi de bu yönde. Yaptığımız incelemede hatanın 55 derece olduğunu saptadık. Biz kıble yönüne şeridi çektik ki cemaat, namazını bu yönde kılabilsin, cemaate gereken açıklamaları yaptık."

 

Cemaatin tamamını ikna etmenin mümkün olmadığını anlatan  Cihan, sözlerine şöyle devam etti: "Geçmiş ibadetlere yönelik herhangi bir endişe olmamalı, bunlar kasten yapılmış şeyler değil. Cami yıkılıp tekrar yapılsın diyenler var. Camiyi yıkıp tekrar inşa etmek başlı başına bir problem. Halıları çizgileri çektiğimiz yöne doğru serip, mihrabın olduğu yere de kürsüyü koyarsak bu istikamette hareket edersek problemi aşmış oluruz."

 

Yapılan düzeltmenin diğer camiler için emsal teşkil edip etmeyeceği sorusuna da yanıt veren Cihan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok ciddi manada endişe ettiğimiz bir yer varsa onun üzerinde dururuz. Bütün camilerin kıblelerinin sorgulanmasına gerek yok. O zaman her alanda sağlıklı bir hizmet üretemezsiniz. Herkes gelir bir şey söyler, bütün gelişmelere şüpheyle bakar. Kaos oluşur, bunun vebalini de hiçbirimiz kaldıramayız. Ömrümüzü kusur arayarak geçirmeyelim."

-----

------

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız