KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Köy Muhtarlarına Bilgilendirme Toplantısı

Köy Muhtarlarına Bilgilendirme Toplantısı

29 Aralık 2011 Saat: 20:55
Köy Muhtarlarına Bilgilendirme Toplantısı
Köy Muhtarlarına Bilgilendirme Toplantısı
DAYIOĞLU KASABI

İlçemiz köy muhtarlarına yönelik olarak düzenlenen "hayvan nakillerinde yeni uygulamalar" konulu toplantı Ziraat Odası toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek ve köy muhtarları katıldı.

 

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek, hayvan nakilleri ile ilgili olarak, canlı hayvan ve hayvansal ürünler nakil yönetmeliğinin yayınlanması ile menşe şahadetnamesinin uygulamadan kalktığını belirterek, muhtarlardan artık menşe şahadetnamesi düzenlememelerini ve ellerindeki mevcut menşe şahadetnamesi ciltlerini Müdürlüğe iade etmelerini istedi. Yeni düzenleme ile büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan nakillerinin ne şekilde yapılacağı konusunda muhtarlara bilgi veren ve soruları yanıtlayan Mehmet Akif Şenyürek, nakil belgesi ve nakil beyannamelerinin doldurulması hususlarına da değindi.



Şenyürek, ayrıca 20 günlükten büyük sığır cinsi hayvanların küpelenmesi ile ilgili olarak, küpesiz hayvanların 02 Haziran 2011 tarihine kadar cezai işlem uygulanmadan küpeleneceğini belirterek yetiştiricilerin sorumlu oldukları bildirim zorunluluğu ve bildirim süreleri hakkında açıklayıcı bilgiler verdi. Vatandaşların mağdur olmamaları için Muhtarlardan, toplantıda anlatılan hususları köylerinde ilan edilerek duyurmalarını istedi.



Toplantı gündeminin  sonunda  tabii afetlerden zarar gören vatandaşların tarımsal kredi borçlarının ertelenmesine yönelik Bakanlar Kurulu kararı vardı. Borç ertelemesinin uygulanması ve müracaatların nasıl ve ne zaman yapılması gerektiği hususunda muhtarlara bilgiler veren İlçe Müdürü Şenyürek, 2012 yılının ülkemize ve vatandaşlarımıza hayırlar getirmesi temennisiyle tüm muhtarların yeni yılını kutlayarak toplantıyı kapattı.

 

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız