KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Sağlık

Kurbanlık Hayvan Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz‏

Kurbanlık Hayvan Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz‏

3 Ekim 2012 Saat: 10:45
Kurbanlık Hayvan Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz‏
Kurbanlık Hayvan Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz‏
DAYIOĞLU KASABI


Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek Kurban bayramı öncesi kurbanlık alım ve satımında dikkat edilmesi gereken hususları açıkladı.

Kurban edilecek hayvanlardan sığır ve mandaların iki, devenin beş, koyun ve keçilerin bir yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Bunun yanında, 6 ayını tamamlayan kuzuların, bir yaşını doldurmuş gibi gösterişli olması halinde kurban edilebileceğini söyleyen Şenyürek, Kulağında küpesi ve belgesi olmayan

Çok zayıf, gebe, yeni doğum yapmış olan, Yüksek ateşi olan, Çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, Kılları karışık ve mat halde olan, Bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, Salya ve gözde akıntısı bulunan, Pis kokulu ishali olan, Öksürük, nefes darlığı, pis kokulu burun akıntısı olan Çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olan, Yara, şişlik ve ödemi olan, Cinsiyet organları ve memede kötü kokulu akıntısı olan, kurbanlıkların satın alınmaması hususunda vatandaşları uyardı.

Şenyürek, ayrıca İlçemiz dışına götürülecek hayvanlar için İlçe Müdürlüğü resmi veteriner hekimlerinden  veteriner sağlık raporu alınmasının zorunlu olduğunu belirterek , “Veteriner Sağlık Raporu düzenlenmesi için büyükbaş hayvanlar için Şap aşısı, küçükbaş hayvanlar için koyun keçi vebası aşı şartı aranmaktadır. Ayrıca rapor düzenlenecek olan hayvanların küpeli olması, büyükbaş hayvanlar için  güncel kimlik belgesi, küçükbaş hayvanlar için nakil belgesi istenmektedir”.dedi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız