KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Kursiyer Ziyaretleri Devam Ediyor

Kursiyer Ziyaretleri Devam Ediyor

3 Mayıs 2012 Saat: 01:17
Kursiyer Ziyaretleri Devam Ediyor
Kursiyer Ziyaretleri Devam Ediyor
DAYIOĞLU KASABI

 

TOKİ Zeytinkent İlköğretim Okulunda Halk Eğitimi Merkezince Aralık ayında açılan Nakış kursları Akhisar Kaymakamı Kamil Köten'in eşi Gülnaz Köten ve Akhisar Emniyet Müdürünün Abdurrahman Yolcu'nun eşi Dilek Yolcu tarafından ziyaret edildi. Kurs öğretmenleri olan Aysun Balcan ve Ümit Uslu'nun eğitmenliğinde yapılan tüm ürünler ziyaretçiler tarafından çok beğenildi. Gülnaz Köten ve Dilek Yolcu kursiyerler ile teker teker ilgilenerek yaptıkları işler hakkında bilgi edindi. İşlerin devamlılığını  ve bu işlerin üretime dönüştürülüp aile ekonomisine katkı sağlanması dile getirildi. Tüm halkın böyle kurslara katılarak günlük yaşamın monotonluğundan kurtulmaları ve el becerisi kazanmaları istendi.

 

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ufuk Çetinkaya;” TOKİ Zeytinkent İlköğretim Okulu’nun çok amaçlı salonunda altı aydır iki öğretmenimizin kursiyerlerimize verdikleri bilgi ve el emeği becerilerini terinde görmek üzere Kaymakamımızın eşi Gülnaz Hanım ve İlçe Emniyet Müdürümüzün eşi Dilek hanımla beraber ziyaret ettik. Burada da yine kursiyerlerimizin yapmış olduğu işler hakkında Gülnaz Hanım ve Dilek Hanım bilgi aldılar kursiyerlerden ve yapmış oldukları çalışmalar konusunda kendilerini tebrik ettiler. Güzel bir gezi oldu diyerek sözlerini tamamladı.

 

Akhisar Kaymakamı Kamil Köten’in eşi Gülnaz Köten;” Kursiyerlerimiz çok becerikli ve çok güzel işler yapmışlar. Yalnız kursiyerlerimiz burada yaptıklarını Akhisar işi olarak ekonomiye katkıda bulunsunlar. Hanımlar çeyizi bir kere yaparlar. Ama evinde çocuğuna en azından bu işi öğrendiği zaman evde otururken yapabildiği zaman ekonomisine katkıda bulunabilir. Onun için bunun hemen duyurulmasından yanayım. Bazı yerlerde tel kırmayla, iğne oyasıyla ünleniyor ilçelerimiz. Burada sadece zeytin değil hanımlarda el işleriyle ön plana çıkmalarını istiyoruz. Çağlak Festivali aslında güzel bir fırsat. 7 gün açık olacak bir sergi. Hanımlar birkaç sene sadece el emeklerinden fedakârlık yaparak sergilemelidir. Bunu çevre il ve ilçelerine duyurmak ta yerel basın olarak sizlerin görevidir. Ama tanınmak için biraz fedakârlı yapmak gerekiyor. Bunu yaparlarsa 2 sene en fazla 3 sene ondan sonra belki bu kadar bile uzun sürmeyebilir. Ondan sonra her türlü insanlar sırf o festival için alışveriş yapmaya gelsinler isterim. Çünkü çok güzel şeyler yapıyorlar. Bunları nakle döndürsünler isterim, buda ev ekonomisine bir katkıdır” dedi

 

 

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız