KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Manisa Eğitim-Bir-Sen İl Divan Toplantısı

Manisa Eğitim-Bir-Sen İl Divan Toplantısı

27 Şubat 2012 Saat: 21:34
Manisa Eğitim-Bir-Sen İl Divan Toplantısı
Manisa Eğitim-Bir-Sen İl Divan Toplantısı
DAYIOĞLU KASABI

 

Eğitim Bir-Sen Manisa Şubesi İl Divan toplantısı 25.02.2012 Cumartesi günü Manisa Öğretmen evinde yapıldı. Saat 10.00 da kahvaltıyla başlayan toplantıya Manisa Milletvekili Uğur Baydemir, Ak Parti İl Başkanı Murat Baybatur ve Yönetim Kurulu, Eğitim Bir-Sen Yönetim Kurulu ve İlçe Başkanları ile basın mensupları katıldı.

 

Şube Başkanı Mehmet Emin SOFUOĞLU’nun rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı toplantıya Şube Genel Sekreteri İlyas Şen başkanlık etti.

 

Toplantıda öncelikle İlyas Şen bir konuşma yaptı. Şen konuşmasında şunları söyledi:

 

Sayın il başkanım, sayın vekilim, kıymetli dava arkadaşlarım ve değerli basın mensupları, ilçe temsilciler toplantımıza hepiniz hoş geldiniz.

 

Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu, et etkili ve yetkili sendikası eğitim bir sen, ülke genelinde olduğu gibi, yerelde de gerçek sendikacılık yapmakta, özelde eğitim çalışanlarının genelde ülkemizin ve insanımızın sorunlarına dikkat çekerek, çözüm önerileri geliştirip, problemlerin çözümüne katma değer sağlamaktadır.

 

Daha önce Manisa milletvekillerinden Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ’la birlikte olmuştuk. Bugün de Sayın Uğur Aydemir vekilimiz ve il başkanımız bizi kırmayıp bizimle birlikte oldukları için kendilerine camiamız adına hassaten teşekkür ediyorum.

 

Şube başkanımız Sayın Mehmet Emin Sofuoğlu, bugün aramızda değil. Kendisi şu anda rahatsızlığı sebebiyle hastanede bulunmaktadır. Bizimle birlikte olamadığına çok üzüldüğünü belirtip selamlarını ilettiler.

 

Son günlerde meclis gündeminde bulunan toplu sözleşme yasasının bir an önce meclisten çıkarılarak, masaya oturup; bir an önce, eşit işe eşit ücret kapsamında unutulan öğretmen ve öğretim elemanlarının ücretlerinin düzenlenmesi, maaş artışları ve ek ödemeler konularının eğitim çalışanlarının beklentileri doğrultusunda taleplerinin karşılanmasını beklemekteyiz.

 

Ayrıca bugünlerde ülke gündemine düşen 4+4+4 kesintili zorunlu eğitim konusunda Eğitim-Bir-Sen olarak, 4 yıl temel eğitim, 4 yıl ortaöğretime hazırlık ve 4 yıl devam zorunluluğu olmayan ama diploma zorunluluğu olan yaygın, örgün, interaktif olmak üzere çeşitliseçenekleri barındıran esnek bir eğitim modelini savunuyor ve bunu elzem görüyoruz. Mesleki eğitim açısından özellikle ikinci 4 yılda seçmeli dersler havuzunun geniş tutulduğu bir yönlendirme süreci olması, son 4 yılın ise örgün eğitime devam edenler açısından mesleki olgunlaşma şeklinde düzenlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sayın Bakanın bu konudaki girişimlerini takdirle karşıladık, destekliyoruz. Dünyadaki 298 ülkeden sadece El Salvador, Seysel Adaları, Ruanda gibi 20 ülkede bulunan ve 28 Şubat sürecinin ürünü olan kesintisiz eğitim modelinden ülkenin kurtulacağı günü dört gözle bekliyoruz.

 

Ayrıca siyaset kurumunun, özgürlükçü ve sivil anayasayı bir an önce hayata geçirmesi noktasında desteğimiz de talebimiz de devam etmektedir.

 

Ardından Milletvekili Uğur Aydemir bir konuşma yaptı. Aydemir, sendika üyelerimizi selamladıktan sonra davetimizden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Manisa ilinde eğitim-öğretim adına yapmış olduğumuz faaliyetlerden dolayı sendikamız nezdinde tüm eğitim camiasına teşekkür etti.

 

Aydemir, iktidar olarak eğitme önem verdiklerini ve bu bağlamda yeni nesillere şekil veren öğretmenlerimizin değerli olduklarına vurgu yaptı. Bir yandan çağın gereklerine uygun altyapı çalışmaları yaparken bir yandan da öğretmenlerin maddi ve manevi şartlarının iyileştirilmesi için ellerinden gelenin en iyisini şartlar nezdinde yapmaya çalıştıklarını belirtti.

 

Dünya çapında bir çalışma olan “Fatih Projesine”   değinen Aydemir, projenin yalnızca bilgisayar ve akıllı tahtalardan ibaret olmadığını söyledi. Bu projenin donanım, internet, ders kitaplarının elektronik ortama aktarılması, öğretmenlerin otuzar saatlik eğitimden geçirilmesi ve eğitim bilişim ağının kurulması gibi beş önemli ayağı olduğunu anlattı. Çalınma, bozulma , kaybolma ve benzeri durumlara karşı her kuruma %3’lük fazladan bilgisayar gönderileceğini belirtirken, bütün yapılan bu çalışmalara rağmen projenin başarıya ulaşmasında en önemli etkenin öğretmen olduğunu dile getirdi.

 

Vekilimiz Manisa’da da proje ile ilgili çalışmaların en kısa zamanda başlayacağını ve ilk olarak öğretmen eğitimlerinin tamamlanacağını söyledi.

 

Gündemdeki konulardan biri olan dindar nesil yetiştirme konusunda üyelerimize bilgi veren Aydemir, amaçlarının herkesin kendi inançlarını iyi öğrenmesi ve yaşabilmesi olduğunu, insanlara bir takım dini dayatmalarda bulunmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyledi. Çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede de İslam dininin gereklerinin yeni nesillere anlatılmasından daha doğal bir şey olmayacağını dile getirdi.

 

İlçe temsilcilerimizin soruları üzerine; referandumda toplu sözleşme ile ilgili verdikleri sözü yerine getirmek üzere çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Alt yapısı sağlam düzenlemeler yapmak adına kılı kırk yararak çalışıldığını belirten vekil, bu meselenin yalnızca maddi boyutunun olmadığını kişisel haklar ve özgürlükler gibi birçok boyutunun olduğunu bundan dolayı da alt komisyon çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi. Gelecek nesillerin rahatı için şartlar ölçüsünde ücret çalışmalarının yapıldığını, yarınımızı tehlikeye atacak ve bizi ekonomik kriz ortamına sürükleyecek günü kurtarma hesapları olmadığı için şartlar ölçüsünde davranıldığını dile getirdi.

 

Aydemir’in konuşmasının ardından ilçe temsilcilerimiz değerlendirmeler yaptılar. Öğle yemeğinin ardından ilçe temsilcilerimiz ile istişare toplantısı yapıldı.

 

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız