KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
ÖZKAYMAK PAZAR
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Boş Reklam Alanı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
AKM
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar aktel
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
KOLAY GIDA

Güncel

MANİSA KÖYLÜSÜNÜ DÖVDÜLER BAKIN KAÇ YIL HAPİS İSTENDİ?

MANİSA KÖYLÜSÜNÜ DÖVDÜLER BAKIN KAÇ YIL HAPİS İSTENDİ?

4 Mart 2016 Saat: 11:51
MANİSA KÖYLÜSÜNÜ DÖVDÜLER BAKIN KAÇ YIL HAPİS İSTENDİ?
MANİSA KÖYLÜSÜNÜ DÖVDÜLER BAKIN KAÇ YIL HAPİS İSTENDİ?
DAYIOĞLU KASABI

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Şen Kardeşler Kasabi - Akhisar

MANİSA KÖYLÜSÜNÜ DÖVDÜLER BAKIN KAÇ YIL HAPİS İSTENDİ?

Metronom Haber Ajansı - MHA

Manisa'nın Soma İlçesi'ne bağlı Yırca Mahallesi'nde, termik santral yapılması için kesilen zeytin ağaçlarına tepki gösteren köylüleri döven güvenlikçilere 10 yıl hapis cezası isteniyor.

Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Yırca Mahallesi'nde, termik santral yapılması amacıyla 6 bin 666 zeytin ağacının söküldüğü gece kendilerine direnen 4 kişiyi tartaklayıp, bir yerde zorla tutukları iddiasıyla 4 özel güvenlik görevlisi hakkında dava açıldı. Özel güvenlikçilerin, 'hürriyeti yoksun kılma ve basit yaralama" suçlarından 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandıkları öğrenildi.

6 BİN 666 ZEYTİN AĞACI KESİLDİ

Yırca'da termik santral yapmak isteyen Kolin Grubu, 7 Kasım 2014 tarihinde, Bakanlar Kurulu'nun acele kamulaştırma kararından sonra bölgeye özel güvenlik ekipleriyle iş makinalarını gönderdi. Özel güvenlik görevlileri kendilerine direnen köylüleri tartaklayıp engelledi. İş makinaları da 6 bin 666 zeytin ağacını köklerinden çıkardı. Köylülerin direnişinin sürdüğü sırada Danıştay, Bakanlar Kurulu'nun kararını esastan iptal etti. Karar Yırca Köylüleri sevince boğdu.

TERMİK SANTRAL OLMADI AMA CEZASIZ KALMADI

Zeytinlerini söküldüğü sırada yaşanan arbede sonrasında köylülerden bazıları yaralandı, bazıları da zorla bir yerde tutuldu. Bu gelişmeler sonrasında köylülerin şikayeti üzerine harekete geçen savcılık Mehmet Öksüz, Kamile Çiftçi, Ulaş Yavuz ve Kerem Özkılıç'ı, tartaklayıp zorla bir yerde tutukları gerekçesiyle özel güvenlik görevlileri Hüseyin Sinan K., Engin E., Barış A., Ali B. hakkında iddianame hazırladı.

Soma 2'nci Asliye Ceza mahkemesinin iddianameye kabul etmesinin ardından 4 özel güvenlik görevlisi, 'hürriyeti yoksun kılma ve basit yaralama' suçlarından 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı. Mahkeme olayların olduğu arazide bugün de keşif yapılmasına karar verdi. Keşifte tarafların bir araya gelip olayı anlatacakları açıklandı.

Kaynak : manisahaberleri