KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Mazot Yerine, On Numara Yağ Kullanımına Ceza Geliyor

Mazot Yerine, On Numara Yağ Kullanımına Ceza Geliyor

1 Ağustos 2012 Saat: 12:35
Mazot Yerine, On Numara Yağ Kullanımına Ceza Geliyor
Mazot Yerine, On Numara Yağ Kullanımına Ceza Geliyor
DAYIOĞLU KASABI

Manisa Haberleri

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, kaçak akaryakıt ve 10 numara olarak bilinen yağ satışının önüne geçerek hem devletin zarara hem de sektörün haksız rekabete uğramasını önleyeceklerini söyledi.
Yurttaş, akaryakıt ve petrol kaçakçılığının, ülke ekonomisi ile çevre ve insana verdiği zararı önlemek için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını ifade ederek şöyle konuştu: ''Hep beraber elimizi taşın altına koyacağız. Burada hem devletimizin zararı hem sektörün haksız rekabete uğramasını önleyeceğiz. En önemli şey can güvenliği. O yüzden ulusal marker programını hayata geçireceğiz. Devlet, denetleme yetkisini kullanacak. Sistem herkesi memnun edecek sistem haline dönüştürüldü.”
Akaryakıt kaçakçılığının önlenmesi, özellikle akaryakıt istasyonlarının hizmetlerine çok daha rekabet edilebilir, sağlıklı koşulda devamı için tedbiri hiçbir suretle elden bırakmadıklarını vurgulayan AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, şunları söyledi: “Daha önce kaçak akaryakıt sattığı tespit edilen istasyonlarda sadece pompaya mühür vurularak ceza sistemi yerine getiriliyordu. Yeni düzenleme ile sadece akaryakıt satılan pompaya değil o istasyona kapatma cezası verilerek kaçak akaryakıt satışının önüne keskin ceza getirmiş olacağız."
10 numaralı yağ olarak bilinen baz yağının akaryakıta karıştırılması veya akaryakıt gibi kullanılması vergi kaybına ve petrol piyasasında haksız rekabete yol açarken, konunun bir de çevre boyutu bulunduğunun altını çizen Yurttaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “10 numara şemsiyesi altında tenekelerin içindeki çeşitli maddelerin kullanımının çevreye verdiği zarar dikkat çekici boyutta. Atık yağların, kontrolsüz ortamlarda yakılması insan sağlığı açısından ciddi zararlara neden olan kükürt ve tehlikeli ağır metaller havada kirleticilerin oluşmasına sebep oluyor. Çevreye olan duyarlılığımızla tüm bu olumsuzlukların önüne geçmiş olacağız.
Yüksek akışkanlık değeri olan düşük viskoziteli yağlar ile hakiki baz yağı ile inceltilmiş baz yağı olan solventlerin karışımının oluşturduğu 10 numara yağın bir başka grubunu atık bitkisel ve madeni yağlar ile çeşitli maddelerin karışımı oluşturuyor. Bunların dışında tenekelerde kaçak motorin ve diğer karışımlar ile tenekelerin içinde sadece kaçak mazot bulunan türleri kullanılıyor. Bu da kaçak mazotun istasyonlarda satılması mümkün değilken, bu yolla satılabilmesini sağlıyor."

----------------------------------reklam---------------------------------

----------------------------------reklam---------------------------------

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız