Mehmet Kulaksız, “Aday Olmayacağım” dedi
Akhisar Terziler Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkârları Esnaf Odasının 3 dönem başkanlığını yapan Mehmet Kulaksız, 4 Ocak’ta yapılacak Oda seçimlere aday olmayacağını basın toplantısı yaparak açıkladı.
Basın toplantısını Oda binasında yapan Terziler Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kulaksız, şunları söyledi. Kulaksız;” Akhisar Terziler Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkârları Esnaf Odası’na 2002-2013 yılları arasında Aralıksız 3 dönem başkanlık yapmış bulunmaktayım. Beraber aynı yola baş koyup kimi zaman başarılarla kimi zaman zorluklara göğüs gererek geçirdiğimiz 11 yıllık bu serüvende bana her koşulda destek ve yardımlarını esirgemeyen başta Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerim olmak üzere tüm oda üyelerime teşekkürü borç bilirim.
Geride kalan 11 yıllık süreci gözden geçirdiğimde; başkanlığımın ilk dönemini Çıraklık, ikinci dönemini Kalfalık ve son dönemini de Ustalık olarak değerlendirmekteyim.
Bugüne kadar ben ve yönetim kurulu üyelerim her alanda elimizden gelen gayreti gösterek yaptığımız çalışmalarla odamızın gelişmesini ve ileri seviyede bir konum almasını hedefledik. Bundan sonraki süreçte sektörümüzde bulunan üyelerimiz içinden bıraktığımız bayrağı devralıp daha ileri seviyelere taşıyacağına inandığım yeni yüzlere şans vermek gerektiğini düşünüyorum. Bu düşüncemi paylaştığım yönetim ve denetim kurulu üyelerim; Ali İhsan Çam, Fikri Coşkun, Ahmet Demiröz, İsmail Yiğit, Ekrem Okkalıoğlu, Yüksel Demirtaş ile yaptığımız görüşmeler sonucu kendileri de yeni yüzlere şans vermek gerektiğini ifade ederek önümüzdeki seçimlerde aday olmayacaklarını beyan etmişlerdir. Bilindiği üzere bugüne kadar Oda veya herhangi bir Sivil Toplum Örgütü başkanlığı seçimleri kaybederek ya da ölünceye kadar sürdürülmüştür. Odacılık tarihinde belki de ilk defa önümüzdeki seçimlerde tekrar başkan seçilebilme potansiyelim olmasına rağmen aday olmayıp yeni bir yüzün başkan olmasını istiyorum. Yeni kazanacak başkanımıza bugüne kadar elde ettiğim tecrübeler ile odamızın gelişmesi için gereken her türlü desteği her zaman vermeye hazır olduğumu siz değerli basın mensupları önünde beyan etmek isterim. Camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum diyerek sözlerini tamamladı.