KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Memleketin Birinde Tiyatro!

Memleketin Birinde Tiyatro!

8 Mart 2012 Saat: 11:55
Memleketin Birinde Tiyatro!
Memleketin Birinde Tiyatro!
DAYIOĞLU KASABI


 

Manisa Tüm-Bel-Sen Sendikası tarafından organize edilen Ankara Ekin Tiyatrosu “Memleketin Birinde” adlı tiyatro oyunu Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda sergilendi.

 

Semih Çelenk'in yazdığı, Faruk Güvenç'in yönettiği oyunda, Ayhan Ahıskal, Bülent Yıldıran, Cavidan Polatkan, Gamze Önder, İlkay Kayku, Karden Kasaplar, Metin Bilgin, Öktem Özses, Faruk Nas, Sinan Akdoğan ve Selim Kalıç rol aldı. Politik komedi, Akhisarlı izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

 

Program sonunda Tüm-Bel-Sen Manisa İl Başkanı Doğan Koç tiyatro gösterimi yapan oyunculara çiçek takdim ederek teşekkür etti.

 

MEMLEKETİN BİRİNDE ?


Alfred Jarry efsanevi avangard oyunu Kral Übü”nün girişinde “bu oyun hiçbir yerde yani her yerde geçmektedir.” diye yazmıştı.


“Memleketin Biri” hangi memlekettir?


Hamlet “Çürümüş birşeyler var Danimarka krallığında!” derken kastettiği Danimarka mıdır? İngiltere mi? Yoksa çürümüş herhangi bir yer mi?


Memleketin Birinde, biçim olarak geleneksel tiyatromuzun batı tiyatrosuyla harmanlanmış bir halidir. Altı oyuncuktan oluşan oyun, perdeden şanoya (sahneye) düşen Karagöz ile Hacivat’ın tartışmalı muhavereleri ile açımlanır ve yorumlanır.


Memleketin Birinde, içerik olarak güne gündeme müdahale eden politik taşlama tiyatrosunun bir örneğidir. Sırasıyla ülkesini terketmeye çalışan ve saklanan bir eski başbakandan, telefon dinlemelerine, mücadelede yenik düşmüşlerden herşeye karşın mücadeleyi sürdüren çinekoplara, halkın sağlığını hiçe sayan santrallere karşı mücadele eden aydınlara, gazetecilere; meclisin içine düştüğü halden, basının içler acısı haline ve “hırsızlık” kavramının sorgulanmasına kadar günümüze dair hikayeler anlatmaktadır.


ANKARA EKİN TİYATROSU


13 Aralık 1989 yılında Faruk GÜVENÇ tarafından kuruldu. Tiyatronun ilk üretimi “NETEKİM” adlı güldürü oyun 317 gösterime ulaştı. 114 gün Anadolu Turnesi gerçekleştirdi. İzmir’de açık hava tiyatrolarında 40 gün gösteri yaptı. Toplam 37.000 km yol kat etti.


Tiyatronun ikinci üretimi olan “ALIŞAMADIM” adlı güldürü oyun yerleşik gösterilerinin yanı sıra 97 gün Anadolu turnesi gerçekleştirdi. İzmir’de yaz aylarında toplam 56 gün turne yaptı. 29.000 km yol kat etti. Tiyatro bir çok önemli eserle seyircisinin karşısında beğeni topladı.


Ankara Ekin Tiyatrosu Aziz NESİN’in “YAŞAR NE YAŞAR NE YAŞAMAZ” , Selçuk ULUERGÜVEN’in yaptığı, Nobel Edebiyat ödüllü yazar Dario FO’nun “YÜZSÜZ” adlı oyununu , Orhan ASENA’nın “SAĞIRLAR SÖĞÜŞMESİ” adlı oyununu , Hüseyin POYRAZ’ın tek kişilik oyunu “ÇİRKİN KRAL” , Haldun TANER’in “GÜNÜN ADAMI” , Semih ÇELENK’in “MEKTEP”, Haluk IŞIK’ın yazdığı “KÜLRENGİ SABAHLAR” , Rüştü ASYALI rejisiyle, Nobel Ödüllü İtalyan yazar Dario FO’nun ünlü oyunu, “BİR ANARŞİSTİN KAZA SONUCU ÖLÜMÜ”, Haluk IŞIK’ın yazdığı “MEMLEKET HİKAYELERİ” adlı oyunlarıyla birlikte birçok tiyatro eserini hayata geçirdi.


Tiyatro 1997 Sanat Kurumu Jüri Özel Ödülü , 2001 İsmet Küntay Özel Ödülü ,2002 Sanat Kurumu En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, 2002 Sanat Kurumu En İyi Oyun Yazarı Ödülü, 2006 Sanat Kurumu En İyi Erkek Oyuncu Ödülleri’ ni aldı.

-----

-----









































 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız